ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Contractul pentru construcţia secţiunii Chiribiş-Biharia din Autostrada Transilvania va fi lansat din nou în licitaţie (ministru)

12 August 2022   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, perioada maximă de proiectare stabilită prin contract va fi de şase luni, iar cea pentru execuţia lucrărilor de 18 luni.

 
 
Contractul pentru construcţia secţiunii Chiribiş - Biharia, parte a Autostrăzii Transilvania, va fi lansat din nou în licitaţie, a anunţat, joi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe propria pagină de Facebook.
 
"Contractul pentru construcţia secţiunii Chiribiş-Biharia a Autostrăzii Transilvania va fi lansat din nou în licitaţie. CNAIR a transmis, astăzi, la ANAP, spre validare, documentaţia de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia celor 28,55 km ai acestei secţiuni care face parte din Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea", a scris ministrul.
 
Potrivit sursei citate, perioada maximă de proiectare stabilită prin contract va fi de şase luni, iar cea pentru execuţia lucrărilor de 18 luni.
 
Grindeanu precizează că, după validarea documentaţiei, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va putea lansa licitaţia propriu-zisă.
 
La jumătatea lunii mai, ministrul Transporturilor anunţa rezilierea din partea CNAIR a contractului pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a Autostrăzii Transilvania, şi preciza că o licitaţie nouă va fi lansată "în cel mai scurt timp".
 
"CNAIR a reziliat, astăzi (12 mai 2022, n.r.), contractul pentru secţiunea Chiribiş - Biharia a autostrăzii Transilvania! A fost nevoie de această măsură ca urmare a blocajului generat de constructor care nu a reuşit nici până acum să predea un Proiect Tehnic conform. Contractul a fost semnat în anul 2020, iar construcţia ar fi trebuit să fie finalizată până la sfârşitul acestui an (2022). CNAIR va relansa acest contract în cel mai scurt timp", a menţionat oficialul pe Facebook.
 
În replică, antreprenorul secţiunii respective, asocierea Trameco - Vahostav - Drumuri Bihor - Drum Asfalt - East Water Drillings, a susţinut că ar fi benefică o anchetă guvernamentală care să clarifice situaţia pe acest contract şi afirmă că vina exclusivă aparţine echipei de implementare din cadrul CNAIR.
 
"Ne arătăm disponibilitatea de a pune la dispoziţia unei comisii formată din specialişti în domeniul achiziţiilor publice toate informaţiile/documentele relevante în vederea stabilirii modalităţii de derulare a Contractului şi factorii care au condus la situaţia contractuală actuală. În acelaşi timp, ar fi benefică o anchetă guvernamentală care să clarifice situaţia pe acest contract", se preciza într-un punct de vedere al antreprenorului, transmis AGERPRES.
 
În expunerea de argumente, reprezentanţii antreprenorului afirmă că decizia de reziliere a Contractului, luată de CNAIR SA, "este total abuzivă", fiind emisă cu încălcarea flagrantă a prevederilor contractuale şi a legislaţiei aplicabile.
 
Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului Chiribiş - Biharia, 28,55 km, din A3, în valoare de 326,5 milioane de lei, fusese semnat în iunie 2020 cu Asocierea Trameco - Vahostav - Drumuri Bihor - Drum Asfalt - East Water Drillings. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 130 / 37756
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
Perspectiva Fuziunilor & Achizițiilor în 2023, raport CMS & Mergermarket | Mediul de afaceri este optimist, în ciuda condițiilor dificile ale pieței. Horea Popescu, Coordonatorul practicii la nivel CEE: Activitatea în regiunea noastră a avut o creștere constantă de aproximativ 10%. CMS continuă să dețină o poziție privilegiată în regiune
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții
Avocații din practica de Dispute Resolution & Litigation de la Mitel & Asociații lucrează cu motoarele turate | Magda Dima (Partener), coordonatoarea departamentului: „Tabloul litigiilor” arată promițător ca volum, complexitate și tonus al echipei. Firma a obținut rezultate remarcabile, anul acesta, în spețe sofisticate
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA | “Probleme practice în legătură cu existența și efectele convenției arbitrale”
RTPR a asistat BERD în finanțarea de 25 mil. EUR acordată Băncii Transilvania
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Secretarul Arbitral (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates - Legal consultancy practice | M&A | Competition
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...