ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Recommerce Group cumpără startup-ul românesc fenix.eco pentru a se extinde în Europa de Est

04 Iunie 2021   |   BizLawyer

Achiziția permite Recommerce Group să își intensifice prezența în Europa de Est. Prioritățile fenix.eco sunt să dezvolte rețeaua de distribuție prin retaileri offline în acest an și să devină cel mai important jucător în domeniul smartphone-urilor recondiționate din regiune, vizând venituri la nivel regional de 10 milioane de euro până în 2023.

Augustin Becquet (stanga) si Grégoire Vigroux

 
 
Recommerce Group, unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul smartphone-urilor recondiționate din Europa, cu operațiuni în 24 de țări, achiziționează fenix.eco, o start-up românesc fondat în urmă cu 14 luni. Tranzacția dintre fenix.eco și Recommerce Group va fi închisă din punct de vedere legal în luna iulie.

Recommerce va beneficia de prezența fenix.eco în România pentru a-și consolida poziția pe piața locală.

Fondat în 2009 în Franța, Recommerce Group folosește tehnologii brevetate și inovatoare pentru răscumpărarea, renovarea și vânzarea dispozitivelor second-hand.

Fenix.eco vinde smartphone-uri recondiționate cu o garanție de 12 luni la prețuri cu până la 50% mai mici față de cele noi, prin intermediul magazinelor și a segmentului business-to-business. Com-pania a fost lansată în aprilie 2020 de Grégoire Vigroux, Adrien Arnoux și Hector Destailleur.


Recommerce: Ne concentrăm pe dezvoltarea internațională

„Veniturile noastre au crescut cu 30% în 2020, iar anul acesta se vor majora cu 40% urmând să ajungem la o cifră de afaceri de 85 milioane de euro la finalul lui 2021. Pentru a continua această creștere exponențială în anii următori, ne intensificăm dezvoltarea internațională. Luând în considerare importanța sa din punct de vedere demografic si economia aflată în curs de dezvoltare, Europa de Est este o piață mare, dar care nu este utilizată la adevăratul său potențial. Prin achiziția fenix.eco, ne dezvoltăm operațiunile rapid și eficient în această regiune promițătoare. România este o bază extraordinară pentru ca Recommerce să își consolideze prezența în Europa de Est, datorită francofoniei țării, apropierii culturale de Franța, mediului de afaceri favorabil și deschiderii către Europa”, spune Augustin Becquet, CEO al Recommerce Group.

Discuțiile dintre fenix.eco și Recommerce au început la sfârșitul anului 2020. Recommerce va anunța în următoarele luni țările din Europa de Est pentru care are planuri de extindere.
Recommerce va oferi mai multe detalii despre această achiziție și strategia sa de dezvoltare după finalizarea legală a tranzacției, în luna iulie.

Fenix.eco: Ne propunem să devenim cel mai important jucător din Europa de Est pe piața de smartphone-uri recondiționate

„Încă din prima zi, ambiția noastră a fost să devenim cel mai important jucător din Europa de Est în domeniul smartphone-urilor recondiționate. Unirea forțelor noastre cu cele ale Recommerce Group este cea mai bună mișcare strategică pentru a ne atinge rapid acest obiectiv și a rămâne competitivi. Această companie are o experiență extraordinară, fiind unul dintre cei mai vechi, mai mari și mai respectați jucători din Europa pe segmentul de recondiționare. Acum, că facem parte din Recommerce Group, vom beneficia de capacitatea acestuia de aprovizionare la scară largă, de experiența sa în răscumpărare, de dispozitive de calitate și de prețuri concurențiale”, afirmă Grégoire Vigroux, co-fondator fenix.eco.

Grégoire Vigroux va rămâne în consiliul de administrație al companiei, în timp ce Hector Destailleur și Adrien Arnoux vor continua să se ocupe de operațiunile locale.

Piața mondială a smartphone-urilor reutilizate (inclusiv reutilizate și recondiționate) este estimat să ajungă la 351,6 milioane de unități în 2024 față de 225,4 milioane de unități în 2020, potrivit unui raport publicat de International Data Corporation (IDC) în ianuarie anul acesta.

Fenix.eco este un startup românesc lansat în aprilie 2020 care oferă smartphone-uri recondiționate. Acestea combină multe dintre avantajele noilor telefoane, inclusiv aspect perfect și stare de funcționare impecabilă, precum și o garanție de 12 luni, dar la prețul competitiv al modelelor second-hand, cu până la 50% mai ieft-ine decât decât modelele noi. Distribuția telefoanelor este realizată prin canalele de retail tradițional și B2B. Compania a fost fondată de Grégoire Vigroux, Adrien Arnoux și Hector Destailleur.

Fondat în 2009, Recommerce Group este un pionier pe piața smartphone-urilor recondiționate din Europa. Grupul activează pe segmentele B2C și B2B și oferă dispozitive renovate atat clientilo persoane fizice cat si companiilor. Recommerce are operațiuni în întreaga lume și a obținut etichetele guvernamentale franceze Next40 și FT120, care recunosc viitorii lideri în tehnologie. Implicat într-o abordare puternică și responsabilă a politicilor de mediu și sociale, Recommerce plasează dezvoltarea durabilă, inovarea și economia circulară în centrul activităților sale. Recommerce Group funcționează conform ISO 9001 și ISO 14001 și este certificat Gold Rate de Ecovadis.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 332 / 35824
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
NNDKP a finalizat cu succes un litigiu arbitral complex privind pretenții în valoare de aproximativ 22 milioane lei
Electrica a achiziţionat un portofoliu de 207 MW de energie regenerabilă de la Monsson. Ţuca, Zbârcea & Asociaţii și Berechet Rusu Hiriţ, în tranzacție
Cum arată, la jumătatea anului, tabloul proiectelor din practica de Dispute Resolution a firmei Popescu & Asociații, despre care Legal 500 EMEA spune că este una dintre cele mai bune din România. Pentru că numărul clienților noi a crescut, iar solicitările sunt din ce în ce mai diversificate și complexe, firma a cooptat nouă avocați litiganți și continuă recrutările
Cassa Digital Software atrage investitori și securizează o finanțare importantă prin intermediul SeedBlink. Fondatorii Cassa: Dragoș Iamandoiu și Corina Roman (KPMG Legal - Toncescu și Asociații SPARL) au fost avocații noștri de încredere de la început și sperăm să îi avem alături și în următoarele runde de finanțare
Les jeux sont faits! După două achiziții majore, în industria de jocurilor de noroc sunt așteptate alte tranzacții. Horea Popescu, Managing Partner CMS România și Coordonator al practicii Corporate M&A din ECE: Credem că în următoarea perioadă vom asista la mișcări strategice interesante, atât din partea marilor jucători de profil, cât și al marilor fonduri de investiții interesate de diversificarea portofoliilor lor
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Oana Alexandra Chivu, a cincea admisă în 2020: Mă îndrept spre magistratură, gândindu-mă deopotrivă la profesia de judecător și la cea de procuror. Avocatura are ceva aparte, îmbină mai mult viața socială cu cea profesională
LegiTeam: Simion & Baciu is looking for an associate lawyer
Bondoc & Asociații asistă Cargus în achiziția unui pachet majoritar în QeOPS. Echipa, coordonată de partenerul Cosmin Stavaru, cu suportul avocaților Lucian Bondoc și Daniela Gladunea
Alianță strategică | JURIDICE.ro și BizLawyer.ro colaborează pentru a ridica standardele comunității
Poliana Gogu-Naum și Roxana Ionescu, RTPR Counsels, desemnate și anul acesta Rising Stars
13 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2021
Anul 2021 a adus un număr mai mare de mandate firmei MPR Partners, în practica de Dispute Resolution. De vorba cu Gelu Maravela (Founding Partner) despre profilul și complexitatea acestora, dar și despre avantajele competitive ale firmei
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...