ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ţările din UE se angajează în favoarea unor iniţiative-cheie în domeniul digital

19 Martie 2021   |   Agerpres

"Ziua Digitală este o ocazie importantă pentru statele membre de a se reuni şi de a acţiona în vederea atingerii obiectivelor fundamentale în domeniul digital. Noile angajamente asumate astăzi de statele membre demonstrează, de asemenea, hotărârea noastră, în cadrul UE, de a depune împreună eforturi pentru a ne consolida poziţia de lider în domeniul digital până în 2030", a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

 
 
Miniştrii reprezentând statele membre ale UE au semnat, vineri, trei declaraţii prin care se angajează să îşi pună în comun eforturile şi resursele pentru a promova conectivitatea internaţională, a stimula introducerea tehnologiilor digitale curate şi a îmbunătăţi mediul de reglementare pentru întreprinderile nou-înfiinţate şi cele în curs de extindere, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
 
Găzduită de Comisie şi de preşedinţia portugheză a Consiliului, cea de-a patra ediţie a Zilei Digitale, care s-a desfăşurat vineri online, a reunit deputaţi din Parlamentul European, miniştri din statele membre, directori ai întreprinderilor din sector şi mai multe alte părţi interesate. Statele membre participante şi-au asumat angajamente concrete în trei domenii-cheie, şi anume conectivitatea, întreprinderile nou-înfiinţate şi tehnologiile digitale curate.
 
"Ziua Digitală este o ocazie importantă pentru statele membre de a se reuni şi de a acţiona în vederea atingerii obiectivelor fundamentale în domeniul digital. Noile angajamente asumate astăzi de statele membre demonstrează, de asemenea, hotărârea noastră, în cadrul UE, de a depune împreună eforturi pentru a ne consolida poziţia de lider în domeniul digital până în 2030", a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.
 
În conformitate cu primul angajament, 27 de ţări europene au semnat Declaraţia privind "Portalurile europene de date ca element-cheie al deceniului digital al UE", prin care s-au angajat să consolideze conectivitatea dintre Europa şi partenerii săi din Africa, Asia, vecinătatea europeană şi America Latină. Accentul se va pune pe utilizarea cablurilor terestre şi submarine, a legăturilor prin satelit şi prin reţele pentru asigurarea unui schimb de date sporit şi sigur.
 
De asemenea, 25 de ţări europene au semnat Declaraţia privind "Standardul UE în favoarea întreprinderilor nou-înfiinţate" (EU Startup Nations Standard), care urmăreşte să garanteze că toate întreprinderile nou-înfiinţate şi cele în curs de extindere din Europa beneficiază de cele mai bune practici adoptate de ecosistemele de întreprinderi nou-înfiinţate de succes. În acest scop, Comisia, împreună cu statele membre şi cu părţile interesate din sector, a identificat o serie de bune practici care contribuie la un mediu favorabil creşterii economice. Printre acestea se numără: prelucrarea cererilor de viză depuse de persoanele talentate din ţări terţe, tratamentul fiscal al opţiunilor pe acţiuni şi sporirea volumului şi a diversităţii capitalului privat.
 
În cadrul celui de-al treilea angajament, 26 de ţări europene au semnat Declaraţia privind "Transformarea verde şi digitală a UE" pentru a accelera utilizarea tehnologiilor digitale verzi în beneficiul mediului. Statele membre vor colabora pentru a accelera implementarea şi dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate, cum ar fi 5G şi 6G, fibra optică, calculul de înaltă performanţă şi internetul obiectelor, ca soluţii esenţiale pentru atingerea neutralităţii climatice şi pentru impulsionarea tranziţiei verzi şi digitale în domenii prioritare, precum energia, transporturile, sectorul producţiei, sectorul agroalimentar şi al construcţiilor. Printre alte domenii de acţiune se numără promovarea tehnologiei cloud verzi, inteligenţa artificială (IA) şi tehnologiile blockchain, precum şi echipamentele hardware durabile, achiziţiile publice verzi şi sprijinul pentru întreprinderile nou-înfiinţate din domeniul tehnologiilor verzi şi pentru IMM-uri.
 
În plus, 26 de directori executivi din sectorul ITC s-au alăturat "Coaliţiei europene digitale verzi", angajându-se ca întreprinderile pe care le reprezintă să îşi reducă în mod semnificativ amprenta de carbon până în 2030 şi să devină neutre din punct de vedere climatic până în 2040. În acest scop, se preconizează numeroase soluţii, printre care investiţiile în dezvoltarea unor tehnologii digitale mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie şi de materiale şi colaborarea cu ONG-urile şi organizaţiile specializate relevante pentru a măsura şi monitoriza impactul net asupra mediului al soluţiilor digitale verzi. În sfârşit, aceşti directori se angajează să elaboreze, împreună cu alţi lideri din sector, orientări privind implementarea soluţiilor digitale verzi, pentru a accelera tranziţia către durabilitatea unor sectoare precum energia, transporturile, construcţiile şi agricultura.
 
Ediţia din 2021 a Zilei Digitale marchează cea de a patra aniversare a acestui eveniment. Ultima ediţie din 2019 s-a axat pe o agricultură inteligentă şi durabilă, pe digitalizarea patrimoniului cultural, precum şi pe încurajarea participării femeilor în sectorul digital şi în cel tehnologic. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12954 / 17596
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...