ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CMS a asistat Hidroelectrica cu privire la achiziția unui parc eolian de 108 MW în România. Tranzacție coordonată de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Senior Associate)

21 Ianuarie 2021   |   BizLawyer

Se așteaptă ca tranzacția să se finalizeze în primul trimestru al anului 2021, sub rezerva aprobărilor de reglementare.

 
 
Firma internațională de avocatură CMS a asistat compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, cu privire la achiziția unui parc eolian operațional de 108 MW situat în județul Constanța de la grupul STEAG, unul dintre cei mai mari producători de electricitate din Germania.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică în România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, o companie vitală pentru acest sector strategic. Această achiziție este una dintre cele mai mari tranzacții de sine stătătoare în sectorul energiei din surse regenerabile din România. Tranzacția face parte din strategia companiei de a-și consolida poziția de lider pe piața locală a energiei electrice, cu scopul de a deveni un lider regional în generarea de energie regenerabilă.


Echipa de avocați a CMS a asistat Hidroelectrica cu privire la toate aspectele juridice ale tranzacției, inclusiv due diligence-ul aferent cumpărării, redactarea, negocierea, perfectarea și semnarea documentelor tranzacției. Se așteaptă ca tranzacția să se finalizeze în primul trimestru al anului 2021, sub rezerva aprobărilor de reglementare.

Horea Popescu, Managing Partner al biroului CMS România și Coordonator al practicii Corporate M&A în Europa Centrală și de Est, comentează: „Ne bucurăm că am asistat Hidroelectrica cu privire la oferta sa câștigătoare pentru achiziția acestui important proiect eolian în România. Prin dezvoltarea de noi capacități bazate pe alte surse de energie regenerabilă, această investiție va contribui la diversificarea portofoliului de producție a Hidroelectrica. Sectorul energetic din România are un potențial semnificativ și, în ciuda crizei provocate de pandemia de COVID-19, observăm creșterea interesului investitorilor în această industrie. Rămânem optimiști cu privire la activitatea de M&A în 2021 și sperăm că această tendință va duce la finalizarea mai multor tranzacții de impact nu numai pe piața din România, ci și în regiune.”  

Mircea Moraru, Senior Associate în departamentul Corporate M&A al CMS România, adaugă: „Această tranzacție de referință este prima achiziție privată a unei companii de mare anvergură de către o societate cu capital majoritar de stat din România. Faptul că vânzarea a avut loc printr-un proces competitiv a sporit complexitatea proiectului, și, sub presiunea timpului, negocierile finale au fost definitivate în timp record.”

Tranzacția a fost coordonată de Horea Popescu (Partner Corporate M&A) și Mircea Moraru (Senior Associate Corporate M&A). Din echipa extinsă au făcut parte Varinia Radu, Ramona Dulamea, Raluca Diaconeasa, Mădălina Constantinescu (Energy); Claudia Nagy, Claudia Popescu, Raluca Ionescu, Cătălin Vasile, Simona Strava, Cristina Ciomoș (Corporate M&A); Roxana Frațilă, Alexandru Dumitrescu, Alexandru Trandafir (Real Estate) și Valentina Pârvu (Commercial).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 118 / 34692
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bondoc si Asociatii is looking for a Real Estate lawyer
Studiu realizat de DLA Piper | Amenzi în valoare de 272,5 mil. E aplicate de autoritățile europene de reglementare a protecției datelor în baza RGPD. Romania a aplicat amenzi în valoare totală peste 650.000 Euro
Sistemul de sănătate și-a dezvăluit anul trecut mai multe vulnerabilităţi care pot fi reglementate şi combătute. Cele mai mari probleme cu care s-au confruntat jucătorii din sectorul Healthcare & Pharma și provocările anului 2021, analizate de Livia Zamfiropol și Alina Lăcătuș, Parteneri DLA Piper România
Debutul anului 2021 aduce schimbări majore în sectorul energetic. Noutățile, explicate de avocații Maravela Popescu & Asociații | Mihaela Nyerges, Managing Associate: Am sesizat un interes crescut pentru proiectele de producere a energiei regenerabile; țara noastră redevine o destinație atractivă pentru investiții în acest sector
CMS România îl promovează pe Andrei Tercu în poziția de Tax Director
In-houseLegal.ro | Cum s-au adaptat marile companii private la ‘noua normalitate’ și ce sprijin oferă echipele de Legal în perioada pandemiei. Simona Vasiliu: Paradoxal, desfășurarea activității „la distanță” a menținut și chiar a crescut performanța echipei
LegiTeam | WOLF THEISS recrutează pentru echipa locală de Litigii și Arbitraj
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is expanding its team, looking for SENIOR ATTORNEYS to join the firm’s DISPUTE RESOLUTION practice.
Refinitiv Legal Advisers - Full Year 2020 | Piața globală de M&A a pierdut doar 5% anul trecut, iar piața europeană a crescut cu 36% în pandemie. Mai multe firme cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
Mușat & Asociații cooptează 3 noi parteneri equity și promovează alți 7 în poziții de senioritate în firmă
NNDKP, alături de grupul DKV în preluarea Smart Diesel. Partenerul Ruxandra Bologa a coordonat echipa
Promovare în echipa Simion & Baciu | Andrei Cosma a fost promovat pe poziția de Managing Associate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...