ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

TSMC anunţă că nu are planuri concrete pentru a construi fabrici în Europa

08 Iunie 2022   |   Agerpres

De asemenea, săptămâna trecută au avut loc discuţii comerciale la nivel înalt UE - Taiwan, subiectul principal fiind cooperarea în domeniul semiconductorilor.

 
 
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) a informat miercuri că nu are planuri concrete pentru fabrici în Europa - un anunţ care vine în pofida eforturilor UE de a încuraja firmele din Taiwan să fabrice cipuri pe continent, transmite Reuters.
 
În februarie, Comisia Europeană a propus un set cuprinzător de măsuri menite să asigure securitatea aprovizionării, rezilienţa şi poziţia de lider tehnologic a UE în ceea ce priveşte tehnologiile şi aplicaţiile semiconductorilor. Executivul comunitar susţine că "Actul european privind cipurile" va consolida competitivitatea şi rezilienţa Europei şi va contribui la realizarea atât a tranziţiei digitale, cât şi a celei verzi.
 
De asemenea, săptămâna trecută au avut loc discuţii comerciale la nivel înalt UE - Taiwan, subiectul principal fiind cooperarea în domeniul semiconductorilor.
 
TSMC, cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume şi cea mai valoroasă companie listată din Asia, indicase în urmă cu un an că este în stadiu preliminar al evaluării potenţialei extinderi în Germania, dar se pare că de atunci nu s-au făcut progrese substanţiale.
 
"În Europa, avem relativ puţini clienţi, dar încă suntem în stadiul de evaluare şi nu avem planuri concrete", a afirmat preşedintele Mark Liu, la Adunarea Anuală a Acţionarilor
 
TSMC cheltuieşte 12 miliarde de dolari pentru a produce cipuri în Statele Unite şi construieşte o fabrică împreună cu grupul Sony în Japonia, pentru a reduce deficitul global de semiconductori.
 
TSMC se aşteaptă în acest an la o creştere a veniturilor de aproximativ 30%, în partea superioară a previziunilor sale anterioare, în urma cererii în creştere pentru cipuri şi a preţurilor ridicate.
 
Compania din Taiwan continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a sporit cererea pentru cipuri de memorie, servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni au lucrat de acasă. Consumatorii au achiziţionat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.
 
Principalii producători globali de cipuri pe bază de contact din lume sunt TSMC (cu o cotă de piaţă de 52,9%) şi Samsung (cu o cotă de piaţă de 17,3%), conform datelor TrendForce.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9739 / 19463
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...