
Uniqa Asigurări a sistat de luni activitatea de distribuţie a poliţelor RCA
06 Decembrie 2021
AgerpresPotrivit unui comunicat, Uniqa Asigurări are cea mai mică durată medie de plată a dosarelor de daună RCA dintre companiile care oferă astfel de asigurări, de 2,8 zile/dosar.
Uniqa Asigurări a sistat de luni activitatea de distribuţie a poliţelor RCA, însă va respecta în continuare obligaţiile asumate pe acest segment al asigurărilor, oferind un nivel de servisare la cele mai înalte standarde, în acord cu condiţiile contractuale, pentru toate poliţele de răspundere civilă auto în vigoare în portofoliul companiei.
Potrivit unui comunicat, Uniqa Asigurări are cea mai mică durată medie de plată a dosarelor de daună RCA dintre companiile care oferă astfel de asigurări, de 2,8 zile/dosar.
"Uniqa Asigurări SA a primit din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară aprobarea deciziei de retragere, la cerere, a autorizaţiei pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto (RCA). Începând cu data de 06.12.2021, compania sistează activitatea de distribuţie a poliţelor RCA. (...) Uniqa Asigurări respectă, în continuare, obligaţiile asumate pe segmentul asigurărilor RCA, oferind un nivel de servisare la cele mai înalte standarde, în acord cu condiţiile contractuale, pentru toate poliţele de răspundere civilă auto în vigoare în portofoliul companiei. Potrivit celei mai recente analize privind dosarele de daună avizate pentru RCA, publicată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, Uniqa este compania cu cea mai mică durată medie de plată a dosarelor de daună pe piaţa RCA din România, de doar 2,8 zile/dosar", se menţionează în document.
Conform datelor raportate la finalul lunii septembrie, Uniqa Asigurări are o rată de solvabilitate de 183%, pe care are capacitatea de a o susţine suplimentar din fonduri proprii neutilizate, aceasta fiind poziţionată peste rata medie de solvabilitate la nivelul pieţei de asigurări, de 154%, potrivit celor mai recente date disponibile, aferente primului semestru al anului 2021 şi în condiţiile în care cerinţa de reglementare la nivelul pieţei pentru acest indicator este 100%.
Totodată, rata de lichiditate a companiei este de 1,98, fiind situată la un nivel aproape dublu faţă de cerinţele impuse la nivelul pieţei, iar aceşti indicatori confirmă stabilitatea Uniqa Asigurări şi capacitatea acesteia de a-şi onora angajamentele asumate faţă de cei peste 300.000 de clienţi din România, care au ales-o drept partener de încredere în ceea ce priveşte soluţiile de protecţie prin asigurare, se spune în comunicat.
Preşedintele Consiliului de Supraveghere al Uniqa Asigurări, Franz Weiler, a susţinut că Uniqa îşi reafirmă angajamentul ferm de dezvoltare a operaţiunilor din România, în contextul deciziei de ieşire de pe piaţa RCA.
"Uniqa are un angajament ferm în ceea ce priveşte dezvoltarea operaţiunilor în România, cu obiective ambiţioase pentru a obţine evaluări de 5 stele din partea clienţilor pe toate liniile de activitate, bazându-ne pe soluţii şi procese bine calibrate, dar şi pe competenţele echipei noastre de profesionişti", a afirmat el.
În acord cu strategia de dezvoltare durabilă asumată, Uniqa Asigurări a urmărit, în mod constant, obiectivul de reducere a impactului asigurărilor RCA asupra portofoliului şi rezultatelor companiei, acestea reprezentând un segment care, la nivelul pieţei, în ultimii zece ani, nu şi-a dovedit capacitatea de a fi profitabil, se precizează în comunicat.
Potrivit sursei, în urma măsurilor aplicate cu consecvenţă pentru a susţine acest obiectiv, Uniqa Asigurări a ajuns, în prezent, să deţină o cotă de piaţă de doar 0,5% pe segmentul asigurărilor RCA, ceea ce, din perspectiva volumului activităţii de vânzare a companiei, înseamnă în medie 50 de poliţe RCA vândute zilnic.
Directorul general al companiei şi preşedintele Directoratului Uniqa Asigurări, Paul Cazacu, a declarat că în prezent ponderea asigurărilor non-auto în portofoliul companiei a crescut la 50%.
"Avem o direcţie strategică constantă în ultimii şase ani, concentrându-ne pe dezvoltarea segmentelor de asigurări non-auto. Am crescut ponderea acestor segmente în portofoliul Uniqa Asigurări de la 20%, în 2015, la aproximativ 50%, în prezent. Uniqa continuă să îşi dezvolte activitatea în mod durabil, având o bază financiară solidă, standarde ferme pentru un business responsabil şi obiective clare în ceea ce priveşte calitatea experienţei oferită clienţilor şi partenerilor", a spus Cazacu.
Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat, pe 24 noiembrie, retragerea, la cerere, a autorizaţiei pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie acordată societăţii Uniqa Asigurări SA.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 3501 / 8811 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...