ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UE: Numărul noilor permise de şedere a crescut în 2021 la nivelurile pre-pandemice

09 August 2022   |   Agerpres

Principalele motive ale acestei creşteri au fost ocuparea unui loc de muncă - motivul emiterii a 1,3 milioane de permise în 2021 - şi învăţământul.

 
 
Numărul noilor permise de şedere emise în Uniunea Europeană a urcat anul trecut la nivelurile de dinaintea pandemiei de COVID-19, a indicat marţi Oficiul de statistică al UE (Eurostat), transmite Reuters.
 
În pofida continuării pandemiei, numărul noilor permise de şedere eliberate în UE pentru cetăţeni din afara Uniunii a crescut cu 31%, până la la 2.952.300, în 2021 faţă de anul anterior, nivel cu puţin sub cele 2.955.300 astfel de permise emise în 2019.
 
Principalele motive ale acestei creşteri au fost ocuparea unui loc de muncă - motivul emiterii a 1,3 milioane de permise în 2021 - şi învăţământul.
 
Polonia a emis aproape 1 milion de astfel de permise - 33% din totalul celor emise în UE, dintre care 790.100 au fost legate de muncă, printre care 666.300 acorduri bilaterale pentru pentru ucraineni. Pe următoarele locuri se află Spania, Franţa, Italia, Germania şi Ţările de Jos. Împreună, aceste şase ţări reunesc trei sferturi dintre toate permisele emise în UE în 2021.
 
Ucrainenii au primit cele mai multe noi permise de şedere anul trecut, respectiv 30% dintre toate eliberate în UE. Ei sunt urmaţi de marocani şi belaruşi, care au reprezentat împreună 10% din noile permise de şedere emise de blocul comunitar.
 
Franţa a fost, de departe, cea mai populară destinaţie pentru studenţi din ţări non-UE, cu 90.600 permise emise în 2021, în principal unor cetăţeni chinezi.
 
Proximitatea geografică şi legăturile lingvistice sau istorice au influenţat alegerea ţării pentru mulţi dintre noii imigranţi, a explicat Eurostat. Polonia vecină a fost destinaţia primară pentru ucraineni şi belaruşi, în timp ce în Franţa, Portugalia şi Spania au ajuns în special marocani, brazilieni şi columbieni. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 528 / 20442
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
Perspectiva Fuziunilor & Achizițiilor în 2023, raport CMS & Mergermarket | Mediul de afaceri este optimist, în ciuda condițiilor dificile ale pieței. Horea Popescu, Coordonatorul practicii la nivel CEE: Activitatea în regiunea noastră a avut o creștere constantă de aproximativ 10%. CMS continuă să dețină o poziție privilegiată în regiune
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții
Avocații din practica de Dispute Resolution & Litigation de la Mitel & Asociații lucrează cu motoarele turate | Magda Dima (Partener), coordonatoarea departamentului: „Tabloul litigiilor” arată promițător ca volum, complexitate și tonus al echipei. Firma a obținut rezultate remarcabile, anul acesta, în spețe sofisticate
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA | “Probleme practice în legătură cu existența și efectele convenției arbitrale”
RTPR a asistat BERD în finanțarea de 25 mil. EUR acordată Băncii Transilvania
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Secretarul Arbitral (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates - Legal consultancy practice | M&A | Competition
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...