ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Electrica Furnizare a realizat o soluție fotovoltaică la cheie de 200 kW pentru fabrica Labormed Pharma, parte a grupului farmaceutic Zentiva în România

29 Noiembrie 2022   |   BizLawyer

Montarea celor 372 de module fotovoltaice de 540Wp s-a realizat pe acoperișul unității de producție și depozitare din București a Labormed Pharma.

 
 
Compania Electrica Furnizare își consolidează poziția în piața serviciilor și solutiilor energetice prin demararea unui nou parteneriat cu Zentiva România pentru implementarea unei soluții fotovoltaice la cheie la unitatea de producție și depozitare din București. Cele 372 de module fotovoltaice vor acoperi o parte din consumul de energie electrică al beneficiarului și vor ajuta la reducerea emisiilor de CO2 cu 50 de tone pe an.

„Electrica Furnizare își continuă extinderea parteneriatelor în piața soluțiilor și serviciilor energetice, urmărind o contribuție constantă la dezvoltarea sustenabilă a tuturor industriilor din România. Suntem o companie reprezentativă pentru industria energetică la nivel național, fiind interesați de susținerea tranziției către energia axată pe sursele regenerabile care implică emisii reduse de carbon. Suntem bucuroși de alegerea făcută de partenerul nostru, Zentiva România, parte a grupului farmaceutic internațional Zentiva, privind implementarea unui proiect la cheie care va produce energie verde și va reduce costurile operaționale. Ne propunem extinderea acestui parteneriat prin dezvoltarea de produse și concepte noi în zona operațională, astfel încât să continuăm contribuția la dezvoltarea sustenabilă a partenerilor noștri”, a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienți Cheie Electrica Furnizare.


Montarea celor 372 de module fotovoltaice de 540Wp s-a realizat pe acoperișul unității de producție și depozitare din București a Labormed Pharma, puterea instalată fiind de 200 kW.

„Propria capacitate de producție de energie pe care o inaugurăm se înscrie în angajamentul Grupului Zentiva de a obține neutralitatea emisiilor de carbon până în 2030. Investiția realizată contribuie în mod direct la obiectivele operaționale de reducere a emisiilor de carbon și de obținere a energiei din surse regenerabile. În mod practic și măsurabil, sistemul instalat ne va ajuta să reducem cu 50 de tone emisiile de CO2 la fabrica Labormed. În procesul de îndeplinire a misiunii companiei de a crește accesbilitatea pacienților la medicamente moderne, eficiente, compania consumă energie, apă și alte resurse. Suntem însă responsabili să acționăm astfel încât să ne diminuăm impactul pentru a păstra o planetă verde, sănătoasă și sustenabilă, pentru noi și generațiile viitoare, inclusiv contribuind la protejarea și reconstrucția biodiversității”, a declarat Margareta Tănase, Director Operațiuni Industriale Zentiva România.

Electrica Furnizare oferă consultanță la nivel național și propune soluții personalizate pentru toate segmentele de clienți și tipurile de industrie. Compania a finalizat cu succes numeroase proiecte care presupun livrarea de soluții la cheie pentru producerea energiei verzi la clienții finali, cu sau fără introducere de energie în SEN, în funcție de cerințele partenerilor de afaceri. Astfel, Electrica Furnizare este aliniată la strategia Grupului Electrica ce vizează contribuția la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, în contextul Pactului Ecologic European.

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa. Grupul deține unități de producție la București, Praga și Ankleshwar. În acest moment grupul Zentiva deține 2 fabrici la București: fabrica Zentiva care funcționează neîntrerupt de la inaugurarea sa din 1962 și fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unități de producție a medicamentelor solide orale din România, rezultatul primei investiții greenfield din industria farmaceutică din țara noastră.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 189 / 38205
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS își mărește echipa din București prin cooptarea a trei avocați. Horea Popescu, Managing Partner: Echipa CMS din București a avut o activitate intensă în 2022, iar anul 2023 se anunță a fi la fel de puternic
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
CMS, alături de Alpha Bank în proiectul finanţării de cca. 70 mil. €, acordată eMAG. Ana Radnev (Partener CMS), evidențiată pentru soluțiile multi-jurisdicționale oferite
Avocații ZRVP obțin o nouă victorie pentru Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un arbitraj internațional ICC Paris | Tribunalul arbitral a admis pretenții de 10,1 mil. USD, plus dobânzi. Cosmin Vasile (Managing Partner) și Cosmin Cojocaru (Partner), în prima linie
Firma maghiară BLS-CEE își marchează prezența în România prin cooptarea unei echipe de avocați din București. Iulia Berea, noul partener local: ”Am construit în timp o expertiză comună, care să ne permită asistarea transnațională a clienților. Ne dorim ca, alături de colegii de la BLS, să avem o creștere organică a portofoliului comun de clienți în următorii ani”
Glodeanu Partners, boutique de avocatură cu focus specific pe proiecte de energie regenerabilă, a fost implicată în peste 20 de astfel de tranzacții în 2022. De vorbă cu partenerii firmei despre echipă, proiecte, ”clienți cheie”
BRD a acordat o finanţare de 24,32 mil. € pentru dezvoltarea a două clădiri rezidenţiale verzi. Wolf Theiss și Kinstellar, în proiect
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Lawyers, 3-5 years’ experience (Competition, Litigation and Employment)
Reff & Asociații | Deloitte Legal a obținut la ÎCCJ o soluție de referință care confirmă că dobânzile aferente unui ajutor de stat returnat către bugetul național intră în sfera de aplicare a amnistiei fiscale
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Junior Lawyers (Consultancy and Litigation)
Mușat & Asociații va găzdui în data de 17 februarie 2023 evenimentul Asociației Internaționale a Barourilor – „Workshop on the IBA Arb40 Toolkit for Arbitral Award Writing”
Stratulat Albulescu continuă consolidarea practicii de Litigii și, în special, a ariei de Litigii fiscale. Luiza Ionescu-Donoiu se alătură echipei în rolul de Counsel
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...