ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Wolf Theiss a asistat Novalpina Capital LLP în cea mai mare tranzacţie din sectorul jocurilor de noroc din Romania

07 Iulie 2021   |   BizLawyer

Wolf Theiss a adăugat această tranzacție la portofoliul sectorial de gaming si jocuri de noroc, după ce în 2019 a asistat fondul Blackstone în prima investiție realizată în România, când acesta a achiziționat o participație minoritară din grupul Superbet.

Ileana Glodeanu, Avocat Partener Wolf Theiss si coordonator al echipei Corporate / M&A din România

 
 
Wolf Theiss a fost consultantul juridic al Novalpina Capital LLP, un fond european de Private Equity cu sediul la Londra cu investiții în domenii precum healthcare, B2B, software și jocuri de noroc, în cea mai mare tranzacție din sectorul jocurilor de noroc realizată în România, respectiv achiziția grupului MaxBet.

Asistența acordată de echipa coordonată de Avocatul Partener Ileana Glodeanu a presupus efectuarea unei analize due diligence cu privire la trei companii românești din grupul MaxBet, precum și furnizarea de consultanță tranzacțională pentru conformitate cu legislația din România. Procesul de achiziție a fost unul complex, având în vedere că afacerea MaxBet se concentrează pe sălile mari și medii de jocuri și agrement, incluzând și ecosistemele create în jurul activității de jocuri de noroc. Notabil este faptul că aceasta nu este doar cea mai mare tranzacție realizată vreodată în acest sector în România, ci reprezintă și cea mai mare tranzacție încheiată până acum în 2021.


În urma acestei tranzacţii Novalpina Capital LLP va oferi Maxbet sprijinul său  strategic și capital, împreună cu experiența sa extraordinară, pentru a-și consolida poziția de lider pe piață și a deschide noi locații în lunile următoare, creând în același timp valoare adăugată prin îmbunătățirea experienței clienților în sălile de joc și specializarea angajaților.

"Suntem recunoscători Novalpina și întregii echipe tranzacționale pentru încrederea acordată, în a finaliza cu succes această tranzacție. Mă bucur să văd, totodată, că echipa noastră continuă să fie implicată în proiectele de referință în România și Europa Centrală și de Est, poziționându-ne în acest fel în consultanți juridici de încredere pentru fonduri de investiţii care operează în sectoare reglementate”, a menţionat Ileana Glodeanu, Avocat Partener Wolf Theiss și coordonator al echipei Corporate / M&A din România.

Wolf Theiss a adăugat această tranzacție la portofoliul sectorial de gaming si jocuri de noroc, după ce în 2019 a asistat fondul Blackstone în prima investiție realizată în România, când acesta a achiziționat o participație minoritară din grupul Superbet.

Sub coordonarea Ileanei Glodeanu, au contribuit la succesul acestei tranzacții: Mircea Ciocîrlea (Counsel, Corporate M&A), Flaviu Nanu (Counsel, Drept imobiliare şi Construcţii), Luciana Tache (Avocat Senior, Corporate M&A), George Ghitu (Avocat Senior, Corporate M&A), Sorin Dumitru (Avocat Senior, Litigi), Costin Salaru (Avocat, Dreptul Muncii), Nina Lazar (Avocat, Protecţia datelor), Adina Aurel (Avocat Senior, Reglementare), Claudia Chiper (Avocat Partener, Drept Financiar-Bancar), Anca Jurcovan (Avocat Partener, Concurenţă şi Ajutor de Stat), Alexandru Roman (Avocat, Drept imobiliar şi Construcţii), Andrei Salageanu (Avocat, Litigii), Alexandru Asaftei (Avocat, Drept Financiar-Bancar), Iulia Cumpăratu (Avocat, Corporate M&A), Iuliana Stoicescu (Avocat Senior, Drept Financiar-Bancar) şi Cătălin Sabău (Avocat, Drept Financiar-Bancar).

Novalpina Capital
este un fond de investiţii din Europa, care se concentrează pe realizarea de investiții de control în companiile de pe piața de mijloc de pe continent. Novalpina este specializată în realizarea de parteneriate cu antreprenori și echipe de management de top în industrii atent selectate, cu scopul de a dezvolta aceste afaceri.

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă juridică în domeniul afacerilor internaţionale. Cu 340 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali. Prin îmbinarea expertizei juridice şi a celei de afaceri, Wolf Theiss dezvoltă soluții inovatoare care integrează competențele juridice, financiare și comerciale.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2512 / 38194
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
Practicile de M & A și Corporate, precum și consultanța day-to-day acordată clienților, au adus cele mai mari încasări pentru Mitel & Asociații în 2022 | Sorin Mitel, Senior Partner: În ciuda climatului destul de incert, clienții par că nu așteaptă o stabilizare care nu se vede la orizont și tratează acest mediu ca pe noua normalitate. Inflația post-pandemică nu se manifestă în onorarii, ci mai curând în costurile pe care le suportă firmele de avocatură, iar o creștere reală de doi digiți este mai greu de atins
POPESCU & ASOCIAȚII a început anul în forță, după un parcurs excepțional în 2022, când echipa s-a consolidat prin cooptarea unor avocați de elită și a obținut victorii răsunătoare pentru clienți, care i-au adus și un important premiu european | Octavian Popescu, Managing Partner: Suntem pregătiți să răspundem tuturor oportunităților și provocărilor. Investiția în oameni este și va rămâne primul nostru obiectiv
Băiculescu & Asociații accelerează procesele de dezvoltare și consolidare. După recenta deschidere a unui birou la Cluj, firma îl recrutează pe Liviu Bosoancă pentru a coordona noua practică de Litigii & Arbitraj
Wolf Theiss a asistat SPEEDWELL în procesul de obținere a finanțării pentru dezvoltarea SpacePlus. Echipa, condusă de partenerul Claudia Chiper
Raportul CMS Emerging Europe M&A 2022-23: Optimism precaut pentru piața de fuziuni și achiziții din Europa emergentă, în contextul creșterii volumelor și scăderii valorilor tranzacțiilor în 2022
Mușat & Asociații, alături de HAVI Logistics într-o nouă tranzacție. Echipa, coordonată de Monia Dobrescu (Partner) și Mădălina Trifan (Managing Associate)
Schoenherr a asistat Nofar Energy în achiziția unui parc fotovoltaic de 73 MW. Monica Cojocaru, partenerul care a coordonat echipa: În ultimii doi ani, am acordat asistență juridică în peste 20 tranzacții de M&A derulate pe piața energiei. Majoritatea proiectelor se referă la parcuri solare și eoliene
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting: Junior Associate ̸ Associate (Pharma & Public Procurement Team)
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Departament Litigii
Stratulat Albulescu a acordat asistență juridică fondului Rockpool Investments cu privire la investiția în EC Electronics. Echipa, coordonată de Silviu Stratulat (Managing Partner)
Bulboacă & Asociații a asistat sindicatul de bănci care a acordat o importantă extensie a facilităţilor de credit Grupului Carmistin. O echipă extinsă de avocați experimentaţi în domeniile bancar şi imobiliar au asigurat succesul tranzacției cu un nivel ridicat de sofisticare a documentaţiei și o structură complexă a mecanismelor de finanțare și garantare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...