ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Romanian Business Leaders: Creşterea tuturor pensiilor cu 40% va sărăci economia şi va îngropa ţara

23 Septembrie 2020   |   Agerpres

În viziunea antreprenorilor, România are nevoie şi de investiţii de care să beneficieze toată societatea, inclusiv categoriile defavorizate.

 
 
Creşterea tuturor pensiilor cu 40% va sărăci bugetul ţării, va sărăci economia, va sărăci pensionarii şi va îngropa ţara, avertizează reprezentanţii Romanian Business Leaders (RBL), într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.
 
"Pandemia şi criza economică globală au venit peste o Românie care este bolnavă cronic de astmul birocraţiei şi a risipei bugetare. Avem deja efecte extrem de grave în aproape toate domeniile: turism, comerţ, servicii, producţie industrială, exporturi şi investiţii internaţionale. Creşterea tuturor pensiilor cu 40% va sărăci bugetul ţării, va sărăci economia, va sărăci pensionarii, va îngropa ţara. Să fii patriot, atunci când eşti antreprenor, înseamnă să produci valoare pentru toţi oamenii din jurul tău, să creezi locuri de muncă în economia reală, să-ţi plăteşti corect taxele şi impozitele, să creşti bugetul ţării. Să fii patriot, atunci când eşti politician, înseamnă să te gândeşti la viitorul ţării de după alegeri. Cheltuirea banilor ţării fără a măsura consecinţele nu înseamnă patriotism economic, ci sabotaj economic. Cunoaştem cu toţii consecinţele unor acţiuni similare ale politicienilor din ţări precum Grecia şi Venezuela. Nu vrem ca sute de mii de români să ajungă precum grecii acum 7-8 ani, să caute mâncare prin gunoaie, să cerşească la colţul străzii sau să cumpere o pâine cu un sac de bani devalorizaţi, precum în Venezuela", susţin membrii RBL.
 
În viziunea antreprenorilor, România are nevoie şi de investiţii de care să beneficieze toată societatea, inclusiv categoriile defavorizate.
 
"Noi, membrii RBL, vrem ca taxele şi impozitele pe care le plătim să fie folosite spre binele tuturor românilor. Vrem pensii mai mari pentru pensionarii defavorizaţi. Vrem însă şi investiţii de care să beneficieze toată societatea, inclusiv categoriile defavorizate: investiţii în sistemul de sănătate, în modernizarea procesului de educaţie, în autostrăzi, în curăţenia oraşelor, în racordarea la reţelele de distribuţie de apă, canalizare, gaze şi energie electrică a sutelor de mii de români care locuiesc la sate, în siguranţa cetăţenilor şi în digitalizarea aparatului de stat. Să îndatorezi ţara pentru multe generaţii care vor veni nu înseamnă patriotism economic şi nu este un ajutor dat pensionarilor. Este drumul spre o inflaţie galopantă, spre devalorizare majoră, spre impozite mărite, spre sărăcie (...) O ţară care se va scufunda în datorii nu poate fi bună pentru nimeni şi nu poate fi bună mai ales pentru pensionarii cu venituri mici, care vor fi primii afectaţi de valurile de scumpiri ce vor urma", se menţionează în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, problema pensionarilor cu pensii mici nu se poate rezolva prin creşterea pensiilor cu 40%, ci prin mecanisme complementare de asistenţă socială după modelul european.
 
"Problema pensionarilor cu pensii mici, care sunt sub pragul sărăciei, nu se rezolvă cu creşterea pensiilor cu 40%, ci cu mecanisme complementare de asistenţă socială, care să acopere un venit minim garantat pe persoană, aşa cum este practica europeană. România este ţara europeană cu cele mai multe persoane care beneficiază de forme de asistenţă socială (cca. 40% din populaţie). Problema este modul în care se face distribuţia acestor ajutoare, multe fonduri fiind direcţionate către persoane cu capacitate de muncă şi nu către bătrâni, persoane cu dizabilităţi sau copii. Cerem tuturor celor în măsură să oprească această lege cu efecte catastrofale, să acţioneze cu patriotism, responsabilitate şi curaj pentru a nu distruge tot ceea ce s-a făcut bun în România în ultimii 20 de ani", notează reprezentanţii antreprenorilor.
 
Plenul Parlamentului a adoptat, marţi, rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie.
 
Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, cu 242 voturi 'pentru', 147 'împotrivă' şi 11 abţineri, abrogarea articolul potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.
 
Romanian Business Leaders (RBL) este o organizaţie apolitică, neguvernamentală şi non-profit care oferă o platformă de acţiune şi implicare socială pentru mai mult de 1.000 de antreprenori şi şefi de companii din mediul de business privat.
 
RBL este membru fondator al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), iniţiativă privată, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi mai reuneşte organizaţii precum: Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederaţia Patronală Concordia şi Consiliul Naţional al Ţntreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16575 / 19573
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...