ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Holde Agri Invest atrage aproximativ 21 mil. lei de la investitori și încheie cu succes operațiunea de majorare a capitalului social

11 August 2022   |   BizLawyer

În cadrul AGEA din aprilie 2022, acționarii Holde Agri Invest au aprobat majorarea capitalului social al companiei prin emiterea unui număr de 32.034.898 acțiuni noi, Clasa A.

 
 
Holde Agri Invest SA, o companie românească care exploatează terenuri agricole, anunță încheierea operațiunii de majorare a capitalului social și atragerea a aproximativ 21 milioane de lei de la investitori. Capitalul atras va sprijini planurile de dezvoltare ale companiei.

„Suntem încântați că am încheiat cu succes această majorare de capital, cea de-a doua de la listarea companiei pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Încrederea investitorilor noștri în planurile de dezvoltare ale Holde confirmă potențialul de creștere și expansiune al afacerii noastre. Le mulțumim pe această cale și vom valorifica la maximum fondurile atrase pentru dezvoltarea companiei. Agricultura este un domeniu care investițiile sunt necesare în mod constant pentru a putea obține producții în volume generoase și sănătoase. În cadrul Holde avem o echipă motivată și cu experiență de top în tot ce înseamnă aspectele ce țin de cultivarea culturilor, activitatea de arendă, financiară, comercială sau de responsabilitate socială. În ceea ce privește activitatea pe piața de capital, ne aflăm în plin proces de pregătire a companiei pentru transferul pe Piața Principală în 2023, un pas firesc în evoluția noastră,” a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.


În cadrul AGEA din aprilie 2022, acționarii Holde Agri Invest au aprobat majorarea capitalului social al companiei prin emiterea unui număr de 32.034.898 acțiuni noi, Clasa A. Operațiunea a fost desfășurată în două etape, între iunie și august 2022. În prima etapă, care a avut loc în perioada 24 iunie – 24 iulie 2022, acționarii Holde au avut posibilitatea de a cumpăra acțiuni HAI nou emise, Clasa A, pe baza drepturilor de preferință HAIR03. La finalizarea acestei etape, investitorii au subscris un total de 10.288.970 de acțiuni, iar compania a atras aproximativ 17 milioane de lei. Acțiunile au avut o valoare nominală de 1 leu și au fost oferite la un preț de 1,65 lei/acțiune.

În data de 10 august 2022, a fost închisă cea de-a doua etapă a operațiunii de majorare a capitalului social. În timpul acestei etape, 13.247.779 acțiuni noi rămase nesubscrise după prima etapă a majorării de capital social au fost emise ca urmare a compensării unor creanțe cu valoarea totală de aproximativ 22 milioane de lei – creanțe certe, lichide și exigibile rezultate din contractele de cesiune încheiate între companie și deținătorii de acțiuni din Clasa B în cadrul programului de răscumpărare aprobat în cadrul AGEA din aprilie 2022 și o creanță certă, lichidă și exigibilă a Administratorului Unic față de companie.

Anularea acțiunilor din Clasa B răscumpărate în cea de-a doua etapă a operațiunii de majorare a capitalului social urmează să fie supusă votului în următoarea Adunare Generală a Acționarilor, restul de aproximativ 400 de mii de acțiuni din Clasa B, pentru care nu s-au semnat contracte de răscumpărare, urmând să fie răscumpărate până la data de 27.10.2023.

După stabilirea numărului total de acțiuni necesare conversiei creanțelor descrise mai sus, alte 8.498.141 de acțiuni clasa A care au rămas nesubscrise în prima etapă au fost oferite investitorilor în timpul plasamentului privat. În cadrul acestei etape, investitorii au subscris un număr de 2.362.320 de acțiuni, compania atrăgând aproximativ 4 milioane de lei, suplimentar față de sumele atrase în cadrul primei etape.

„Operațiunea de majorare a capitalului social încheiată astăzi ne aduce mai aproape de obiectivul nostru de a crește profitabilitatea activității noastre și le mulțumim investitorilor pentru că sunt alături de noi. În ceea ce privește utilizarea fondurilor atrase, aproximativ 65% vor fi îndreptate spre extinderea suprafețelor prin achiziția de ferme în județe, precum Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, dar și Olt sau Constanța. Restul de 35% va fi utilizat pentru investiții în modernizarea fermelor existente, în vederea creșterii semnificative a profitabilității companiei. Modernizarea fermelor noastre include investiții în spații de depozitare, utilaje și irigații, care pot maximiza producția, dar și în proiecte agri-tech cu care putem avea sinergii foarte bune,” a declarat Iulian Cîrciumaru, Președinte al Consiliului de Administrație al Holde Agri Invest.

În ceea ce privește achiziția de terenuri, Holde intenționează să combine finanțarea prin fondurile atrase în urma majorării capitalului social cu împrumuturi bancare, în proporție de 15%, respectiv 85%.

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 octombrie 2020 și se tranzacționează sub simbolul bursier HAI. Compania are o capitalizare de piață de aproximativ 118 milioane de lei.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1521 / 7952
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...