ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor-Frontieră

17 Mai 2022   |   Agerpres

"Au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră (166,2 km)! Achiziţia derulată de CFR SA este împărţită în 4 loturi şi are ca principal obiectiv creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă", a scris Grindeanu, pe Facebook.

 
 
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat marţi că au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră, valoarea totală estimată a proiectului fiind de 7,54 miliarde de lei (fără TVA).
 
"Au fost depuse 19 oferte pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră (166,2 km)! Achiziţia derulată de CFR SA este împărţită în 4 loturi şi are ca principal obiectiv creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă", a scris Grindeanu, pe Facebook.
 
Pentru Lotul 1 (Cluj-Napoca - Aghireş), cu o valoare estimată de 1,50 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte cinci operatori economici din România, Austria, Italia, Franţa şi Turcia, iar pentru Lotul 2 (Aghireş - Poieni), cu o valoare estimată de 1,47 de miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte patru operatori economici din România, Franţa, Italia şi Turcia.
 
De asemenea, pentru Lotul 3 (Poieni - Aleşd), cu o valoare estimată de 2,16 miliarde de lei (fără TVA), sunt interesaţi operatori economici din România, Franţa, Italia şi Turcia, în timp ce pentru Lotul 4 (Aleşd - Frontieră Ungaria), cu o valoare estimată de 2,41 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte şase operatori economici din România, Austria, Franţa, Polonia şi Turcia.
 
"Proiectul are o valoare totală estimată de 7,54 miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin PNRR", a mai scris ministrul Transporturilor.
 
Contractele prevăd inclusiv lucrări pentru: modernizarea staţiilor (inclusiv haltele de mişcare); modernizarea clădirilor staţiilor de călători, inclusiv construirea de pasarele şi/sau tuneluri pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare; modernizarea podurilor, podeţelor, repararea sistemului de drenaj, îmbunătăţirea terasamentelor.
 
De asemenea, se vor executa lucrări pentru construcţia unor facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; montarea de panouri fonoabsorbante şi soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot; construcţia drumurilor de întreţinere de-a lungul căii ferate (unde nu sunt disponibile drumuri publice); modernizarea instalaţiilor de electrificare (25 kV) pe toată lungimea tronsonului; maximizarea capacităţii de tranzit.
 
Contractul mai prevede asigurarea interoperabilităţii prin implementarea STI, în special în ceea ce priveşte sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din staţii si haltele de mişcare, instalaţii de centralizare electronică noi, în staţii, şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R) şi modernizarea echipamentului de telecomunicaţii.
 
Pentru fiecare contract durata de proiectare este de 6 luni, iar pentru execuţie este de 36 de luni, a mai scris Grindeanu.
 
Conform unui comunicat al CFR sa, pentru Lot 1 Cluj-Napoca - Aghireş au depus oferte Asocierea FCC Construccion SA, CCN Altyapi Yatirimlari VE Inşaat Anonim Şirketi Ankara Sucursala Bucureşti, Gulermak Agir Sanayi Inşaat ve Taahhut A.Ş; Porr Construct; Asocierea S.C. Alstom Transport SA, Arcada Company; . Asocierea Webuild SPA - Milano, Salceg, Impresa Pizzarotti& C SPA Italia SPA; Asocierea Yapi Merkezi Inşaat ve Sanayi AŞ, Makyol Insaat Sanayi Turizm ve TicaretAS.
 
Operatorii care au depus oferte pentru Lotul 2 Aghireş - Poieni sunt: Asocierea Arcada Company, SC Alstom Tranport SA; Asocierea FCC Construccion SA, CCN Altyapi Yatirimlari VE Inşaat Anonim Şirketi Ankara Sucursala Bucureşti, Gulermak Agir Sanayi Inşaat ve Taahhut AŞ; Asocierea Webuild SPA - Milano, Salcef SPA, Impresa Pizzarotti& C SPA Italia SPA; Asocierea Yapi Merkezi Inşaat ve Sanayi AŞ, Makyol Insaat Sanayi Turizm ve TicaretAS.
 
Pentru lotul 3 ofertele au fost depuse de Asocierea Railworks: Alstom Transport SA - Arcada Company S.A. (lider de asociere); Asociere FCC Construccion SA - Gulermak - CCN; Asocierea Webuild SPA - Impresa Pizzarotti& C SPA- Salcef SPA; Asocierea Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi AS - Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS.
 
Ofertele pentru Lotul 4 Aleşd - Frontieră Ungaria au fost depuse de Porr Construct SRL - ofertant unic; Asocierea Railworks: Alstom Transport SA (lider) - Arcada Company S.A; Asociere FCC Construccion S.A. - Gulermak- CCN; Asocierea Drum Asfalt SRL şi Zue Spolka Akcyjna; Asocierea Webuild SPA - Impresa Pizzarotti& C SPA- Salcef SPA; Asocierea Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi AS - Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS.
 
Prin modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe cele patru loturi, aferente liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră (166,2 km), se vor asigura condiţii tehnice pentru circulaţia cu viteza de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.
 
Durata de implementare este de 102 luni pentru fiecare contract, astfel: 6 luni pentru proiectare, 36 luni pentru execuţia lucrărilor, iar perioada de garanţie este de minimum 60 de luni, sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componenta 4 - Transport sustenabil - Reforma 1.5 - Dezvoltarea infrastructurii feroviare şi managementul traficului feroviar.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2706 / 8802
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...