ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vienna Insurance Group a obţinut un profit net în creştere cu 10%, în primele nouă luni

15 Noiembrie 2022   |   Agerpres

În contextul unor provocări geopolitice şi economice majore, Vienna Insurance Group (VIG) a consemnat o evoluţie foarte bună în primele trei trimestre din 2022. Toţi indicatorii cheie au continuat să se îmbunătăţească în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

 
 
Profitul net al Vienna Insurance Group în primele nouă luni ale anului a ajuns la 302,4 milioane de euro, în creştere cu 10,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, remis, marţi, AGERPRES.
 
În contextul unor provocări geopolitice şi economice majore, Vienna Insurance Group (VIG) a consemnat o evoluţie foarte bună în primele trei trimestre din 2022. Toţi indicatorii cheie au continuat să se îmbunătăţească în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
"Desigur, ca orice altă companie, resimţim efectele situaţiei actuale, inflaţia fiind cel mai important factor în acest context. Situaţia de faţă conduce, între altele, la creşterea cheltuielilor cu daunele, ceea ce pune presiune asupra evoluţiei ratei combinate. Cu toate acestea, suntem încrezători că strategia noastră axată pe o amplă diversificare ne va permite să gestionăm eficient riscul inflaţiei, per ansamblu. O evaluare recentă a riscurilor a demonstrat că pieţele noastre cele mai mari din punct de vedere al volumului sunt bine poziţionate datorită măsurilor luate şi politicii actuale de preţuri. Avem încredere în continuare în potenţialul de creştere pe termen lung al regiunii ECE, în special datorită prognozelor actuale pentru această zonă, ce sunt din nou cu mult peste prognozele ce vizează zona euro", a explicat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.
 
Având în vedere situaţia actuală şi cu condiţia ca până la finele anului să nu intervină fluctuaţii şi factori perturbatori externi neaşteptaţi, compania estimează un volum total al primelor de cel puţin 12 miliarde de euro în 2022 şi un profit înainte de impozitare care să depăşească rezultatul de anul trecut, de 511 milioane de euro, a precizat aceasta.
 
Valoarea totală a primelor a crescut în primele nouă luni ale anului 2022 cu 13,6%, în termeni anuali, până la 9,530 miliarde de euro. Aceasta include în premieră rezultatul companiilor de asigurare achiziţionate recent în Ungaria şi Turcia, care reprezintă 3% din totalul primelor, adică 291 de milioane de euro, precizează compania.
 
Toate liniile de business şi pieţele VIG au consemnat o creştere a primelor. Cu excepţia asigurărilor de viaţă cu primă unică (+3,1%), toate liniile de business au înregistrat rate de creştere de două cifre (RCA +21%, CASCO +13,6%, proprietăţi şi răspunderi +15,3%, asigurări de sănătate +11,8%, asigurări de viaţă cu primă regulată +10%).
 
Având o valoare de 413,4 milioane de euro, profitul înainte de impozitare s-a situat cu circa 10% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatul financiar (excluzând companiile consolidate prin punere în echivalenţă), situat la 479,2 milioane de euro, a scăzut cu 8,4% în raport cu anul trecut, în special din cauza măsurilor deja luate în primul şi al doilea trimestru al anului pe fondul expunerii pe obligaţiuni guvernamentale şi corporative din Rusia.
 
Investiţiile Grupului, incluzând numerarul şi echivalentele în numerar, se situau la data de 30 septembrie 2022 la nivelul de 34,1 miliarde de euro. Profitul (anualizat) pe acţiune a crescut în perioada menţionată de la 2,86 euro la 3,07 euro (+7,3%). 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7805 / 19553
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...