ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Raluca Dorobanțu, Managing Partner Chairry Design & Furniture: Domeniul HORECA și-a revenit surprinzător de repede. Mizăm pe un volum de business de 2 mil. E doar din acest segment

19 Mai 2022   |   BizLawyer

• 600 – 1.000 EUR/ mp este investiția medie în amenajarea unui hotel sau restaurant nou în România. • 70% din cifra de afaceri a companiei provine din domeniul HORECA. Compania vizează un volum de business de 2 milioane de euro doar din acest segment în 2022. • Până în 2023, 20 de noi hoteluri ar putea fi livrate pe piața din România, aproximativ 50% dintre acestea fiind situate în Capitală. • Trendul de “dark kitchen” va câștiga teren în domeniul restaurantelor, prin reducerea spațiului de preparare a produselor și creșterea importanței spațiului de servire.

 
 
Chairry Design & Furniture, companie specializată pe segmentul de fit-out – amenajări interioare complete și solutii de mobilier, semnează în anul 2021 și în prima parte a anului 2022 designul interior pentru peste 3.500 de metri pătrați de hoteluri și restaurante în România.

Investiția medie în amenajare, la nivelul hotelurilor nou inaugurate în București și în alte orașe mari ale țării, este între 600 – 1.000 euro / mp, iar la nivelul restaurantelor si cafenelelor, aceasta poate porni chiar de la 400 euro / mp. Cifrele includ conceptul de amenajare, design, fit-out și mobilier, fără aspecte care țin de construcție sau renovare. În cazul conceptelor exclusiviste (cum este cazul hotelurilor de 5 stele), investiția în interioare poate urca considerabil, în funcție de concept, brandurile alese, materialele și detaliile utilizate în amenajare sau alte elemente.


Piața hotelieră a fost puternic afectată de pandemie în ultimii 2 ani și se așteaptă să-și revină în totalitate până în 2024. Aproape 20 de noi hoteluri ar putea fi livrate pe piața din România până în 2023, aproximativ 50% dintre acestea fiind situate în Capitală, conform anunțurilor oficiale ale operatorilor.

De asemenea, datele disponibile la nivel european relevă o tendință de creștere accelerată a călătoriilor în anul 2022. Astfel, turiștii intenționează să cheltuiască cu 39% mai mult pe călătorii în acest an decât în 2019, iar o parte dintre turiștii europeni vor fi absorbiți și de București și marile orașe ale României.

Potrivit Chairry Design & Furniture, creșterea așteptărilor privind experiențele în spatiile HORECA, care este strâns legată de dorința oamenilor de a se relaxa și de a pune accentul pe wellbeing, piața a devenit mult mai competitivă la nivel de investiții, concept și produse oferite. Atât restaurantele, cafenelele cât și hotelurile implementează noi solutii si inovatii la nivel de experiențe, dar și de design interior, pentru a capta atenția viitorilor clienți care s-au obișnuit cu serviciile de takeaway și delivery din timpul pandemiei.

Inflația care afectează și segmentul HORECA de la începutul acestui an va aduce schimbări importante care se vor vedea în elementele de design.  Potrivit specialiștilor Chairry Design & Furniture, trendul de “dark kitchen” va câștiga teren în domeniul restaurantelor, prin optimizarea spațiilor de preparare a produselor și creșterea importanței spaților de servire, pentru a acomoda un flux mai mare de clienți.

“Domeniul HORECA și-a revenit surprinzător de repede, având în vedere situația din perioada pandemiei care a restricționat activitatea multor afaceri. Având în vedere efervescența din acest sector, Chairry mizează pe un volum de business de 2 milioane de euro doar din acest segment până la finalul anului 2022,” declară Raluca Dorobanțu, Managing Partner Chairry.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri totala de 1,1 milioane de euro, pe fondul unei piețe efervescente pe segmentul de mobilier și amenajări interioare din România.

Chairry Design & Furniture, o companie antreprenorială românească, operează de peste 20 de ani pe piața locală și este specializată în design și amenajări interioare, precum și în furnizare de soluții de mobilier importat sau produs local. În total, Chairry a importat până în prezent peste 20.000 de piese de mobilier și a amenajat peste 50.000 mp de spații interioare.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1860 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...