ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vienna Insurance Group raportează o creștere solidă în S1 2019

27 August 2019   |   BizLawyer

• Primele au crescut cu aprox. 6%, la 5,4 miliarde de euro • Creștere de 10,5% a profitului înainte de impozitare, la 257 mil. euro • Rata combinată s-a situat la 96,4%, aproape de nivelul anului trecut

 
 
Vienna Insurance Group (VIG) continuă perioada de creștere. “Datorită avansului semnificativ înregistrat de doi indicatori cheie, primele și profitul, înainte și după impozitare, putem raporta rezultate categoric pozitive în prima jumătate a anului. În pofida creșterii cheltuielilor cu daunele, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, rata combinată a rămas stabilă. Eficientizarea modelului de business în ceea ce privește daunele și costurile rămâne prioritară și suntem în grafic pentru a ne atinge ținta de 95% asumată pentru 2020. De asemenea, suntem foarte încrezători că ne vom atinge obiectivele pentru 2019. Grupul și-a stabilit ca obiective un volum de prime subscrise de 9,9 miliarde de euro și un profit înainte de impozitare între 500 și 520 milioane de euro. Contextul economic favorabil din regiunea Europei Centrale și de Est ne susține optimismul. În iulie 2019, Institutul pentru Studii Economice Internaționale din Viena a anunțat că încetinirea creșterii economice în Europa Centrală, de Est și Sud-Est a fost considerabil mai puțin pronunțată decât se anticipa. Prognozele pentru majoritatea țărilor au fost revizuite în sens pozitiv”, a comentat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group, referitor la rezultatele extrem de satisfăcătoare din primul semestru al lui 2019.


Creștere semnificativă a primelor
VIG a raportat o creștere anuală semnificativă a veniturilor din prime, de aproximativ 300 de milioane de euro sau 5,8%, până la 5.447 milioane de euro. Toate segmentele au înregistrat creșteri, inclusiv businessul de asigurări de viață cu primă unică, în scădere de câțiva ani. Motoarele de creștere au fost segmentul asigurărilor generale, polițele auto extinse și asigurările de sănătate. Bulgaria, Polonia și Țările Baltice în mod special au înregistrat îmbunătățiri încurajatoare în ceea ce privește creșterea primelor. Volumul primelor la nivelul piețelor ECE, ajustat pentru a reflecta consolidarea pentru prima dată a companiilor din Polonia, Țările Baltice și Bosnia și Herțegovina, a crescut în mod organic cu o rată robustă de 4,1%.

Salt de 10,5% a profitului înainte de impozitare
Rezultatul financiar (incluzând rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalenţă) aferent primului semestru din 2019 a fost de 423,2 milioane de euro, în scădere cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut, în principal din cauza unor efecte nerecurente în S1 2018 rezultate din câștiguri mai mari. Profitul consolidat înainte de impozitare a însumat 257,1 milioane de euro – o creștere anuală substanțială de 10,5%. Rezultatul înainte de impozitare din prima jumătate a anului 2018 a fost afectat de o reducere a fondului comercial aferent pieței din România. Piețele din Austria, Bulgaria, Țările Baltice și segmentul Alte piețe din ECE au înregistrat câștiguri deosebit de solide. Strategia VIG de a înregistra o creștere profitabilă se refectă și în rezultatul după impozitare și plata intereselor minoritare, care s-a îmbunătățit cu 10,5%, la 151 milioane de euro în primul semestru din 2019.

Rata combinată
Rata combinată la nivelul Grupului s-a situat la 96,4%, aproape de nivelul de 96,3% din aceeași perioadă a anului trecut, în pofida impactului negativ al cheltuielilor mai mari cu daunele ca urmare a pagubelor produse de căderile masive de zăpadă și de furtuna Eberhard. O dinamică puternic pozitivă a ratei combinate a fost înregistrată în Țările Baltice (redusă cu 3,8 puncte procentuale), Bulgaria (redusă cu 3,5 puncte procentuale) și segmentul Alte piețe, inclusiv Germania (redusă cu 6,8 puncte procentuale).

Capitalizare solidă confirmată și de Standard & Poor’s
Grupul VIG continuă să raporteze o rată de solvabilitate excepțională de 238%, conform datelor de la 30 iunie 2019 (final de 2018: 239%). Agenția de rating Standard & Poor’s (S&P) a recunoscut, de asemenea, capitalizarea solidă de nivel AAA a VIG, care se datorează în parte ratei de solvabilitate foarte bune a Grupului. La finalul lui iulie 2019, S&P a confirmat ratingul A+ cu perspectivă stabilă acordat Vienna Insurance Group. În raportul de evaluare, S&P a evidențiat în mod special performanța operațională solidă a VIG comparativ cu restul pieței.

Extinderea cu succes a businessului de bancassurance
Consolidarea distribuției prin canalul bancar este unul dintre obiectivele strategice din programul de lucru al VIG ‘‘Agenda 2020’’. Obiectivul principal este creșterea businessului de asigurări generale prin colaborarea cu Erste Group. O condiție în acest sens a fost fuzionarea companiilor compozite cu asigurătorii de viață ai Grupului specializați în bancassurance, un proces care a început anul trecut. Ultima dintre aceste fuziuni a fost finalizată în Cehia la începutul lui ianuarie 2019, conform calendarului. Procesul de integrare se derulează în mod corespunzător în toate țările, fapt reflectat și de performanța obținută în primele șase luni din 2019. Volumul total al primelor generate prin canalul bancassurance a crescut cu 8%, la 675 milioane de euro (asigurări de viață: creștere de aproximativ 7%; asigurări generale: creștere de aproximativ 12%). Businessul nou a crescut cu o rată anuală impresionantă de 13% în prima jumătate a lui 2019. Companiile Grupului VIG colaborează cu Erste Group în 11 țări: Austria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6930 / 7917
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...