ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor-Frontieră

17 Mai 2022   |   Agerpres

"Au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră (166,2 km)! Achiziţia derulată de CFR SA este împărţită în 4 loturi şi are ca principal obiectiv creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă", a scris Grindeanu, pe Facebook.

 
 
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat marţi că au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră, valoarea totală estimată a proiectului fiind de 7,54 miliarde de lei (fără TVA).
 
"Au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră (166,2 km)! Achiziţia derulată de CFR SA este împărţită în 4 loturi şi are ca principal obiectiv creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă", a scris Grindeanu, pe Facebook.
 
Pentru Lotul 1 (Cluj-Napoca - Aghireş), cu o valoare estimată de 1,50 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte cinci operatori economici din România, Austria, Italia, Franţa şi Turcia, iar pentru Lotul 2 (Aghireş - Poieni), cu o valoare estimată de 1,47 de miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte patru operatori economici din România, Franţa, Italia şi Turcia.
 
De asemenea, pentru Lotul 3 (Poieni - Aleşd), cu o valoare estimată de 2,16 miliarde de lei (fără TVA), sunt interesaţi operatori economici din România, Franţa, Italia şi Turcia, în timp ce pentru Lotul 4 (Aleşd - Frontieră Ungaria), cu o valoare estimată de 2,41 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte şase operatori economici din România, Austria, Franţa, Polonia şi Turcia.
 
"Proiectul are o valoare totală estimată de 7,54 miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin PNRR", a mai scris ministrul Transporturilor.
 
Contractele prevăd inclusiv lucrări pentru: modernizarea staţiilor (inclusiv haltele de mişcare); modernizarea clădirilor staţiilor de călători, inclusiv construirea de pasarele şi/sau tuneluri pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare; modernizarea podurilor, podeţelor, repararea sistemului de drenaj, îmbunătăţirea terasamentelor.
 
De asemenea, se vor executa lucrări pentru construcţia unor facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; montarea de panouri fonoabsorbante şi soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot; construcţia drumurilor de întreţinere de-a lungul căii ferate (unde nu sunt disponibile drumuri publice); modernizarea instalaţiilor de electrificare (25 kV) pe toată lungimea tronsonului; maximizarea capacităţii de tranzit.
 
Contractul mai prevede asigurarea interoperabilităţii prin implementarea STI, în special în ceea ce priveşte sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din staţii si haltele de mişcare, instalaţii de centralizare electronică noi, în staţii, şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R) şi modernizarea echipamentului de telecomunicaţii.
 
Pentru fiecare contract durata de proiectare este de 6 luni, iar pentru execuţie este de 36 de luni, a mai scris Grindeanu.
 
Conform unui comunicat al CFR sa, pentru Lot 1 Cluj-Napoca - Aghireş au depus oferte Asocierea FCC Construccion SA, CCN Altyapi Yatirimlari VE Inşaat Anonim Şirketi Ankara Sucursala Bucureşti, Gulermak Agir Sanayi Inşaat ve Taahhut A.Ş; Porr Construct; Asocierea S.C. Alstom Transport SA, Arcada Company; . Asocierea Webuild SPA - Milano, Salceg, Impresa Pizzarotti& C SPA Italia SPA; Asocierea Yapi Merkezi Inşaat ve Sanayi AŞ, Makyol Insaat Sanayi Turizm ve TicaretAS.
 
Operatorii care au depus oferte pentru Lotul 2 Aghireş - Poieni sunt: Asocierea Arcada Company, SC Alstom Tranport SA; Asocierea FCC Construccion SA, CCN Altyapi Yatirimlari VE Inşaat Anonim Şirketi Ankara Sucursala Bucureşti, Gulermak Agir Sanayi Inşaat ve Taahhut AŞ; Asocierea Webuild SPA - Milano, Salcef SPA, Impresa Pizzarotti& C SPA Italia SPA; Asocierea Yapi Merkezi Inşaat ve Sanayi AŞ, Makyol Insaat Sanayi Turizm ve TicaretAS.
 
Pentru lotul 3 ofertele au fost depuse de Asocierea Railworks: Alstom Transport SA - Arcada Company S.A. (lider de asociere); Asociere FCC Construccion SA - Gulermak - CCN; Asocierea Webuild SPA - Impresa Pizzarotti& C SPA- Salcef SPA; Asocierea Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi AS - Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS.
 
Ofertele pentru Lotul 4 Aleşd - Frontieră Ungaria au fost depuse de Porr Construct SRL - ofertant unic; Asocierea Railworks: Alstom Transport SA (lider) - Arcada Company S.A; Asociere FCC Construccion S.A. - Gulermak- CCN; Asocierea Drum Asfalt SRL şi Zue Spolka Akcyjna; Asocierea Webuild SPA - Impresa Pizzarotti& C SPA- Salcef SPA; Asocierea Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi AS - Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS.
 
Prin modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe cele patru loturi, aferente liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră (166,2 km), se vor asigura condiţii tehnice pentru circulaţia cu viteza de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.
 
Durata de implementare este de 102 luni pentru fiecare contract, astfel: 6 luni pentru proiectare, 36 luni pentru execuţia lucrărilor, iar perioada de garanţie este de minimum 60 de luni, sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componenta 4 - Transport sustenabil - Reforma 1.5 - Dezvoltarea infrastructurii feroviare şi managementul traficului feroviar.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1851 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...