ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ADR: Caietul de sarcini al proiectului de interconectare a secţiilor ATI din 18 spitale a fost pus în consultare publică

22 Octombrie 2021   |   Agerpres

Proiectul "Sistem Informatic pentru Evidenţa Clinică a Secţiilor A.T.I. (S.I.E.C.-A.T.I.)" - Cod MySMIS 131065 are în vedere realizarea unui sistem informatic modern de monitorizare, documentare şi schimb de date medicale în situaţii de urgenţă, care va funcţiona ca suport pentru luarea deciziilor în situaţiile de urgenţă de o unitate specializată din cadrul Ministerului Sănătăţii.

 
 
Ministerul Sănătăţii a pus joi în consultare publică caietul de sarcini al proiectului privind interconectarea într-o reţea naţională a tuturor sistemelor din secţiile ATI şi din sălile de operaţii din cele mai importante 18 spitale de adulţi şi de pediatrie din România, potrivit unui comunicat remis de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).
 
Proiectul "Sistem Informatic pentru Evidenţa Clinică a Secţiilor A.T.I. (S.I.E.C.-A.T.I.)" - Cod MySMIS 131065 are în vedere realizarea unui sistem informatic modern de monitorizare, documentare şi schimb de date medicale în situaţii de urgenţă, care va funcţiona ca suport pentru luarea deciziilor în situaţiile de urgenţă de o unitate specializată din cadrul Ministerului Sănătăţii.
 
De asemenea, proiectul are ca scop "interconectarea tuturor sistemelor din secţiile ATI şi sălile de operaţii din cele mai importante 18 spitale de adulţi şi pediatrie din România într-o reţea naţională ATI, care va include Ministerul Sănătăţii şi COSU, în vederea analizei şi luării deciziilor 'în timp real', precum şi a prelucrării centralizate a datelor pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical destinat bolnavilor critici şi scăderea mortalităţii", se menţionează în comunicatul ADR.
 
Potrivit sursei, programul are în vedere dotarea a 18 spitale cu sisteme informatice identice, specifice secţiilor ATI şi sălilor de operaţie (924 posturi ATI şi SO), interoperabile cu sistemele medicale clinice existente în unităţile medicale respective, pentru a asigura analiza, sincronizarea şi integrarea datelor pacientului.
 
Sistemul informatic are ca scop realizarea unui centru operativ în cadrul Ministerului Sănătăţii, care va distribui urgenţele medico-chirurgicale prin consultarea datelor disponibile în timp real şi va monitoriza direcţionarea corectă, pe criterii transparente, a pacienţilor către sălile de operaţie şi secţiile ATI ale marilor spitale de urgenţă, se precizează în comunicat.
 
Sistemul va permite monitorizarea continuă, completă, precisă şi trasabilă, inclusiv din punct de vedere medico-legal şi al arhivării informaţiilor, a parametrilor vitali ai pacienţilor îngrijiţi în secţiile de ATI, a procedurilor executate şi a medicaţiei administrate în aceste secţii, precum şi a stării bolnavilor îngrijiţi în aceste secţii.
 
Autoritatea pentru Digitalizarea României este partener în acest proiect.
 
Bugetul estimat prin proiect pentru platforma informatică este de 125.457.499,72 lei cu TVA.
 
Termenul limită pentru etapa de consultare publică este 12 noiembrie.
 
Caietul de sarcini este disponibil la adresa: http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2021/10/Caiet-de-Sarcini-Sist-integrat-SIEC-ATI.pdf.
 
Preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, Octavian Oprea, a explicat că mecanismul de consultare publică s-a dovedit foarte util într-un proiect anterior, dezvoltat pentru Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).
 
"Procedura de consultare publică este un instrument esenţial de transparentizare a procesului de licitaţie. Am folosit deja acest mecanism în proiectul HUB de servicii MMPS şi am avut un feedback consistent din industria IT. Susţinem iniţiativa Ministerului Sănătăţii de a facilita consultarea publică a caietului de sarcini de către reprezentanţii mediului privat, astfel încât propunerile tehnice să fie analizate şi actualizate, acolo unde este cazul, iar eventualele neclarităţi ale caietului să fie eliminate de la bun început", a precizat preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, citat în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2861 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...