ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Recommerce Group cumpără startup-ul românesc fenix.eco pentru a se extinde în Europa de Est

04 Iunie 2021   |   BizLawyer

Achiziția permite Recommerce Group să își intensifice prezența în Europa de Est. Prioritățile fenix.eco sunt să dezvolte rețeaua de distribuție prin retaileri offline în acest an și să devină cel mai important jucător în domeniul smartphone-urilor recondiționate din regiune, vizând venituri la nivel regional de 10 milioane de euro până în 2023.

Augustin Becquet (stanga) si Grégoire Vigroux

 
 
Recommerce Group, unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul smartphone-urilor recondiționate din Europa, cu operațiuni în 24 de țări, achiziționează fenix.eco, o start-up românesc fondat în urmă cu 14 luni. Tranzacția dintre fenix.eco și Recommerce Group va fi închisă din punct de vedere legal în luna iulie.

Recommerce va beneficia de prezența fenix.eco în România pentru a-și consolida poziția pe piața locală.

Fondat în 2009 în Franța, Recommerce Group folosește tehnologii brevetate și inovatoare pentru răscumpărarea, renovarea și vânzarea dispozitivelor second-hand.

Fenix.eco vinde smartphone-uri recondiționate cu o garanție de 12 luni la prețuri cu până la 50% mai mici față de cele noi, prin intermediul magazinelor și a segmentului business-to-business. Com-pania a fost lansată în aprilie 2020 de Grégoire Vigroux, Adrien Arnoux și Hector Destailleur.


Recommerce: Ne concentrăm pe dezvoltarea internațională

„Veniturile noastre au crescut cu 30% în 2020, iar anul acesta se vor majora cu 40% urmând să ajungem la o cifră de afaceri de 85 milioane de euro la finalul lui 2021. Pentru a continua această creștere exponențială în anii următori, ne intensificăm dezvoltarea internațională. Luând în considerare importanța sa din punct de vedere demografic si economia aflată în curs de dezvoltare, Europa de Est este o piață mare, dar care nu este utilizată la adevăratul său potențial. Prin achiziția fenix.eco, ne dezvoltăm operațiunile rapid și eficient în această regiune promițătoare. România este o bază extraordinară pentru ca Recommerce să își consolideze prezența în Europa de Est, datorită francofoniei țării, apropierii culturale de Franța, mediului de afaceri favorabil și deschiderii către Europa”, spune Augustin Becquet, CEO al Recommerce Group.

Discuțiile dintre fenix.eco și Recommerce au început la sfârșitul anului 2020. Recommerce va anunța în următoarele luni țările din Europa de Est pentru care are planuri de extindere.
Recommerce va oferi mai multe detalii despre această achiziție și strategia sa de dezvoltare după finalizarea legală a tranzacției, în luna iulie.

Fenix.eco: Ne propunem să devenim cel mai important jucător din Europa de Est pe piața de smartphone-uri recondiționate

„Încă din prima zi, ambiția noastră a fost să devenim cel mai important jucător din Europa de Est în domeniul smartphone-urilor recondiționate. Unirea forțelor noastre cu cele ale Recommerce Group este cea mai bună mișcare strategică pentru a ne atinge rapid acest obiectiv și a rămâne competitivi. Această companie are o experiență extraordinară, fiind unul dintre cei mai vechi, mai mari și mai respectați jucători din Europa pe segmentul de recondiționare. Acum, că facem parte din Recommerce Group, vom beneficia de capacitatea acestuia de aprovizionare la scară largă, de experiența sa în răscumpărare, de dispozitive de calitate și de prețuri concurențiale”, afirmă Grégoire Vigroux, co-fondator fenix.eco.

Grégoire Vigroux va rămâne în consiliul de administrație al companiei, în timp ce Hector Destailleur și Adrien Arnoux vor continua să se ocupe de operațiunile locale.

Piața mondială a smartphone-urilor reutilizate (inclusiv reutilizate și recondiționate) este estimat să ajungă la 351,6 milioane de unități în 2024 față de 225,4 milioane de unități în 2020, potrivit unui raport publicat de International Data Corporation (IDC) în ianuarie anul acesta.

Fenix.eco este un startup românesc lansat în aprilie 2020 care oferă smartphone-uri recondiționate. Acestea combină multe dintre avantajele noilor telefoane, inclusiv aspect perfect și stare de funcționare impecabilă, precum și o garanție de 12 luni, dar la prețul competitiv al modelelor second-hand, cu până la 50% mai ieft-ine decât decât modelele noi. Distribuția telefoanelor este realizată prin canalele de retail tradițional și B2B. Compania a fost fondată de Grégoire Vigroux, Adrien Arnoux și Hector Destailleur.

Fondat în 2009, Recommerce Group este un pionier pe piața smartphone-urilor recondiționate din Europa. Grupul activează pe segmentele B2C și B2B și oferă dispozitive renovate atat clientilo persoane fizice cat si companiilor. Recommerce are operațiuni în întreaga lume și a obținut etichetele guvernamentale franceze Next40 și FT120, care recunosc viitorii lideri în tehnologie. Implicat într-o abordare puternică și responsabilă a politicilor de mediu și sociale, Recommerce plasează dezvoltarea durabilă, inovarea și economia circulară în centrul activităților sale. Recommerce Group funcționează conform ISO 9001 și ISO 14001 și este certificat Gold Rate de Ecovadis.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3952 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...