ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Premier Energy finalizează achiziţia CEZ Vânzare

16 Aprilie 2024   |   Agerpres

Odată cu finalizarea achiziţiei, CEZ Vânzare primeşte o nouă identitate şi devine Premier Energy Furnizare.

 
 
Premier Energy, unul dintre cei mai importanţi furnizori şi distribuitori de gaze naturale din România, anunţă finalizarea achiziţiei CEZ Vânzare, în urma căreia portofoliul regional de clienţi al întregului grup Premier Energy urcă la 2,4 milioane de clienţi casnici şi non-casnici.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis luni AGERPRES, odată cu finalizarea achiziţiei, CEZ Vânzare primeşte o nouă identitate şi devine Premier Energy Furnizare.

Premier Energy a achiziţionat CEZ Vânzare la finalul anului 2023 de la fondul de investiţii australian Macquarie Asset Management, marcând cea mai importantă tranzacţie a anului între entităţi active pe piaţa de energie din România. Cu una dintre cele mai rapide creşteri din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, grupul Premier Energy este reprezentat de trei verticale de business - furnizare şi distribuţie de gaze naturale, producţie, furnizare şi distribuţie de energie electrică şi producţie de energie de surse regenerabile (eolian şi solar).


Finalizarea tranzacţiei reprezintă un moment de referinţă pentru strategia de dezvoltare locală şi regională a grupului Premier Energy, un pas care duce grupul mai aproape de obiectivul său major anunţat, acela de a deveni o platformă energetică regională. De la finalul anului 2022, Premier Energy a devenit şi un jucător important în sectorul energiei regenerabile, prin achiziţii. Astfel, grupul îşi pregăteşte tranziţia către energie regenerabilă, ţinta setată pentru România fiind între 1,4 GW şi 1,6 GW în următorii trei ani.

"Vreau să mulţumesc tuturor pentru implicare pentru a finaliza cu succes această tranzacţie. Mergem mai departe cu o echipă solidă. După zece ani de experienţă în distribuţie şi furnizare pe piaţa gazelor naturale, Premier Energy a urcat în topul jucătorilor pe piaţa locală de profil şi îşi creează, pas cu pas, premisele pentru a deveni un lider al pieţei. Suntem jucătorul cu una dintre cele mai rapide creşteri în ultimii zece ani în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est. Prin achiziţii strategice, precum cea a CEZ Vânzare, ne consolidăm sinergiile din grup în jurul celor trei verticale de business", a declarat Jose Garza, directorul general al Premier Energy Group.

Strategia CEZ Vânzare rămâne concentrată pe furnizarea de energie electrică şi gaze naturale şi pe nevoile clienţilor noştri. Tranzacţia şi schimbarea proprietarului nu au niciun impact asupra prevederilor contractuale dintre companie şi clienţii săi, angajaţi, furnizori sau parteneri, precizează compania. De asemenea, echipa CEZ Vânzare rămâne neschimbată în perioada următoare.

"Mă bucur că am intrat într-o familie la fel de ambiţioasă, cu planuri de dezvoltare regională. Experienţa CEZ Vânzare de aproape două decenii pe piaţa locală, dublată de inovaţia şi dorinţa de creştere a celor de la Premier Energy ne duc într-o nouă etapă de dezvoltare pe noi toţi. Vom continua să fim acelaşi partener de încredere al comunităţii în care ne desfăşurăm activitatea, cu standarde subordonate unei strategii concentrate pe nevoile clienţilor noştri care ne-au fost alături ani de zile şi pentru aceasta le suntem recunoscători", ţine să sublinieze Cornelia Szabo, directorul general al CEZ Vânzare, noul Premier Energy Furnizare.

Premier Energy PLC a fost asistată în procesul de due diligence şi în negocierea documentaţiei de achiziţie de echipa internă şi de avocaţii din cadrul Bohâlţeanu & Asociaţii.

Înfiinţată în 2007, Premier Energy operează ca distribuitor şi furnizor pe piaţa gazelor naturale din România, fiind al treilea mare jucător de profil. Totodată, Premier Energy deţine în România proiecte de energie verde/regenerabilă, cu o capacitate de peste 1.000 de MW, proiecte care sunt în proprietate, administrare sau sunt în curs de dezvoltare, şi care sunt împărţite în mod egal între proiecte eoliene şi fotovoltaice.

Cu o experienţă de 19 ani pe piaţa din România, CEZ Vânzare este principalul furnizor de electricitate în sud-vestul României, precum şi furnizor de gaze, având un portofoliu total de aproape 1,2 milioane de clienţi.

Premier Energy este furnizor de gaze pentru consumatori casnici şi non-casnici (din zona de retail, industrie, comerţ), operează şi deţine o reţea de distribuţie de gaz de peste 3.600 de km în zonele limitrofe capitalei, zona de sud şi de vest a ţării, cât şi în localităţi mai mici din partea de nord a României.

Compania reprezintă al treilea cel mai mare jucător din piaţa de profil.

Grupul Premier Energy este deţinut de fondul ceh de investiţii, Emma Capital, fondat de antreprenorul ceh Jiri Smejc, care exercită şi funcţia de director general al PPF, cel mai mare fond de investiţii din regiune, cu active de peste 14,5 miliarde de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 536 / 8473
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Iablonschi & Asociații se alătură rețelei Marcalliance, care își consolidează astfel rețeaua globală și prezența în Europa de Est | Dorothée De Bernis (Președinte Marcalliance): ”Ne bazăm în România pe o echipă juridică de încredere”
Hațegan Attorneys, firmă de avocatură de tip butique cu sediul la Timișoara, își consolidează practica de Banking & Finance prin cooptarea unui profesionist cu experiență în corporate banking pe poziția de counsel
Arbitrajul ICSID cerut de 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări, care care cer compensații pentru tratamentul aplicat de autoritățile române, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 213 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
Filip & Company asistă Credit Europe Bank România în fuziunea transfrontalieră cu Credit Europe Bank NV | Partenerele Alexandra Manciulea și Eliza Baias au coordonat echipa. Modificarea semnificativă a cadrului legislativ pe parcursul pregătirii acestei fuziuni a adăugat complexitate proiectului, spun avocații
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...