ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Rezolv Energy & Low Carbon semnează acorduri de finanțare de până la 291 mil. € pentru construirea parcului eolian VIFOR în România

13 Iunie 2024   |   BizLawyer

Odată ce va fi complet operațional, parcul VIFOR, care va fi localizat în județul Buzău, va fi unul dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa.

 
 
Rezolv Energy și Low Carbon, prin subsidiara lor de proiect First Looks Solutions S.R.L., au obținut facilități de împrumut de până la 291 milioane de euro pentru a sprijini construcția Fazei 1 a parcului eolian ‘VIFOR’, un proiect major situat în România, județul Buzău.

Finanțarea a primit un sprijin covârșitor din partea comunității financiare. Consorțiul de 8 bănci care finanțează proiectul este condus de Erste Group, UniCredit Group și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, alături de International Finance Corporation (IFC), Intesa Sanpaolo Group, OTP Bank, Raiffeisen Bank International AG și Garanti BBVA Romania.

Această tranzacție de referință este prima finanțare pentru Rezolv Energy, lansat acum 18 luni de Actis, un investitor global de top în infrastructură durabilă, pentru a construi un portofoliu multi-gigawatt de parcuri eoliene și solare onshore în Europa Centrală și de Sud-Est.


Faza 1 a proiectului VIFOR prevede instalarea unei capacități de 192MW, având susținerea financiară a 5 acorduri comerciale de achiziție a energiei (PPA) majore. Construcția este programată a fi finalizată în termen de 18 luni, parcul eolian urmând să devină operațional înainte de sfârșitul anului 2025. O extindere până la 461MW este planificată să aibă loc în Faza 2.

Odată ce va fi complet operațional, parcul VIFOR, care va fi localizat în județul Buzău, va fi unul dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa. Aproape de Munții Carpați și beneficiind de randamente eoliene excepționale, proiectul va genera suficientă energie curată pentru a alimenta peste 270.000 de locuințe și va evita producerea a aproximativ 540.000 de tone de CO2e anual. Proiectul va sprijini România în atingerea obiectivelor sale climatice și va juca un rol important în tranziția energetică a regiunii.

Prin aprobarea împrumuturilor, băncile au recunoscut angajamentul Rezolv față de sustenabilitate, construit pe cele mai bune practici din industrie și aliniat la standardele internaționale, inclusiv Principiile Ecuatorului și Standardele de Performanță ale IFC privind Sustenabilitatea de Mediu și Socială. Unul dintre pilonii săi este efortul de a se asigura că fiecare dintre centralele sale de energie regenerabilă sprijină ecosisteme prospere și durabile.

Pe lângă beneficiile pentru mediu, proiectul VIFOR va crea locuri de muncă pe plan local atât în timpul construcției, cât și în timpul operării parcului, va aduce beneficii economice comunității locale și va sprijini inițiativele comunitare din județul Buzău, având ca scop producerea unui impact pozitiv și de durată pentru locuitorii din zonă.

Alastair Hammond, CEO al Rezolv Energy, a declarat: „Suntem încântați să obținem acest sprijin din partea unui grup atât de prestigios de parteneri financiari supra-naționali, creditori comerciali regionali și bănci locale. Sprijinul lor este o recunoaștere a rolului vital al proiectelor de mare amploare precum VIFOR în tranziția energetică din Europa de Sud-Est. De asemenea, este un răspuns la strategia noastră de sustenabilitate, care este concepută pentru a stabili un standard pentru dezvoltarea responsabilă a proiectelor de energie regenerabilă în această regiune, care să-i inspire și pe alții să ne urmeze. Acesta a fost un factor important pentru toate băncile.”

Rezolv are deja peste 2GW de energie curată în curs de pregătire pentru construcție în Europa de Sud-Est. Pe lângă parcul eolian VIFOR, printre proiectele sale se numără Dama Solar, în vestul României, care, cu o capacitate de 1 044 MW, va fi cel mai mare parc solar din Europa după ce va fi construit, parcurile eoliene Dunărea Est și Vest de 600 MW din județul Constanța și St. George, un proiect solar de 229 MW în nord-estul Bulgariei.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 73 / 8124
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...