ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SeedBlink lansează serviciul ‘Secondary Market’, prin care investitorii în start-upuri pot accesa mai rapid lichidităţi

09 Martie 2023   |   Agerpres

Noua iniţiativă a fost posibilă după ce compania a primit licenţa europeană (ECSPR), axată pe tranzacţii pan-europene exclusiv în domeniul tehnologiei.

 
 
Platforma de investiţii care permite finanţarea de start-up-uri tehnologice europene, SeedBlink, anunţă lansarea pieţei secundare (Secondary Market), un serviciu prin care investitorii în acest tip afaceri pot avea acces mai rapid la lichiditate.

Noua iniţiativă a fost posibilă după ce compania a primit licenţa europeană (ECSPR), axată pe tranzacţii pan-europene exclusiv în domeniul tehnologiei.

Potrivit unui comunicat de presă al SeedBlink, transmis joi AGERPRES, piaţa secundară este posibilă datorită Regulamentului ECSPR, care defineşte proceduri clare în ceea ce priveşte pieţele primare şi secundare din întreaga Europă, creând un mediu sigur pentru investiţiile transfrontaliere în start-upuri.


SeedBlink este prima platformă din Europa Centrală şi de Est care îşi lansează piaţa secundară în urma cerinţelor directivei, concentrându-se pe tranzacţii exclusiv în domeniul tehnologiei pe întregul continent.

"Lichiditatea a fost trăsătura cea mai râvnită de investitorii individuali pentru a-şi diversifica şi mai mult portofoliile cu start-upuri. Platforme precum a noastră permit investitorilor privaţi să co-finanţeze direct start-upuri susţinute de fonduri de Venture Capital prin intermediul tranzacţiilor primare. Am decis să contribuim mai mult la democratizarea industriei prin elaborarea investiţiilor secundare", a explicat Andrei Dudoiu, fondator şi managing partner în cadrul SeedBlink.

Reprezentanţii companiei precizează că pragul actual de investiţie al SeedBlink este de minimum 2.500 de euro, dar introducerea unei pieţe secundare va elimina dimensiunea tichetului de investiţie, permiţând unui număr mai mare de persoane să creeze active prin investirea unei sume limitate în proiecte de equity, alături de investitori instituţionali.

"SeedBlink oferă posibilitatea de investiţii atractive datorită colaborărilor sale solide cu companii de capital de risc cu reputaţie precum 3TS, Eleven VC, SpeedInvest, DayOne Capital. Înainte de lansare, au fost derulate mai multe proiecte pilot cu acţionarii existenţi. Cu această versiune, toţi utilizatorii cu identitate verificată au acces la un nou Bulletin Board şi la procese de negociere privată a ofertelor de vânzare-cumpărare, extinzând accesul la tranzacţionare pentru toate rundele de equity din portofoliu şi sporind controlul investitorilor asupra procesului. La fiecare trei luni, SeedBlink va efectua operaţiunile necesare pentru a asigura transferul de acţiuni, simplificând procesul pentru investitori", se arată în comunicatul citat.

SeedBlink este o platformă de investiţii de risc specializată în tehnologie, care permite investitorilor individuali să finanţeze start-upuri şi scale-upuri europene de top, alături de investitori instituţionali consacraţi.

Compania este înscrisă la Registrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, începând cu data de 3 noiembrie 2022, cu un paşaport UE, conform Registrului furnizorilor de servicii de crowdfunding al Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6566 / 19590
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...