ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Distribuitorul de materiale şi finisaje pentru construcţii, Sipex Company se listează pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

03 Iunie 2022   |   Agerpres

Listarea companiei a fost precedată de plasamentul privat prin care compania a atras de la investitori 10,6 milioane de lei.

 
 
Sipex Company, care activează în domeniul distribuţiei materialelor şi finisajelor pentru construcţii, a debutat vineri, 3 iunie, pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, conform unui comunicat al BVB.

"Suntem încântaţi să le urăm bun venit la bursă membrilor echipei Sipex Company, a zecea companie care se listează pe piaţa AeRO de la începutul acestui an. Ne bucurăm că Sipex a reuşit să atragă finanţarea necesară de pe piaţa de capital pentru a-şi continua planurile de dezvoltare şi totodată ne bucurăm că investitorii la Bursa de Valori Bucureşti au de astăzi posibilitatea de a-şi diversifica şi mai mult portofoliul de investiţii. Listarea acţiunilor Sipex consolidează prezenţa sectorului de construcţii la bursă", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.


Acţiunile Sipex Company se tranzacţionează sub simbolul bursier SPX. Listarea companiei a fost precedată de plasamentul privat prin care compania a atras de la investitori 10,6 milioane de lei. Capitalizarea anticipată a companiei este de 170,6 milioane lei.

"Astăzi, 3 iunie 2022, este o zi importantă pentru echipa Sipex deoarece odată cu listarea acţiunilor pe piaţa AeRO, după 25 de ani de la înfiinţare, mai facem un pas în direcţia dezvoltării companiei noastre. Suntem în acest moment a doua companie de distribuţie a materialelor de construcţii din România şi vrem să ne consolidăm această poziţie. Acţionăm în 3 canale de vânzare şi anume: retail tradiţional, business to business şi on-line, iar experienţa căpătată în cei 25 de ani de existenţă ne dă dreptul să spunem răspicat că ştim ce trebuie să facem pentru a răsplăti încrederea acţionarilor noi, care au achiziţionat sau care vor achiziţiona acţiuni Sipex", a declarat Irinel Gheorghe, Director General Sipex Company.

Sipex a derulat în data de 24 februarie 2022 un plasament privat de acţiuni, în cadrul căruia au participat 53 de investitori, dintre care 37 de persoane fizice şi 16 persoane juridice. Compania a emis un număr de 16.595.656 acţiuni ordinare în cadrul operaţiunii de majorare de capital, cu o valoare nominală de 0,10 lei/acţiune, la un preţ de subscriere de 0,64 de lei/acţiune. În urma plasamentului privat, Sipex a atras de la investitori suma de 10,6 milioane lei. Plasamentul privat şi listarea acţiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

"Ne bucurăm să vedem că există companii care reuşesc să atragă interesul investitorilor în operaţiunile de finanţare, chiar şi într-un context de piaţă dificil, întărind încă o dată faptul că piaţa de capital poate fi o alternativă pentru atragerea de capital în orice moment. Astăzi încheiem proiectul listării Sipex, o companie matură, cu o poziţionare semnificativă pe piaţa materialelor de construcţii care are un istoric solid fie că vorbim de dezvoltarea businessului în sine, fie despre rezultatele operaţionale" a declarat declarat Răzvan Raţ, Director General Adjunct BRK Financial Group.

Sipex a fost fondată în anul 1997 şi are în prezent o echipă formată din aproape 300 de angajaţi. Compania beneficiază de reprezentare şi distribuţie la nivel naţional prin reţeaua de 12 centre logistice din diferite regiuni ale ţării, funcţionând ca puncte de lucru şi de desfacere. Printre planurile de dezvoltare ale companiei pentru anul curs sunt deschiderea de noi puncte de lucru, lansarea noului magazin online sipex.ro, implementarea noii identităţi vizuale la nivelul întregii companii, completarea pachetului de produse cu furnizori noi, producători interni dar si externi. În viitor, compania îşi propune să facă trecerea pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1761 / 7939
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...