ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Wolf Theiss a asistat Novalpina Capital LLP în cea mai mare tranzacţie din sectorul jocurilor de noroc din Romania

07 Iulie 2021   |   BizLawyer

Wolf Theiss a adăugat această tranzacție la portofoliul sectorial de gaming si jocuri de noroc, după ce în 2019 a asistat fondul Blackstone în prima investiție realizată în România, când acesta a achiziționat o participație minoritară din grupul Superbet.

Ileana Glodeanu, Avocat Partener Wolf Theiss si coordonator al echipei Corporate / M&A din România

 
 
Wolf Theiss a fost consultantul juridic al Novalpina Capital LLP, un fond european de Private Equity cu sediul la Londra cu investiții în domenii precum healthcare, B2B, software și jocuri de noroc, în cea mai mare tranzacție din sectorul jocurilor de noroc realizată în România, respectiv achiziția grupului MaxBet.

Asistența acordată de echipa coordonată de Avocatul Partener Ileana Glodeanu a presupus efectuarea unei analize due diligence cu privire la trei companii românești din grupul MaxBet, precum și furnizarea de consultanță tranzacțională pentru conformitate cu legislația din România. Procesul de achiziție a fost unul complex, având în vedere că afacerea MaxBet se concentrează pe sălile mari și medii de jocuri și agrement, incluzând și ecosistemele create în jurul activității de jocuri de noroc. Notabil este faptul că aceasta nu este doar cea mai mare tranzacție realizată vreodată în acest sector în România, ci reprezintă și cea mai mare tranzacție încheiată până acum în 2021.


În urma acestei tranzacţii Novalpina Capital LLP va oferi Maxbet sprijinul său  strategic și capital, împreună cu experiența sa extraordinară, pentru a-și consolida poziția de lider pe piață și a deschide noi locații în lunile următoare, creând în același timp valoare adăugată prin îmbunătățirea experienței clienților în sălile de joc și specializarea angajaților.

"Suntem recunoscători Novalpina și întregii echipe tranzacționale pentru încrederea acordată, în a finaliza cu succes această tranzacție. Mă bucur să văd, totodată, că echipa noastră continuă să fie implicată în proiectele de referință în România și Europa Centrală și de Est, poziționându-ne în acest fel în consultanți juridici de încredere pentru fonduri de investiţii care operează în sectoare reglementate”, a menţionat Ileana Glodeanu, Avocat Partener Wolf Theiss și coordonator al echipei Corporate / M&A din România.

Wolf Theiss a adăugat această tranzacție la portofoliul sectorial de gaming si jocuri de noroc, după ce în 2019 a asistat fondul Blackstone în prima investiție realizată în România, când acesta a achiziționat o participație minoritară din grupul Superbet.

Sub coordonarea Ileanei Glodeanu, au contribuit la succesul acestei tranzacții: Mircea Ciocîrlea (Counsel, Corporate M&A), Flaviu Nanu (Counsel, Drept imobiliare şi Construcţii), Luciana Tache (Avocat Senior, Corporate M&A), George Ghitu (Avocat Senior, Corporate M&A), Sorin Dumitru (Avocat Senior, Litigi), Costin Salaru (Avocat, Dreptul Muncii), Nina Lazar (Avocat, Protecţia datelor), Adina Aurel (Avocat Senior, Reglementare), Claudia Chiper (Avocat Partener, Drept Financiar-Bancar), Anca Jurcovan (Avocat Partener, Concurenţă şi Ajutor de Stat), Alexandru Roman (Avocat, Drept imobiliar şi Construcţii), Andrei Salageanu (Avocat, Litigii), Alexandru Asaftei (Avocat, Drept Financiar-Bancar), Iulia Cumpăratu (Avocat, Corporate M&A), Iuliana Stoicescu (Avocat Senior, Drept Financiar-Bancar) şi Cătălin Sabău (Avocat, Drept Financiar-Bancar).

Novalpina Capital
este un fond de investiţii din Europa, care se concentrează pe realizarea de investiții de control în companiile de pe piața de mijloc de pe continent. Novalpina este specializată în realizarea de parteneriate cu antreprenori și echipe de management de top în industrii atent selectate, cu scopul de a dezvolta aceste afaceri.

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă juridică în domeniul afacerilor internaţionale. Cu 340 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali. Prin îmbinarea expertizei juridice şi a celei de afaceri, Wolf Theiss dezvoltă soluții inovatoare care integrează competențele juridice, financiare și comerciale.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3205 / 7693
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS, alături de M Core în achiziția de 219 milioane EUR a 25 de parcuri de retail în România, tranzacție ce marchează intrarea pe piața locală a grupului paneuropean | Horea Popescu (Managing Partner): ”Este una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani pentru această clasă de active”. Roxana Frățilă (Partener): ”Suntem încrezători că vom mai vedea tranzacții similare și în viitorul apropiat”
Client Choice by Lexology – 2024 | Alina Tugearu, partener ZRVP, intră în topul preferințelor clienților pentru practica de Arbitration & ADR: ”Premiul confirmă munca depusă de echipa noastră de arbitraj în ultimii ani și, mai ales, dedicarea oferită clienților”. Anul acesta doar doi avocați români au fost aleși exclusiv de către clienții in-house lawyers, într-o procedură ce nu poate fi influențată
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an Associate | Banking & Finance
Cătălin Frâncu preia filiala locală a grupului german KAEFER. Avocații KPMG Legal, în tranzacție
În domeniul achizițiilor publice sunt încă multe proceduri care suferă la capitolul transparență, iar legislația ar trebui să prevadă sancțiuni nu doar pentru contestatorii pierzători, ci și pentru autoritățile contractante atunci când își încalcă obligațiile legale, spun avocații NNDKP, care au o practică redutabilă în acest domeniu. Echipa a fost solicitată în multe proiecte finanțate prin PNRR și din domenii considerate cheie la nivelul Uniunii Europene și este implicată în numeroase proiecte strategice pentru România
Sectorul Healthcare, Pharma & Life Sciences este extrem de activ, iar problematicile sunt într-o evoluție permanentă, atât intern, la nivelul companiilor și produselor pe care le dezvoltă, cât și extern, venite din partea autorităților de reglementare, spun avocații biroului local DLA Piper, firmă cu o practică puternică și un portofoliu vast de proiecte. De vorbă cu partenerele Alina Lăcătuș și Livia Zamfiropol despre provocările perioadei, modul în care lucrează echipa și proiectele sofisticate în care sunt implicați avocații
Schoenherr, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...