ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

O platformă românească de marketing conversaţional atrage 300.000 de euro de la fondul de capital GapMinder

29 Septembrie 2020   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis marţi AGERPRES, investiţia de 300.000 euro provenită de la GapMinder VC este completată de o contribuţie de tip "angel investment" din partea lui Cristian Tamaş, co-fondator al TypingDNA. Suma va fi utilizată pentru optimizarea soluţiei, fondatorii vizând atragerea de clienţi noi şi extinderea pe plan global.

 
 
Platforma românească de marketing conversaţional, Cartloop, a atras o investiţie de 300.000 de euro din partea fondului GapMinder VC, la numai o jumătate de an de la lansare.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, investiţia de 300.000 euro provenită de la GapMinder VC este completată de o contribuţie de tip "angel investment" din partea lui Cristian Tamaş, co-fondator al TypingDNA. Suma va fi utilizată pentru optimizarea soluţiei, fondatorii vizând atragerea de clienţi noi şi extinderea pe plan global.
 
Cartloop este o platformă de marketing conversaţional care ajută comercianţii online să îi convingă pe clienţi să cumpere produsele din "coş" în cazul în care au părăsit site-ul fără să finalizeze comanda. Platforma a dezvoltat o tehnologie care automatizează şi personalizează procesul prin care clienţii primesc răspuns la întrebări precum: "Produsul are garanţie?"; "Cum funcţionează produsul?"; "Pot să-l returnez dacă nu mi se potriveşte sau nu îmi place?".
 
"Cartloop converteşte între 15-30% din totalul clienţilor care abandonează comanda comparativ cu SMS-urile sau emailurile automate care ating o rată de conversie de 4 - 8%. Planul companiei este să ajute brandurile să integreze marketingul conversational în întreg ciclul de shopping online: de la campanii promoţionale personalizate până la plasarea comenzilor direct prin intermediul mesajelor", subliniază reprezentanţii platformei.
 
Cartloop a fost lansată de către Andrei Negrău şi Lisa Popovici, în luna aprilie a acestui an, cu intenţia de a aduce experienţa online mai aproape de cea dintr-un magazin fizic. De la lansare, Cartloop a generat clienţilor venituri de 400.000 de dolari.
 
Clienţii Cartloop sunt magazine mici şi mijlocii din domenii ca: fashion, electronice, gadgeturi, nutriţie sau food delivery. Aplicaţia se integrează cu un singur click în platforma Shopify, dar fondatorii îşi doresc ca, la începutul anului viitor, să fie disponibilă şi pentru Magento, BigCommerce şi WooCommerce.
 
În prezent, platforma Cartloop este utilizată de sute de clienţi din SUA, Canada, Marea Britanie şi Australia. Fondatorii intenţionează ca, din anul 2021, să se dezvolte la nivel global, iar extinderea va începe cu Europa, primele ţări vizate fiind Spania, Franţa şi Germania.
 
GapMinder este un fond de capital de risc de 45 de milioane de dolari care investeşte în companii de tehnologie create în România şi în Europa Centrală, care cresc rapid la nivel internaţional şi se află în faza de Seed sau Serie A. Portofoliul GapMinder include companii precum: FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo, Machinations, Soleadify or Innoship.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5916 / 8659
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...