ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Roca Investments deţine un portofoliu în valoare de 78 milioane euro

27 Aprilie 2023   |   Agerpres

Într-un context ambiguu de piaţă, marcat de multiple incertitudini la nivel geo-politic şi macroeconomic, compania mizează ca direcţii strategice pe consolidare şi dezvoltare în perioada următoare:

 
 
Roca Investments a ajuns să deţină, la cinci ani de la lansare, un portofoliu în valoare de 78 de milioane de euro, marcând o nouă creştere semnificativă, cu 50% faţă de evaluarea anterioară (din decembrie 2021), conform unui comunicat remis, joi, spre publicare.

Fondată în 2018 prin capital 100% românesc, Roca Investments a finalizat până în prezent cinci runde de majorare de capital, care au totalizat 43,75 milioane euro, a semnat 20 de tranzacţii şi a finalizat 2 exit-uri.

În perioada 2018 - 2022, Roca Investments a crescut anual sumele investite, ajungând de la 4,19 milioane de euro în 2018 la 34,67 milioane euro în 2022. În această perioadă, valoarea de piaţă a capitalurilor proprii ale companiei a crescut de 3,5 ori, doar în ultimul an avansând cu 56%.


Primii acţionari în cadrul Roca Investments au înregistrat o apreciere de peste trei ori a sumei investite. De asemenea, acţionarii care au participat la cea mai recentă rundă de majorare de capital, încheiată la finalul anului trecut, au înregistrat deja o apreciere de 33% a investiţiilor.

"Decalajul dintre Vest şi Est este încă nejustificat de mare, în ceea ce priveşte rolul fondurilor de investiţii şi al companiilor de private equity în economie, deşi ultimii ani au adus o evoluţie pe toate pieţele, din acest punct de vedere. Acest decalaj este însă o oportunitate majoră de creştere, iar principala dovadă sunt rezultatele atinse de Roca Investments în 5 ani de la lansare. Obiectivul nostru, în continuare, este transformarea companiei într-un jucător relevant pentru investitorii specializaţi din vestul Europei şi, deci, atragerea unei alte dimensiuni de capital în România. Rămânem fideli misiunii noastre, de a ne focusa pe sectoare strategice ale economiei naţionale, între care industria şi agricultura sunt cheie pentru dezvoltarea economică a ţării în următorii ani şi de a investi exclusiv în companii româneşti, cu dorinţa de a crea campioni regionali", a declarat Rudolf Vizental, CEO şi co-fondator al companiei.

Într-un context ambiguu de piaţă, marcat de multiple incertitudini la nivel geo-politic şi macroeconomic, compania mizează ca direcţii strategice pe consolidare şi dezvoltare în perioada următoare:

"În primul rând, obiectivul nostru declarat este să ducem Roca Investments la un nivel de relevanţă regională: o companie românească de private equity specializată pe companii antreprenoriale. Suntem devotaţi misiunii noastre de a investi exclusiv în companii româneşti, cu dorinţa de a crea campioni regionali prin consolidare şi extindere internaţională. De asemenea, vom ajuta la creşterea şi consolidarea IMM-urilor, la dezvoltarea mai multor echipe de management, la formarea de branduri Made in Romania, viabile pentru orice piaţă europeană. Iar pentru a putea continua să facem impact pozitiv în economia românească, ne propunem ca următoarea evaluare Roca Investments să depăşească 100 milioane de euro", a subliniat reprezentantul companiei.

Prin intermediul holdingurilor şi companiilor sale, Roca Investments este prezentă în 14 judeţe ale ţării, în două sectoare de activitate strategice pe care s-a specializat: sectorul industrial, prin intermediul holdingului Roca Industry şi sectorul de agribusiness, prin intermediul holdingului Roca Agri RDF.

Un brand fondat de Impetum Group, Roca Investments este o companie private equity cu specific de acţionar majoritar, specializată în preluarea companiilor antreprenoriale de dimensiune medie şi transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6008 / 19599
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
O nouă abordare pe piața avocaturii de business | Mihai Dudoiu și echipa Legal Ground construiesc o alternativă flexibilă la marile case de avocatură, propunând un model colaborativ și antreprenorial. „Legal hub” inovator, ce oferă servicii specializate în finanțări, tranzacții și litigii printr-o structură circulară, în care profesioniștii lucrează „la masa rotundă” pentru a oferi clienților soluții adaptate proiectelor lor
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...