ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UE vrea să simplifice regulile privind ajutoarele de stat pentru a stimula investiţiile în tehnologii curate

14 Februarie 2025   |   Agerpres

Planul, discutat într-un moment în care UE se confruntă cu preţuri mari la energie, pune la dispoziţia ţărilor membre granturi, facilităţi fiscale şi împrumuturi subvenţionate, precum şi alte instrumente.

 
 
Uniunea Europeană are în vedere reguli mai simple şi mai ţintite cu privire la ajutoarele de stat, în ideea de a încuraja investiţiile în tehnologiile curate şi a îmbunătăţi competitivitatea industrială a regiunii în raport cu SUA şi China, transmite Bloomberg.

Executivul comunitar urmează să îşi dezvăluie strategia, intitulată "Clean Industrial Deal", în data de 26 februarie. Strategia va fi însoţită de un nou cadru de reglementare referitor la ajutoarele de stat, care va preciza cum anume statele membre pot concepe măsuri de sprijin cu dublu scop (decarbonizarea producţiei şi o mai bună poziţionare a industriei în raport cu rivalii globali), potrivit unui proiect de document consultat de Bloomberg News.


Planul, discutat într-un moment în care UE se confruntă cu preţuri mari la energie, pune la dispoziţia ţărilor membre granturi, facilităţi fiscale şi împrumuturi subvenţionate, precum şi alte instrumente. Obiectivul este accelerarea introducerii energiilor regenerabile şi asigurarea unor capacităţi suficiente de producere a tehnologiilor curate.

Pentru a atrage mai mult capital privat din partea unor investitori care sunt reticenţi la risc, cum sunt fondurile de pensii şi companiile de asigurări, noile reguli le vor oferi statelor membre posibilitatea de a reduce riscul investiţiilor în portofolii sau proiecte, potrivit documentului consultat de Bloomberg, care este posibil să sufere unele modificări înainte de adoptare.

De asemenea, guvernele naţionale vor putea introduce facilităţi fiscale sub forma unei deprecieri accelerate la achiziţia activelor de tipul tehnologii curate.

Printre proiectele care se vor califica pentru ajutoare de investiţii se numără producţia de biocombustibili, biogaz, combustibili regenerabili de origine non-biologică şi stocarea de electricitate, precum şi tehnologii mature precum energie fotovoltaică, eoliană şi hidro. Cadrul va include criterii detaliate pentru acordarea de ajutoare.

În unele cazuri, statele membre vor putea, de asemenea, să ajute decarbonizarea industrială dub forma investiţiilor în echipamente de captare a carbonului.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 227 / 18717
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Noi Avocați Colaboratori Coordonatori și Seniori în cadrul echipei
LadyLawyer | De vorbă cu Anca Buta Mușat (Partener Mușat & Asociații), avocat care a studiat Dreptul în patru sisteme diferite și s-a dezvoltat ”într-o echipă fantastică”: ”În firmele mari, de referință, cum este Mușat & Asociații, nu mai există diferențe între femei și bărbați din punct de vedere profesional. Diferențele se văd de la un profesionist la altul în modul de abordare a problemelor, soluțiile găsite, abilitățile de leadership și de coordonare a echipelor și în multe alte detalii care nu țin de gen”
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Invocarea excepției de necompetență a instanței în contextul existenței unei clauze compromisorii (Powered by ZRVP)
Cum lucrează echipa NNDKP, descrisă de ghidurile juridice internaționale drept ”prima opțiune pentru aspecte de concurență și ajutor de stat cu un grad ridicat de complexitate”, în astfel de proiecte și care sunt dificultățile cu care se confruntă clienții | Anca Diaconu, Partener NNDKP: ”Deși există multiple programe destinate susținerii investițiilor, criteriile de eligibilitate și condițiile specifice sunt, adesea, ambigue, iar interpretarea acestora nu este întotdeauna unitară”
Bulboacă & Asociații asistă Eazy Asigurări în tranzacția strategică cu Autonom Group
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate | Corporate and M&A Practice Group (2-4 years definitive ̸ qualified lawyer)
Lady Lawyer | De vorbă cu Anda Călin - Managing Associate, Bohâlțeanu & Asociații: ”Prezența feminină este din ce în ce mai proeminentă în domeniul avocaturii de business, inclusiv în poziții de management. Atenția unei femei este cu precădere orientată spre detalii și o mai bună organizare”
Lady Lawyer | De vorbă cu Mihaela Ion, Partener PNSA: ”În fiecare moment important al vieții mele profesionale am simțit cum fiecare om din jurul meu a contribuit la pașii ce au urmat. Povestea continuă de aproape 20 de ani alături de echipa PNSA, pe care o simt deja ca parte din familie; spun asta pentru că au fost prezenți în orice etapă a vieții și devenirii mele ca om”
NNDKP promovează 12 avocați și consultanți în cadrul celei mai recente runde de promovare
Cum lucrează avocații firmei Popescu & Asociații în proiectele care vizează accesarea ajutoarelor de stat, ce servicii integrate asigură clienților și care sunt strategiile pentru maximizarea șanselor de succes | Loredana Popescu (Partener): ”Rezultatele noastre includ un număr semnificativ de aplicații acceptate, creșterea rentabilității și succesul pe termen lung al afacerilor clienților”
Managing IP EMEA Awards 2025 | Muşat & Asociaţii, Baciu Partners, Milcev Burbea și Răzvan Dincă & Asociaţii, printre firmele aflate pe lista scurtă pentru titlul de “Firma anului în România” în fiecare dintre cele trei domenii analizate. Cum arată clasamentele întocmite de piața locală de ghidul juridic internațional specializat în IP
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...