ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Obligaţiunile Norofert intra la tranzacţionare pe SMT-ul BVB, la trei luni dupa listarea acţiunilor pe AeRO

04 Iunie 2020   |   AGERPRES

În ianuarie 2020, Norofert a derulat o rundă de finanţare pe piaţa de capital, printr-un plasament privat, emiţând obligaţiuni în valoare de 11,5 milioane lei. Obligaţiunile au o maturitate de 5 ani şi o dobândă fixă de 8,5% p.a., plătibilă semestrial.

 
 
Obligaţiunile Norofert intra la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti, pe 5 iunie, la trei luni după listarea acţiunilor societăţii pe piaţa AeRO din cadrul SMT-ului BVB, potrivit unui comunicat al Bursei.

În ianuarie 2020, Norofert a derulat o rundă de finanţare pe piaţa de capital, printr-un plasament privat, emiţând obligaţiuni în valoare de 11,5 milioane lei. Obligaţiunile au o maturitate de 5 ani şi o dobândă fixă de 8,5% p.a., plătibilă semestrial.

În cadrul plasamentului privat, societatea a emis 115.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 de lei/ obligaţiune, care au fost cumpărate de 93 de investitori, dintre care 88 persoane fizice şi 5 persoane juridice.


"Succesul celor două runde de finanţare derulate de Norofert la bursă arată că investitorii de pe piaţa de capital sunt dispuşi să investească în companiile cu perspective de dezvoltare şi care vin şi cu un element inovator în activitatea lor. Resursele din piaţa financiară disponibile pentru investiţii sunt semnificative. Există lichiditate, există companii care au nevoie de capital, avem o piaţă funcţională care face legătura între investitori şi companii. Piaţa de capital este un ecosistem, în care fiecare îşi îndeplineşte rolul său, şi putem spune că succesul rundelor de finanţare derulate de companii depinde în mare măsură de intermediarii cu care aceştia lucrează", a declarat Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

În cursul anului 2019, societatea a atras de la investitorii la bursă, printr-un plasament privat pentru acţiunile sale, 7,25 milioane lei. La acel moment, capitalizarea de piaţă a companiei Norofert era de aproximativ 20 milioane de lei, În 3 martie, acţiunile Norofert au fost listate pe piaţa AeRO, iar în prezent, Norofert are o capitalizare de piaţă de 45,7 milioane lei. Prin cele două runde de finanţare derulate pe piaţa de capital, Norofert a atras 18,75 milioane lei.

"De la debutul acţiunilor NRF pe piaţa AeRO, a existat un interes fără precedent din partea investitorilor locali în compania noastră, întrucât au fost tranzacţionate acţiuni în valoare de aproximativ 12 milioane de lei în ultimele 3 luni. Rămânem dedicaţi promisiunilor făcute acţionarilor şi deţinătorilor de obligaţiuni şi, în ciuda unui 2020 provocator, care a adus atât o pandemie cât şi o secetă severă, ne menţinem previziunile pentru acest an. Datorită celor două runde de strângere de capital, avem în prezent o poziţie financiară puternică, iar rezervele de numerar ne-au ajutat să ne adaptăm foarte rapid în această perioadă dificilă, lansând în doar câteva săptămâni o linie nouă de produse care ajută fermierii să gestioneze efectele negative ale secetei asupra culturilor. Ne concentrăm puternic pe cercetare şi dezvoltare şi vom lansa noi linii de produse în 2020, precum şi vom continua paşii necesari pentru extinderea brandului Norofert pe piaţa americană", a spus Vlad Popescu, CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Norofert Group.

Plasamentul privat şi admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor au fost asistate de Tradeville, în calitate de Consultant Autorizat.

"Pentru noi este o bucurie să vedem că Bursa participă din ce în ce mai activ la finanţarea economiei româneşti şi Tradeville este o parte activă a acestui proces, lucru dovedit şi de faptul că anul trecut aproximativ 1 din 3 plasamente private au fost intermediate cu implicarea Tradeville. Sper ca optimismul să fie factorul dominant şi în acest an în care avem o luptă suplimentara de dus. În acest sens menţinem active discuţii cu o serie de potenţiali emitenţi, mai vechi sau mai noi, dar cu toţii cu un real potenţial de dezvoltare şi un interes susţinut pentru finanţarea prin bursă", a afirmat Ovidiu-George Dumitrescu, director General Adjunct şi coordonator al diviziei de finanţări corporative a Tradeville.

Capitalul strâns prin emisiunea de obligaţiuni este în principal direcţionat către extinderea Norofert pe pieţele externe, în special în Statele Unite. Pentru a intra pe piaţa americană, Norofert trebuie să omologheze individual toate produsele din portofoliu, ceea ce necesită acces la resurse semnificative. O altă parte a banilor strânşi este folosită ca şi capital de lucru, pentru a achiziţiona materii prime pentru a răspunde cererii în continuă creştere pentru produsele Norofert, precum şi a dezvolta portofoliul de servicii şi linii de produse Norofert. În prezent, Grupul Norofert are trei linii principale de produse - Norofert Organics, care este o linie de îngrăşăminte organice pentru ferme de dimensiuni medii şi mari, Norofert Karisma, care este o linie de îngrăşăminte pentru agricultura convenţională şi FITO, o linie destinată grădinarilor şi micilor fermieri.

În 2019, Norofert Group a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 14,8 milioane de lei, o creştere de 59% faţă de rezultatul din 2018, şi un profit net de 4,62 milioane lei. În urma aprobării Adunării Generale a Acţionarilor, compania a capitalizat suma de 2.407.182 lei din profitul de repartizat aferent anului 2019. Ca urmare a majorării de capital, compania a emis un număr de 6.017.955 acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,4 lei/acţiune, ce vor fi distribuite acţionarilor în următoarele luni, după formula trei acţiuni nou emise pentru fiecare acţiune deţinută.

Familia Popescu, reprezentată de Vlad Popescu şi Ileana Popescu, deţine o participaţie de 58,43%, în timp ce free-float-ul companiei pe bursă este de 41,57%.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6608 / 8823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...