
Grupul PPC a finalizat achiziţia portofoliului de 629 MW de energie regenerabilă al Evryo Group din România
21 Noiembrie 2024
AgerpresOdată cu adăugarea capacităţilor SRE de 629 MW ale Evryo Group, activele totale de energie regenerabilă din România ale Grupului PPC se dublează, în linie cu obiectivul de creştere în regiune şi de diversificare a portofoliului cu proiecte eoliene de mare capacitate şi hidro.
Grupul PPC a finalizat achiziţia portofoliului de 629 MW de energie regenerabilă al Evryo Group din România, portofoliu deţinut de fonduri administrate de Macquarie Asset Management.
Conform unui comunicat al grupului, remis, joi, AGERPRES, această achiziţie marchează o etapă semnificativă în strategia Grupului PPC de a-şi extinde portofoliul de surse de energie regenerabilă (SRE) şi de a-şi întări angajamentul faţă de tranziţia către energia verde în Europa de Sud-Est.
Odată cu adăugarea capacităţilor SRE de 629 MW ale Evryo Group, activele totale de energie regenerabilă din România ale Grupului PPC se dublează, în linie cu obiectivul de creştere în regiune şi de diversificare a portofoliului cu proiecte eoliene de mare capacitate şi hidro.
Conform unui comunicat al grupului, remis, joi, AGERPRES, această achiziţie marchează o etapă semnificativă în strategia Grupului PPC de a-şi extinde portofoliul de surse de energie regenerabilă (SRE) şi de a-şi întări angajamentul faţă de tranziţia către energia verde în Europa de Sud-Est.
Odată cu adăugarea capacităţilor SRE de 629 MW ale Evryo Group, activele totale de energie regenerabilă din România ale Grupului PPC se dublează, în linie cu obiectivul de creştere în regiune şi de diversificare a portofoliului cu proiecte eoliene de mare capacitate şi hidro.
Portofoliul achiziţionat cuprinde 600 MW de energie eoliană onshore în funcţiune, 22 MW hidro, 1 MW de energie solară fotovoltaică şi 6 MW de stocare în baterii, cu încă 145 MW în active în dezvoltare. Acest pas substanţial va duce la creşterea capacităţii totale de energie regenerabilă a Grupului PPC la 5,5 GW în toate regiunile şi la consolidarea poziţiei de producător de energie regenerabilă de top în Europa de Sud-Est.
Tranzacţia, evaluată la aproximativ 700 de milioane de euro, se aliniază cu politica financiară şi obiectivele Grupului PPC în ceea ce priveşte nivelul de îndatorare, în timp ce contribuţia anuală a activelor achiziţionare la EBITDA, estimată la 100 de milioane de euro, va sprijini în continuare traiectoria de creştere robustă a PPC.
"Suntem încântaţi să finalizăm această achiziţie, un pas major în expansiunea noastră în Europa de Sud-Est. Prin dublarea capacităţii noastre operaţionale de energie regenerabilă în România, Grupul PPC îşi îmbunătăţeşte semnificativ amprenta regenerabilă şi îşi diversifică portofoliul cu active eoliene de mare valoare, precum şi hidro, în zone cheie. România oferă resurse eoliene excelente şi reprezintă o parte strategică a planului Grupului PPC de consolidare a prezenţei în domeniul energiei regenerabile în întreaga regiune", a declarat Georgios Stassis, preşedinte şi CEO al PPC Group, citat în comunicat.
Grupul PPC a fost consiliat de Citigroup Global Markets Europe AG şi Euroxx Securities SA în calitate de consultanţi financiari, Clifford Chance oferind consultanţă juridică, iar KPMG Advisory SRL şi TĂV Hellas au acordat suport financiar, respectiv tehnic de tip Due Diligence.
PPC este cea mai importantă companie de utilităţi electrice din Europa de Sud-Est, cu activităţi în domeniul producerii, distribuţiei şi vânzării de produse şi servicii energetice avansate în Grecia, România şi Macedonia de Nord. Grupul PPC are o capacitate instalată totală de 12,2 GW, constând din instalaţii termale, hidro şi SRE cu o producţie anuală totală de aproximativ 21 TWh, în timp ce baza totală de active reglementate a reţelelor sale s-a ridicat la aproximativ 4,3 miliarde de euro la sfârşitul anului 2023.
Grupul PPC este principalul furnizor de energie electrică din Grecia şi România, deservind 8,8 milioane de clienţi în total, oferindu-le aproximativ 33 TWh de energie electrică şi o gamă largă de produse şi servicii energetice. PPC este listat la bursă, iar acţiunile sale sunt tranzacţionate pe piaţa principală a Bursei din Atena.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 292 / 8659 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...