
BERD a acordat Engie România un împrumut de 90 mil. € pentru dezvoltarea de noi proiecte de energie regenerabilă
21 Iulie 2025
AgerpresGrupul Engie a investit peste două miliarde de euro în România de la privatizarea Distrigaz Sud în 2005, investiţiile fiind concentrate în principal pe reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi pe producţia de energie din surse regenerabile.
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a acordat companiei Engie România un împrumut de 90 de milioane de euro, pentru dezvoltare de noi proiecte de energie regenerabilă, cu o capacitate totală de cel puţin 250 MW, până în 2028.
"Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină extinderea capacităţilor de producţie de energie din surse regenerabile în România printr-un împrumut de 90 de milioane de euro acordat companiei Engie Romania, unul dintre principalii furnizori şi distribuitori de energie din ţară. Finanţarea oferită de BERD va permite companiei Engie să dezvolte noi proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate totală de cel puţin 250 MW până în 2028", se menţionează într-un comunicat al băncii.
"Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină extinderea capacităţilor de producţie de energie din surse regenerabile în România printr-un împrumut de 90 de milioane de euro acordat companiei Engie Romania, unul dintre principalii furnizori şi distribuitori de energie din ţară. Finanţarea oferită de BERD va permite companiei Engie să dezvolte noi proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate totală de cel puţin 250 MW până în 2028", se menţionează într-un comunicat al băncii.
Engie Romania este un jucător important pe piaţa de energie din România şi face parte din Grupul Engie, o companie multinaţională de utilităţi cu operaţiuni în 31 de ţări. Grupul Engie a investit peste două miliarde de euro în România de la privatizarea Distrigaz Sud în 2005, investiţiile fiind concentrate în principal pe reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi pe producţia de energie din surse regenerabile.
"Suntem încântaţi să colaborăm pentru prima dată cu Engie România pentru a sprijini ambiţiile companiei în domeniul energiei regenerabile şi atingerea ţintelor de decarbonare. Această investiţie reflectă angajamentul nostru continuu faţă de tranziţia verde în regiune şi pune bazele unei relaţii solide pe termen lung, construită pe obiective comune de decarbonare", a declarat Grzegorz Zielinski, director Energy Europe în cadrul BERD, citat în comunicat.
Nicolas Richard, CEO Engie Romania, a subliniat că sprijinul oferit de BERD consolidează ambiţia companiei de a extinde portofoliul de energie regenerabilă, un pilon esenţial al strategiei sale de decarbonare, şi de a furniza energie verde clienţilor săi.
"Suntem mândri să colaborăm cu BERD pentru a contribui la construirea unui sistem energetic mai verde şi mai rezilient pentru consumatorii din România", a punctat Nicolas Richard.
Grupul de companii Engie Romania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producţie din surse regenerabile şi furnizare de energie electrică, precum şi soluţii verzi şi servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice. Engie Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de peste 2,3 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de 24.000 km, deţin o capacitate de producţie din surse verzi de 248 MW şi au peste 4.400 de angajaţi.
BERD este un investitor instituţional de top în România, cu peste 11,6 miliarde de euro investiţi în 560 de proiecte până în prezent. Sprijinul BERD contribuie la consolidarea economiei verzi din România şi accelerează tranziţia către un viitor cu emisii reduse de carbon, generând beneficii pe termen lung pentru economie şi mediu.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 6 / 8824 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...