ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Producătorul român Bico Industries oferă 4 milioane de euro pentru achiziţia Iranga Technologijos din Lituania

12 August 2022   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat de presă al companiei româneşti, transmis vineri AGERPRES, valoarea tranzacţiei este de 4 milioane de euro şi este condiţionată de finalizarea cu succes a analizei due dilligence şi de eventualele aprobări ale instituţiilor relevante.

 
 
Producătorul român de plasă din fibră de sticlă Bico Industries se află în negocieri avansate pentru achiziţia unui pachet de 77,5% din capitalul social al lituanienilor de la Iranga Technologijos, ce oferă soluţii bazate pe o gamă complexă de tehnologii pentru producţia de ţesături din fibră de sticlă şi materiale compuse prin laminarea ţesăturilor.
 
Potrivit unui comunicat de presă al companiei româneşti, transmis vineri AGERPRES, valoarea tranzacţiei este de 4 milioane de euro şi este condiţionată de finalizarea cu succes a analizei due dilligence şi de eventualele aprobări ale instituţiilor relevante.
 
Preluarea pachetului majoritar al Iranga este în linie cu strategia şi cu planurile de dezvoltare ale producătorului român.
 
"Prin această linie de business Bico dezvoltă producţia de textile tehnice, compuse sau simple, din fibră de sticlă sau poliester, utilizate pentru ranforsarea altor materiale industriale din spectrul termo şi hidroizolaţiilor. Achiziţia producătorului lituanian de textilele tehnice şi pentru construcţii vine în contextul în care, pe parcursul acestui an, holdingului Roca Industry i s-au alăturat companiile Eco Euro Doors şi Terra Impex (achiziţionată integral de Bico Industries), iar o a treia tranzacţie, cea pentru achiziţia a 100% din capitalul social al Dial, este în proces de finalizare", se arată în comunicat.
 
Bico Industries, principalul producător de plasă din fibră de sticlă din România, este parte a holdingului de materiale de construcţii Roca Industry.
 
La acest moment, Roca Industry grupează în holding companiile: BICO Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%) şi Eco Euro Doors (70%). Până la finalul anului ar urma să se finalizeze şi preluarea integrală a Dial, dar şi a Iranga (77,5%).
 
Roca Industry Holdingrock1 S.A. a fost listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în luna ianuarie a acestui an, şi este tranzacţionată sub simbolul bursier ROC1.
 
Bico Industries SA este o companie fondată în anul 2006.
 
În prezent, compania îşi desfăşoară activitatea în trei centre de producţie, în Piatra Neamţ, Vaslui şi Vulcăneşti, Republica Moldova. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 128 / 37756
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
Perspectiva Fuziunilor & Achizițiilor în 2023, raport CMS & Mergermarket | Mediul de afaceri este optimist, în ciuda condițiilor dificile ale pieței. Horea Popescu, Coordonatorul practicii la nivel CEE: Activitatea în regiunea noastră a avut o creștere constantă de aproximativ 10%. CMS continuă să dețină o poziție privilegiată în regiune
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții
Avocații din practica de Dispute Resolution & Litigation de la Mitel & Asociații lucrează cu motoarele turate | Magda Dima (Partener), coordonatoarea departamentului: „Tabloul litigiilor” arată promițător ca volum, complexitate și tonus al echipei. Firma a obținut rezultate remarcabile, anul acesta, în spețe sofisticate
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA | “Probleme practice în legătură cu existența și efectele convenției arbitrale”
RTPR a asistat BERD în finanțarea de 25 mil. EUR acordată Băncii Transilvania
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Secretarul Arbitral (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates - Legal consultancy practice | M&A | Competition
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...