ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Programul de Internship al Guvernului, ediţia a 8-a, a început; anul acesta sunt alocate 100 de locuri

02 Aprilie 2021   |   AGERPRES

Depunerea candidaturilor şi selecţia participanţilor în prima etapă a ediţiei din acest an a programului oficial au fost începute în luna februarie.

 
 
Primii stagiari ai ediţiei a VIII-a a Programului Oficial de Internship al Guvernului şi-au început, joi, activitatea, urmând ca timp de două luni, respectiv în aprilie şi mai, studenţii selectaţi în prima etapă a ediţiei din acest an să facă parte din structurile aparatului de lucru al Executivului.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în prima etapă a ediţiei 2021 a Programului Oficial de Internship au fost disponibile 10 locuri, însă îşi vor desfăşura stagiul de practică în Palatul Victoria opt studenţi cursanţi la universităţi din România şi din străinătate.

Depunerea candidaturilor şi selecţia participanţilor în prima etapă a ediţiei din acest an a programului oficial au fost începute în luna februarie.


"Am dorit să oferim posibilitatea celor mai valoroşi şi determinaţi studenţi să facă stagiu de practică în Guvernul României, în pofida dificultăţilor pandemiei. M-am implicat personal în procesul de selecţie, unul foarte riguros şi după standarde ridicate. Le doresc succes şi, cum le-am spus şi direct atunci când i-am întâmpinat la Palatul Victoria, acest stagiu să fie începutul unei frumoase cariere", a afirmat premierul Florin Cîţu, citat în comunicat.

Sursa citată precizează că ediţia din acest an a Programului Oficial de Internship al Guvernului este organizată având în vedere situaţia crizei sanitare şi ţinând cont de respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19.

Pentru acest an sunt alocate 100 de locuri în patru etape, după cum urmează:

I. aprilie - mai : 10 locuri (au fost ocupate opt locuri)

II. iunie - iulie: 30 locuri

III. august - septembrie: 40 locuri

IV. octombrie - noiembrie: 20 locuri

Totodată, Executivul menţionează că înscrierea pentru selecţie a tinerilor studenţi se va face pe adresa de e-mail cabinet.pm@gov.ro şi detaliază calendarul selecţiei pentru următoarele trei etape:

- Etapa a II-a: iunie - iulie

* depunere candidaturi: 15 aprilie - 10 mai

* evaluare candidaturi: 11 mai - 14 mai

* anunţarea rezultatelor: 18 mai

- Etapa a III-a: august - septembrie

* depunere candidaturi: 7 iunie - 30 iunie

* evaluare candidaturi: 1 iulie - 9 iulie

* anunţarea rezultatelor: 15 iulie

Etapa a IV-a: octombrie - noiembrie

* depunere candidaturi: 2 august - 31 august

* evaluare candidaturi: 1 septembrie - 10 septembrie

* anunţarea rezultatelor: 15 septembrie

Sunt reamintite şi condiţiile de înscriere:

* Curriculum Vitae;

* Scrisoare de intenţie;

* Adeverinţă de la instituţia de învăţământ, care să cuprindă, pentru elevi, media generală a anului anterior - integralist;

* Pentru absolvenţii de liceu: copie diplomă/adeverinţă Bacalaureat;

* Pentru studenţii din anul I: copie diplomă/adeverinţă Bacalaureat;

* Pentru studenţii din anii: al II-lea, al III-lea şi al IV-lea sau anii terminali din alte domenii: media din anul anterior - integralist;

* Pentru masteranzii din anul I: copie diplomă/adeverinţă licenţă universitară/facultate;

* Pentru masteranzii din anul al II-lea sau din anii terminali din alte domenii: media din anul anterior de master - integralist;

"Pentru departajare în procesul de selecţie a candidaţilor pentru Programul Internship 2021, se vor depune şi alte documente/adeverinţe, diplome, certificate care atestă implicarea în diverse proiecte, programe, activităţi extra-didactice/ voluntariat organizat în proiecte, evenimente etc.", se mai spune în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 85 / 142
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...