ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Roca Industry a finalizat achiziţia pachetului de 70% din acţiunile Eco Euro Doors. Tranzacție asistată de avocații Băncilă Diaconu & Asociații

19 Mai 2022   |   BizLawyer

Sub umbrela holdingului, EED va intra într-o nouă etapă, iar planurile de dezvoltare includ diversificarea portofoliul de produse, adaptate la nevoile în schimbare ale consumatorilor, dar şi abordarea unor noi pieţe.

 
 
Roca Industry a finalizat achiziţia pachetului de 70% din acţiunile Eco Euro Doors (EED), cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, cu afaceri de 13 milioane de euro în 2021, informează Roca.
 
"Odată cu această tranzacţie ducem mai departe misiunea noastră de a amplifica potenţialul companiilor locale şi a dezvolta branduri made in Romania. Investiţiile pe termen lung au la baza lor un set de valori la care ne uităm, iar acesta este un proces pe care îl facem de fiecare dată când intrăm într-o companie. Credem în puterea parteneriatului şi ne implicăm în profunzime, atât cu resurse, cât şi cu know-how. Totodată, avem o abordare diferită a riscurilor, punând accent în egală măsură pe oportunităţi", a declarat Ionuţ Bindea, investment manager Roca Investments, preşedinte al Consiliului de Administraţie ROCA Industry.
 
Sub umbrela holdingului, EED va intra într-o nouă etapă, iar planurile de dezvoltare includ diversificarea portofoliul de produse, adaptate la nevoile în schimbare ale consumatorilor, dar şi abordarea unor noi pieţe.
 
"Preluăm o companie solidă, cu oportunitate de creştere, cu un produs care, deşi este unul industrial, vine cu o valoare emoţională dată de design-ul pe care îl aduce în casele consumatorilor. E important să ne folosim de tehnologia avansată pentru a livra produse care să fie la cel mai înalt nivel, într-o ţară de tradiţie în acest sector", a precizat Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

---------------------------------------------------------------------------

Ce avocați au fost implicați în tranzacție

Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat ROCA Industry pentru semnarea contractului de achiziție a 70% din capitalul social al Eco Euro Doors, producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, cu o experiență de 27 de ani pe piață şi o cifră de afaceri de aproape 13 milioane euro în 2021.

Echipa Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL care a asistat ROCA Industry în această tranzacție a fost formată din Radu Diaconu (Partener Coordonator), Ștefan Mantea (Senior Managing Associate), Alexandra Siminiceanu (Managing Associate), Claudia Grosu (Senior Associate) și Otilia Oglage (Associate).   


---------------------------------------------------------------------------
 
Achiziţia producătorului român de uşi, cu o experienţă de 27 de ani pe piaţă şi peste 320.000 unităţi vândute în 2021, este a doua tranzacţie perfectată în prima parte a anului de Roca Industry.
 
"În ianuarie, la semnare, spuneam că Roca deschide uşa către un nou capitol în viaţa EED, acum am trecut deja în această nouă etapă de dezvoltare. Apreciez profesionalismul de care a dat dovadă Roca şi am încredere că sub umbrela holdingului, compania va ajunge la un nou nivel şi va avea un viitor solid", a afirmat Claudiu Căşvean, fondatorul Eco Euro Doors.
 
La jumătate de an de la înfiinţare, Roca Industry grupează în holding companiile Bico Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%), Eco Euro Doors (70%) şi se află în procesul de finalizare a tranzacţiei pentru preluarea integrală a Dial.
 
Roca Industry a fost listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în luna ianuarie a acestui an şi este tranzacţionată sub simbolul bursier ROC1. Este inclusă şi în indexul BETAeRO, care cuprinde cele mai relevante companii din această piaţă.
 
Cea mai recentă estimare a sectorului local al producătorilor de uşi era cifrată la o valoare totală de 140 milioane euro la nivelul anului 2020, cu o rată de creştere anuală (CAGR) care ar urma să ajungă la 6% între 2022-2025, potrivit Interbiz Research Consulting.
 
Eco Euro Doors este o companie cu capital integral românesc fondată în Reghin în anul 1994. În urmă cu 15 ani a început producţia locală de uşi iar în 2009 a finalizat construcţia unei fabrici moderne pe o suprafaţă totală de 60.000 mp din care 5.000 mp hale de producţie şi peste 13.000 mp spaţii de stocare, dotată cu utilaje performante şi roboţi industriali. Producţia este axată în principal pe realizarea uşilor de interior şi a accesoriilor. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1869 / 7977
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...