ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

CMS a asistat Hidroelectrica cu privire la achiziția unui parc eolian de 108 MW în România. Tranzacție coordonată de Horea Popescu (Managing Partner) și Mircea Moraru (Senior Associate)

21 Ianuarie 2021   |   BizLawyer

Se așteaptă ca tranzacția să se finalizeze în primul trimestru al anului 2021, sub rezerva aprobărilor de reglementare.

 
 
Firma internațională de avocatură CMS a asistat compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, cu privire la achiziția unui parc eolian operațional de 108 MW situat în județul Constanța de la grupul STEAG, unul dintre cei mai mari producători de electricitate din Germania.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică în România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, o companie vitală pentru acest sector strategic. Această achiziție este una dintre cele mai mari tranzacții de sine stătătoare în sectorul energiei din surse regenerabile din România. Tranzacția face parte din strategia companiei de a-și consolida poziția de lider pe piața locală a energiei electrice, cu scopul de a deveni un lider regional în generarea de energie regenerabilă.


Echipa de avocați a CMS a asistat Hidroelectrica cu privire la toate aspectele juridice ale tranzacției, inclusiv due diligence-ul aferent cumpărării, redactarea, negocierea, perfectarea și semnarea documentelor tranzacției. Se așteaptă ca tranzacția să se finalizeze în primul trimestru al anului 2021, sub rezerva aprobărilor de reglementare.

Horea Popescu, Managing Partner al biroului CMS România și Coordonator al practicii Corporate M&A în Europa Centrală și de Est, comentează: „Ne bucurăm că am asistat Hidroelectrica cu privire la oferta sa câștigătoare pentru achiziția acestui important proiect eolian în România. Prin dezvoltarea de noi capacități bazate pe alte surse de energie regenerabilă, această investiție va contribui la diversificarea portofoliului de producție a Hidroelectrica. Sectorul energetic din România are un potențial semnificativ și, în ciuda crizei provocate de pandemia de COVID-19, observăm creșterea interesului investitorilor în această industrie. Rămânem optimiști cu privire la activitatea de M&A în 2021 și sperăm că această tendință va duce la finalizarea mai multor tranzacții de impact nu numai pe piața din România, ci și în regiune.”  

Mircea Moraru, Senior Associate în departamentul Corporate M&A al CMS România, adaugă: „Această tranzacție de referință este prima achiziție privată a unei companii de mare anvergură de către o societate cu capital majoritar de stat din România. Faptul că vânzarea a avut loc printr-un proces competitiv a sporit complexitatea proiectului, și, sub presiunea timpului, negocierile finale au fost definitivate în timp record.”

Tranzacția a fost coordonată de Horea Popescu (Partner Corporate M&A) și Mircea Moraru (Senior Associate Corporate M&A). Din echipa extinsă au făcut parte Varinia Radu, Ramona Dulamea, Raluca Diaconeasa, Mădălina Constantinescu (Energy); Claudia Nagy, Claudia Popescu, Raluca Ionescu, Cătălin Vasile, Simona Strava, Cristina Ciomoș (Corporate M&A); Roxana Frațilă, Alexandru Dumitrescu, Alexandru Trandafir (Real Estate) și Valentina Pârvu (Commercial).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 670 / 35244
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Banking&Finance Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for Legal Assistant | Executive Assistant
Parteneriat strategic: Arthur Hunt și ONV LAW se asociază și intră împreună pe segmentul de M&A, transformări și restructurări de companii
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv | Litigii
Wolf Theiss are clienți care iau în calcul potențiale listări sau caută să implementeze modele de afaceri similare SPAC-urilor. Claudia Chiper, Partenerul coordonator al practicii de Capital Markets: Creativitatea noastră s-a tradus în numărul de mandate câștigate și în găsirea de soluții acolo unde legislația nu este armonizată sau este neclară. Echipa multi-jurisdicțională ne permite să avem o bază de cunoștințe și abordări bazate pe practici și uzanțe internaționale
The Legal 500 EMEA, ediția 2021 | Cele mai bune firme de avocatură din România, în 15 arii de practică. ȚZA se menține în fruntea ierarhiei, NNDKP, Filip & Company și PNSA - pe prima bandă în mai multe arii de practică. Număr mare de avocații considerați ‘Leading individuals’, ‘Next Generation Partners’ și ”Rising Stars”
Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Roxana Abrașu (NNDKP): Talentul în avocatură este un dar ce trebuie exploatat și poate fi pus în valoare prin dăruire și implicare totală. Inovația este esențială, însă pentru a performa este nevoie de foarte multă implicare, dedicare și muncă
LegiTeam: BSMP is looking for Lawyers | Financial Services & Corporate practice
Promovări la PNSA, unde mai mulți avocați fac un pas înainte în carieră. Florian Nițu, Managing Partner: Extindem echipa de seniori cu o nouă generație de avocați formați în cadrul firmei
Achitare definitivă pentru cea mai mare societate de transport public din România, obținută de echipa de drept penal a ZRVP
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv (Consultanță)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...