
Societatea Naţională Industria Optică Română are un nou Consiliu de Administraţie
18 Iunie 2021
AgerpresAstfel, noi membrii ai Consiliului de Administraţie sunt: Victor Cionga, Maria Magdalena Cănescu, Mădălin Grozavu, Dumitru Lucian Stoicescu şi Ciprian Mitu. Acetia i-au înlocuit pe Alina Victoria Voicu, Marian Valentin Dunose, Neculai Tănase, Anamaria Florescu şi Felicia Marcela Velicu-Caliu.
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Societăţii Naţionale Industria Optică Română SA (IOR) a aprobat în data de 15 iunie propunerile transmise de către Ministerul Economiei prin care au fost schimbaţi membrii Consiliului de Administraţie, conform unui comunicat al Ministerului.
"Societatea Naţională Industria Optică Română SA (IOR) este o companie deţinută de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului în proporţie de 95,92%, este listată la Bursa de Valori Bucureşti din august 2015 şi are ca obiect de activitate fabricarea de instrumente optice şi echipamente fotografice. Pentru anul 2020, are 286 de salariaţi, o cifră de afaceri estimată de 14,7 milioane lei, pierdere de 3,3 milioane lei şi datorii totale de 56 milioane lei. În data de 15 iunie 2021, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Societăţii a aprobat propunerile transmise de către MEAT, selecţia făcându-se în baza CV-urilor primite", se spune în comunicat.
Astfel, noi membrii ai Consiliului de Administraţie sunt: Victor Cionga, Maria Magdalena Cănescu, Mădălin Grozavu, Dumitru Lucian Stoicescu şi Ciprian Mitu. Acetia i-au înlocuit pe Alina Victoria Voicu, Marian Valentin Dunose, Neculai Tănase, Anamaria Florescu şi Felicia Marcela Velicu-Caliu.
Indemnizaţia brută fixă lunară a membrilor CA este de 5.203 lei.
Victor Cionga la bază este fizician şi are o experienţă bogată în mediul privat, ocupând diverse funcţii de execuţie şi conducere, coordonând proiecte de privatizare, listare, fuziuni şi achiziţii. De asemenea, a făcut parte din consilii de administraţie/supraveghere la companii private sau de stat, inclusiv la companii listate la Bursa de Valori.
Maria Magdalena Cănescu este specialist în resurse umane şi are şi o experienţă bogată în domeniul managementului organizaţional.
Mădălin Grozavu are experienţă în managementul vânzărilor, gestionarea echipelor şi în management operaţional.
Dumitru Lucian Stoicescu deţine certificare ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants), fiind membru CAFR şi CECAR, cunoscător al standardelor internaţionale de raportare financiară. Are experienţă în derularea proceselor de audit şi în domeniul controlului şi managementului financiar.
Ciprian Mitu are o experienţă de peste 15 ani în industria financiară, pe zona de trezorerie având expunere la nivelul unor companii mari din industrii grele şi la categoria de investitori instituţionali care activează pe teritoriul Uniunii Europene, fiind cunoscător al pieţelor de tranzacţionare a instrumentelor financiare şi de capital.
Potrivit comunicatului, obiectivele aferente perioadei de mandat sunt cele specifice perioadei incluzând asigurarea elaborării BVC pentru anul în curs, urmărirea procedurilor de închidere a exerciţiului financiar 2020, respectiv a asigurării procesului de raportare financiară pentru anul 2020 şi a raportărilor financiare semestriale aferente 2021, precum şi promovarea unui proiect de modificare a actului constitutiv.
De asemenea, în document se menţionează că fiecare administrator va prezenta la finalul mandatului un Raport de activitate privind modul de îndeplinire a responsabilităţilor şi a gradului de îndeplinire a obiectivelor. Raportul va include şi opinia administratorului în legătura cu posibilităţile de dezvoltare ale societăţii pe linii de afaceri, cu indicarea avantajului competitiv pe care societatea îl prezintă, respectiv opinia referitoare la necesitatea implementării unui plan de restructurare/ reorganizare.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4425 / 8818 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...