ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Profitul trimestrial al OTE a crescut datorită performanţei din România

12 Noiembrie 2020   |   Agerpres

OTE va continua reducerile de costuri "severe" pentru a sprijini profitul şi fluxul de numerar, care ar urma să ajungă anul acesta la 350 milioane de euro, se arată în comunicatul operatorului elen.

 
 
Profitul operaţional al companiei elene Hellenic Telecommunications Organization (OTE) a crescut cu 0,9% în trimestrul trei din 2020, deoarece operaţiunile pozitive din România au compensat impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19) pe piaţa internă, transmite Reuters.
 
OTE, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Grecia, a înregistrat în perioada iulie-septembrie 2020 un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 376 milioane de euro (443,19 milioane de dolari), faţă de 372,8 milioane de euro în trimestrul trei din 2019. În România, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare a crescut cu 40,5% în trimestrul trei din 2020, la 50,3 milioane de euro, de la 35,8 milioane de euro în perioada similară din 2019.
 
Creşterea solidă din România şi operaţiunile de bandă largă din Grecia au compensat veniturile mai scăzute din roaming şi de pe segmentul de telefonie mobilă din Grecia, afectată de sezonul turistic slab, în urma restricţiilor introduse pentru stoparea pandemiei, a informat compania elenă de telecomunicaţii.
 
Noile restricţii impuse în Grecia săptămâna trecută ar urma să afecteze operaţiunile OTE în trimestrul patru din 2020, dar impactul nu va fi atât de semnificativ în urma expunerii mai scăzute la turism în lunile de iarnă, a precizat OTE Telecom, al cărei acţionar majoritar este compania Deutsche Telecom, cu o participaţie de 46%.
 
OTE va continua reducerile de costuri "severe" pentru a sprijini profitul şi fluxul de numerar, care ar urma să ajungă anul acesta la 350 milioane de euro, se arată în comunicatul operatorului elen.
 
În 9 noiembrie, Hellenic Telecommunications Organization a anunţat încheierea unui acord de vânzare a cotei sale de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications către Orange România, finalizarea acestei tranzacţii fiind estimată pentru a doua jumătate a anului 2021.
 
Potrivit unui comunicat al OTE, la valoarea agreată de 497 milioane euro pentru întregul pachet de acţiuni (100%), valoarea acţiunilor deţinute de OTE este de 268 milioane euro, însă aceasta poate fi supusă unor ajustări la încheierea tranzacţiei, pentru a balansa modificările anumitor elemente, precum datoria netă sau capitalul circulant.
 
Operatorul OTE menţionează că îşi va păstra statutul de acţionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13436 / 16851
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...