ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

IFC împrumută cu 10 milioane de euro Garanti BBVA Credite de Consum,pentru a o ajuta să - şi dezvolte portofoliul de credite verzi

07 Iulie 2022   |   Agerpres

În acest sens, IFC va furniza un împrumut în lei (echivalentul a 10 milioane de euro) societăţii Garanti BBVA Credite de Consum, un jucător-cheie de pe piaţa creditelor de consum din România, pentru a o ajuta să-şi dezvolte portofoliul de credite verzi, diversificându-şi în acelaşi timp şi baza de finanţare. Acesta este un prim credit acordat unei instituţii de credite de consum din ţară,se precizează în comunicat.

 
 
Locuinţele din România vor beneficia de un acces îmbunătăţit la servicii financiare cu ajutorul unei investiţii a IFC, al cărei obiectiv este acela de a ajuta persoanele fizice să reducă amprenta de carbon prin investiţii în locuinţele proprii, potrivit unui comunicat al IFC, remis joi AGERPRES.
 
În acest sens, IFC va furniza un împrumut în lei (echivalentul a 10 milioane de euro) societăţii Garanti BBVA Credite de Consum, un jucător-cheie de pe piaţa creditelor de consum din România, pentru a o ajuta să-şi dezvolte portofoliul de credite verzi, diversificându-şi în acelaşi timp şi baza de finanţare. Acesta este un prim credit acordat unei instituţii de credite de consum din ţară,se precizează în comunicat.
 
"Sprijinul acordat de IFC va ajuta persoanele fizice să-şi finanţeze proiectele menite să ducă la atenuarea schimbărilor climatice, de exemplu prin utilizarea de vehicule electrice şi hibride, trotinete electrice, biciclete electrice, aparate electrocasnice eficiente din clasa energetică A+++, şi să efectueze şi alte îmbunătăţiri menite să îmbunătăţească eficienţa energetică în casele şi apartamentele lor, cum ar fi termoizolarea, instalarea unor ferestre eficiente din punct de vedere energetic şi instalarea unor panouri solare fotovoltaice (PV) pe acoperiş. România este în urma celorlalte state UE din punctul de vedere al calităţii aerului, intensităţii energetice şi managementului deşeurilor. Mai mult decât atât, economia românească consumă de 2,5 ori mai multă energie pe unitatea de produs intern brut (PIB) decât media din UE, gospodăriile reprezentând 33% din consumul total de energie din 2018", susţine IFC.
 
Subsidiară a Turkiye Garanti BBVA (TGB), compania funcţionează ca instituţie financiară nebancară (IFN) şi se supune reglementărilor BNR. Deşi IFN-urile sunt actori importanţi pe piaţa credit de consum din România, împrumuturile de acest gen constituie un segment în creştere în România.
 
"Schimbările climatice constituie o provocare serioasă pentru existenţa umană şi pentru natură în general, iar noi nu putem sta deoparte. Acordul pe termen lung pe care îl avem cu IFC, partenerul nostru, ne va ajuta să ne extindem portofoliul de credite verzi, sprijinind astfel mai mulţi români şi eforturile de îndeplinire a obiectivelor climatice ale ţării. Suntem convinşi că fiecare contribuţie, oricât de mică ar fi, este esenţială pentru viitorul nostru şi al generaţiilor care vor veni după noi", a declarat Tolga Banyocu, director general al Garanti BBVA Credite de Consum.
 
Pe lângă această investiţie, IFC va ajuta BBVA Credite de Consum să-şi consolideze capacitatea organizaţională şi cunoştinţele în domeniul dezvoltării de produse de creditare ecologică, furnizând cursuri pentru procedurile de creditare a proiectului cu finanţare climatică, precum şi analize de piaţă pe baza cărora să poată fi identificate viitoarele oportunităţi.
 
"IFC se angajează să ajute România să-şi accelereze tranziţia ecologică, iar această operaţiune va contribui la promovarea finanţării consumatorilor ca parte a instrumentelor disponibile pentru finanţarea schimbărilor climatice. Sperăm să demonstrăm modul în care instituţiile financiare nebancare se pot implica în acest spaţiu, pentru a ajuta la diversificarea ofertelor de produse în sectorul financiar şi pentru a stimula creşterea sectorului privat", a adăugat, la rândul său, Vittorio Di Bello, şeful regional al departamentului pentru investiţii în instituţii financiare din Europa în cadrul IFC.
 
IFC a sprijinit dezvoltarea sectorului privat în România de peste 30 de ani, cu o expunere curentă angajată care ajunsese în iunie 2021 la valoarea de 1.114 miliarde dolari.
 
IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie internaţională de dezvoltare axată pe sectorul privat din pieţele emergente. Este prezentă în peste 100 de ţări. În anul fiscal 2021, IFC a înregistrat un angajament-record de 31,5 miliarde dolari în societăţi private şi instituţii financiare aflate în ţări aflate în curs de dezvoltare, valorificând capacităţile din sectorul privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei extreme şi pentru a susţine prosperitatea comună, în contextul în care economiile naţionale se luptă cu impactul pandemiei de COVID-19.
 
Garanti BBVA Credite de Consum face parte din grupul financiar Garanti BBVA România, care mai include şi Garanti BBVA şi Garanti BBVA Leasing. Garanti BBVA Group România este deţinută de Garanti BBVA Turkey (TGB), al cărei acţionar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). Înfiinţată în România în anul 1997, Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA) este un IFN care oferă credite de consum. În anii din urmă, Garanti BBVA s-a concentrat pe finanţarea ecologică şi şi-a lansat în 2021 primul împrumut ecologic pentru persoanele care planifică achiziţii sustenabile. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1665 / 7955
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...