ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

WU Executive Academy: Crește interesul femeilor și al managerilor seniori pentru educația executivă

04 Noiembrie 2024   |   BizLawyer

● Media de vârstă a participanților la programul WU Executive MBA Bucharest în acest an a crescut la 40 de ani față de 38 de ani în promoțiile anterioare, iar experiența profesională medie a ajuns la 19 ani, față de 16 ani în trecut ● Dintre cei 28 de participanți, 12 sunt femei, reprezentând 40% din grup, un procent în creștere față de media de 35% din anii anteriori ● Topul industriilor din care provin studenții din acest an este format din sectorul de finanțe, bănci și asigurări (29%), industria IT (25%) și sectorul energetic (11%).

 
 
WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU), cea mai mare universitate de business din Europa, a dat startul unei noi serii a programului Executive MBA Bucharest, cu o grupă formată din 28 de manageri și antreprenori. Anul acesta se remarcă o tendință clară: managerii seniori se întorc pe băncile școlii pentru a-și actualiza cunoștințele și a rămâne competitivi într-un mediu de afaceri tot mai complex. De asemenea, interesul femeilor lider pentru educația executivă este în continuă creștere.

Media de vârstă a participanților la programul Executive MBA Bucharest în acest an a crescut la 40 de ani, comparativ cu 38 de ani în promoțiile anterioare, iar experiența profesională medie a ajuns la 19 ani, față de 16 ani în trecut. De asemenea, experiența managerială a crescut de la 9 ani la 10 ani. Această tendință subliniază faptul că tot mai mulți manageri seniori aleg să investească în formarea lor continuă pentru a se adapta cerințelor tot mai complexe din mediul de afaceri, a-și extinde rețeaua de networking și a-și crește competitivitatea pe piața muncii.


O altă tendință în cadrul noii serii este creșterea numărului de femei care urmează programul de educație executivă. Dintre cei 28 de participanți, 12 sunt femei, reprezentând 40% din grup, un procent în creștere față de media de 35% din anii anteriori. Această evoluție reflectă interesul în creștere al femeilor pentru dezvoltarea competențelor de leadership și evoluția în carieră.

„Observăm o schimbare importantă în peisajul educației executive față de anii anteriori: tot mai mulți lideri experimentați, atât bărbați, cât și femei, revin în mediul academic pentru a-și actualiza cunoștințele și a-și consolida competențele, astfel încât să abordeze cu încredere provocările tot mai complexe ale mediului global de business. Suntem bucuroși că programul nostru Executive MBA Bucharest rămâne o alegere de top pentru dezvoltarea profesională a liderilor din România. Diversitatea industriilor din care provin participanții îmbogățește semnificativ experiența educațională, oferindu-le studenților acces la perspective diverse și la o rețea globală de profesioniști”, afirmă Prof. Phillip C. Nell, Director Academic al programului WU Executive MBA Bucharest.        

Schimbări apar și în topul industriilor din care provin studenții programului. În acest an, sectorul de finanțe, bănci și asigurări a depășit industria IT și a urcat pe primul loc, cu o pondere de 29% dintre participanți. Sectorul IT, care domina în anii anteriori, se situează pe locul al doilea, cu o pondere de 25%. Pe locul al treilea se află industria energetică, cu 11% din totalul studenților. Pe lângă acestea, programul atrage profesioniști dintr-o gamă largă de domenii, printre care servicii, comerț, industria farmaceutică, turism, publicitate, media și PR, agricultură și organizații non-guvernamentale (ONG).

În ceea ce privește opțiunile de finanțare a școlarizării, trendul se menține relativ constant: aproximativ o treime dintre studenți își plătesc singuri cursurile, o altă treime beneficiază de finanțare parțială din partea angajatorului, iar pe restul firma îi sponsorizează complet.

WU Executive MBA Bucharest este singurul program de EMBA din România care beneficiază de triplă acreditare internațională (EQUIS, AMBA și AACSB) deținută de mai puțin de 1% din școlile de afaceri din întreaga lume. Programul a fost dezvoltat pe baza WU Global Executive MBA, care se află în top 60 al celor mai bune programe de Executive MBA din lume  și ocupă locul 9 la nivel mondial la categoria „Experiența internațională a studenților”.

Programul WU EMBA Bucharest se desfășoară part – time, pe o perioadă de 16 luni, și cuprinde 14 module, predate de profesori de renume internațional de la WU și alte universități de afaceri de elită din lume, printre care IE, IESE (Spania), Frankfurt School of Finance & Management (Germania) sau University of South Carolina (USA). De asemenea, acesta include trei module internaționale, desfășurate în Austria și SUA. În prezent, programul a ajuns la o comunitate de peste 450 de alumni.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1665 / 19573
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...