ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

One United Properties, IPO la Bursa de Valori București

19 Aprilie 2021   |   BizLawyer

Cei doi fondatori vor rămâne la conducerea societății și după listarea acesteia la BVB.

 
 
Compania One United Properties, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, anunță intenția de a se lista pe Piața Principală a Bursei de Valori București, intenție aprobată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor de astăzi, 19 aprilie.

Cunoscut și premiat internațional pentru proiectele sale sustenabile în domeniul imobiliar, dezvoltatorul ia în considerare listarea la BVB printr-o ofertă publică inițială. Intermediarul ofertei este BRK Financial Group, în timp ce Swiss Capital va face parte din grupul de distribuție.

One United Properties a fost fondată de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, care în prezent dețin 75% din acționariatul companiei și sunt singurii membri executivi ai consiliului de administrație, restul celorlalți cinci membri fiind neexecutivi. Cei doi fondatori vor rămâne la conducerea societății și după listarea acesteia la BVB.


„Încă de la lansarea proiectelor sub brandul One, ne-am propus să inovăm continuu în ceea ce privește construirea clădirilor eficiente energetic și durabile și ne-am concentrat eforturile pe redefinirea conceptului de locuire urbană la standarde occidentale. Planurile noastre de creștere a companiei continuă și prin listarea la bursă, care va duce compania la nivelul următor în strategia noastră pe termen lung, va diversifica opțiunile disponibile pentru accesarea de capital pentru proiectele noastre inovatoare din domeniul imobiliar, va permite unei noi categorii de investitori să ni se alăture și va spori lichiditatea pentru acționarii companiei”, spune Victor Căpitanu, co-fondator One United Properties.

Cei doi fondatori au investit în imobiliare încă din 2000 și au dezvoltat prima clădire rezidențială în 2006, apoi începând cu 2013 au extins proiectele imobiliare sub marca One, transformând-o în lider al pieței rezidențiale de lux din România, cu multiple premii pentru arhitectură, design, dezvoltare, dar și pentru sustenabilitate.

Compania a avut o creștere rapidă și s-a transformat într-un business profitabil, fiind autor al unor proiecte imobiliare reper pe piața românească. Printre acestea se numără One Floreasca City, proiect premiat internațional la International Property Awards 2019-2020 cu „Best Sustainable Residential Development”. Proiectul multifucțional a fost conceput încă de la început ca un proiect arhitectural de referință, o expresie a viziunii contemporane, durabilității și integrării comunității, cu focus crescut pe facilitățile oferite rezidenților, dar și comunității. One Cotroceni Park este cel mai ambițios proiect de regenerare urbană aflat în prezent în dezvoltare în București, cu funcțiune mixtă, dezvoltat în jurul conceptului Live / Work / Play. O premieră este și proiectul One Peninsula, pe care compania îl dezvoltă în cartierul Floreasca și care este singurul club rezidențial din București cu sistem de climatizare cu pompe de căldură cu sursă geotermală. Alte proiecte de referință semnate de One United Properties sunt One Herăstrău Park, One Charles de Gaulle, One Herăstrău Plaza, One Verdi Park sau One Herăstrău Towers.

Toate proiectele rezidențiale One United Properties sunt certificate „Green Homes” de către Romania Green Building Council, iar întregul portofoliu de birouri al companiei este în curs de certificare WELL Health and Safety, cea mai riguroasă certificare axată pe beneficiile angajaților la locul de muncă.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3895 / 7917
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...