ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Impact Developer & Contractor raportează o crestere cu 35% a venitului din vanzari in primele 9 luni ale anului

17 Noiembrie 2020   |   BizLawyer

Activitatea Impact in primele 9 luni ale anului 2020 a fost marcata de dezvoltarea principalelor sale proiecte rezidentiale din Bucuresti (Greenfield Residence Baneasa, Luxuria Residence) si a primei faze a proiectului Boreal Plus din Constanta.

 
 
Impact Developer & Contractor a incheiat primele 9 luni ale anului 2020 cu venituri din vanzarea de locuinte in valoare de 135.349 milioane de lei, in crestere cu 35% fata de perioada similara a anului 2019. Evolutia se datoreaza unei cresteri cu 23% a volumului de vanzari, ajungand la un total de 258 de unitati tranzactionate (apartamente, plus parcarile si terenurile de curte aferente pachetului).

Din cele 258 de locuinte vandute in aceasta perioada, 156 unitati au fost contractate in Greenfield Residence Baneasa si 102 unitati reprezinta locuinte de lux din ansamblul rezidential Luxuria Residence, din zona Expozitiei. Apartamentele vandute au totalizat o suprafata construita de 21.877 mp. Rezultatele inregistrate depasesc nivelul record de incasari inregistrate anul trecut, cand compania a avut cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani.


In plus fata de contractele de vanzare-cumparare inregistrate, la 30 septembrie 2020 erau incheiate  precontracte de vanzare-cumparare si rezervari pentru alte 217 de apartamente in Greenfield si Luxuria, cu o valoare de 120,65 milioane de lei, estimate a se transforma in venituri in perioada T4 2020 - 2022.

„Impact Developer&Contractor isi mentine evolutia pozitiva intr-o perioada dominata de incertitudine, raportand vanzari si profit operational in crestere in cadrul proiectelor rezidentiale dezvoltate. Primele 9 luni ale acestui an au adus in plus o schimbare in structura vanzarilor, ansamblul premium Luxuria marindu-si contributia la 40%. Ansamblul Greenfield genereaza in continuare o pondere semnificativa din venituri, de circa 60%, iar in viitorul apropiat ne asteptam sa inregistram vanzari importante si in Constanta, in proiectul Boreal Plus, pe masura ce avansam cu lucrarile de constructie. In perioada urmatoare, estimam mentinerea unui ritm sustinut al vazarilor, bazandu-ne pe mixul unic de facilitati, standard de constructie si pret, adus de fiecare dintre proiectele noastre in piata. Mai mult, masura majorarii plafonului valoric pentru aplicarea cotei de TVA de 5% va aduce cu siguranta o gura de oxigen pietei rezidentiale, in special in orasele mari, stimuland achizitia unor locuinte mai spatioase, construite la standarde ridicate, astfel incat sa poata indeplini nevoile de confort si calitate a vietii pentru familiile tinere”, a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.        

Activitatea Impact in primele 9 luni ale anului 2020 a fost marcata de dezvoltarea principalelor sale proiecte rezidentiale din Bucuresti (Greenfield Residence Baneasa, Luxuria Residence) si a primei faze a proiectului Boreal Plus din Constanta.

Luxuria Residence este un concept nou de dezvoltare al Impact, fiind primul proiect rezidential din tara cu certificare BREEAM Excellent. Ansamblul propune un nou standard in ceea ce priveste calitatea vietii si sustenabilitatea, datorita solutiilor eficiente energetic utilizate, facilitatilor pentru rezidenti si celor 9.650 de mp alocati spatiilor verzi, inclusiv un parc interior de 2.500 de mp.
In primele 9 luni ale anului 2020 a fost finalizata constructia a 500 de apartamente, iar urmatoarele 130 de apartamente sunt estimate a fi livrate in prima jumatate a anului 2021.

In Greenfield, in aceeasi perioada, au fost finalizate demersurile pentru obtinerea autorizatiei de construire pentru faza a patra, care vizeaza cel mai mare centru comunitar dedicat unei comunitati rezidentiale, completand astfel gama de facilitati disponibile intr-un mini-oras in devenire. Luna aceasta au fost demarate lucrarile de constructie ale Greenfield Plaza, primul proiect comercial al Impact, dezvoltat pe o suprafata de 21.496 mp, care va cuprinde: un strip mall,  un impresionant spatiu de wellness dotat cu sala de sport, SPA-uri, teren de tenis, bazin semiolimpic si piscina interioara si exterioara, precum si o cladire proprie de birouri.

Tot in primele 9 luni din 2020 Impact a inceput constructia celor 18 vile de lux din ansamblul Boreal Plus, care au ca termen de livrare estimat prima jumatate a anului 2021. De asemenea, a fost obtinuta autorizatia de constructie pentru primele 2 faze de blocuri, care vor aduce pe piata 341 de apartamente, in prezent fiind dezvoltata prima faza, cu 209 apartamente. Proiectul Boreal Plus se adreseaza segmentului premium al pietei rezidentiale si ofera un standard de locuire occidental, prin cladiri dezvoltate inteligent si facilitati de top integrate.

Pe langa dezvoltarea proiectelor existente, Impact si-a continuat expansiunea la nivel national prin achizitia unui teren in Iasi, in zona Copou, cu o suprafata de 19.068 metri patrati. Pe acest teren dezvoltatorul are in plan dezvoltarea unui ansamblu dupa modelul Greenfield, care va include blocuri cu regim redus de inaltime, spatii verzi ample si servicii ce permit o locuire la standarde moderne.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4858 / 7951
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...