ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

E-Distribuție Muntenia a investit 230 mil. lei anul acesta în modernizarea rețelelor

28 Decembrie 2020   |   BizLawyer

• Valoarea proiectelor din acest an se adaugă celor 2.7 miliarde de lei, investiții realizate de E-Distribuție Muntenia de la privatizare până anul trecut (2008 – 2019) • În București, E-Distribuție Muntenia a continuat în 2020 lucrările de modernizare a stațiilor București Nord, Obor și Filaret, în beneficiul a peste 180 de mii de clienți, dintre care 95% consumatori casnici • Compania a dezvoltat infrastructura de distribuție cu aproape 200 de kilometri de rețea nouă și modernizată, pe liniile de joasă, medie și de înaltă tensiune

 
 
E-Distribuţie Muntenia, operatorul de distribuție a energiei electrice parte a grupului Enel, a investit anul acesta aproape 230 milioane de lei în digitalizare și în modernizarea echipamentelor și rețelelor de energie electrică din județele Ilfov, Giurgiu și din Municipiul București. Din investițiile actuale prevăzute, peste 60 milioane de lei au fost alocați pentru linii de 110 KV și stații de transformare, 73 de milioane de lei pentru linii de medie și de joasă tensiune, 30 de milioane de lei în puncte de alimentare și posturi de transformare și aproximativ 40 de milioane de lei în echipamente de măsurare.

În București, Giurgiu și Ilfov, E-Distribuție Muntenia a programat pentru 2020 instalarea a aproximativ 80.000 de contoare inteligente. În total, cele trei companii românești de distribuție ale grupului Enel au prevăzut pentru acest an instalarea a peste 170.000 de contoare inteligente în zonele în care își desfășoară activitatea. Investiția se ridică la peste 56 de milioane de lei și face ca, până la sfârșitul lui 2020, numărul clienților Enel care beneficiază de această tehnologie să ajungă la 900.000.


“Siguranța în alimentarea clienților noștri reprezintă o prioritate pentru noi. Programele de investiții derulate de E-Distributie Muntenia au condus la îmbunătățiri ale calității, rezilienței și eficienței sistemului de distribuție. Acestea cresc fiabilitatea instalațiilor, îmbunătățesc calitatea serviciului de distribuție și asigură necesarul de putere atât pentru consumatorii existenți, cât și pentru noile cereri de racordare. Sunt implementate proiecte complexe de modernizare, de amplificare a puterii instalate și de introducere în sistemul de telecontrol a stațiilor de transformare, de înlocuire a liniilor electrice aeriene sau subterane pentru alinierea la standardele în vigoare”, a declarat Gino Celentano, director general al E-Distribuție Muntenia, Banat și Dobrogea.

În urma investițiilor demarate anul acesta în București, 12 stații de transformare sunt modernizate în beneficiul a 280.000 de clienți rezidențiali și industriali. Printre acestea se numără extinderea conexiunii la stația 110/20 kV Mașini Grele, proiect ce asigură creșterea flexibilității în alimentare pentru noile zone rezidențiale din Sectorul 4 și din comunele Berceni, Jilava precum și din Popești-Leordeni. De asemenea, lucrările de extindere și amplificare a stației de transformare Laromet asigură stabilitatea în funcționarea acesteia, în alimentarea a 5.900 de clienți casnici și industriali din sectorul 1 al Capitalei, precum și garantarea posibilității de racordare pentru noi consumatori. Totodată, modificarea schemei de funcționare a stației de transformare mărește siguranța în alimentarea cu energie electrică a magistralei de metrou M4 Gara Basarab-Parc Bazilescu. Investiția derulată include lucrări atât pe partea electrică, cât și pe partea de construcții, valoarea acesteia depășind 7.000.000 de lei.

Din cauza fluctuațiilor de tensiune apărute în rețeaua de înaltă tensiune, mai ales în zilele de sâmbătă și duminică, a fost necesară înlocuirea a două transformatoare existente la stația 110/10 kV IREMOAS cu unele noi. Prin realizarea acestei investiții în valoare de aproape 2.850.000 de lei este asigurată o scădere a riscurilor de defectare a instalațiilor clienților, ridicând standardul de performanță a serviciului pentru 3.800 de clienți casnici și industriali din zona de vest a Municipiului București.

Pe parcursul acestui an, compania de distribuție a realizat lucrări de peste 10 milioane de lei, de modernizare și de consolidare structurală a celei mai importante stații de transformare, București Nord. Aceasta are o putere instalată de 240 MVA și asigură alimentarea cu energie electrică a centrului Municipiului București, respectiv zonele Dorobanți, Ștefan cel Mare, Piața Romană, Bulevardul Tei, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Banu Manta, Titulescu, Kiseleff, Șoseaua Nordului, Nicolae Caranfil, Calea Griviței. Tot anul acesta au fost demarate lucrările de modernizare a instalațiilor energetice ale stațiilor Obor și Filaret. În total, E-Distribuție Muntenia a alocat aproximativ 21 de milioane de lei pentru echipamentele noi ale celor trei stații de transformare de 110 kV, în beneficiul a peste 180 de  mii de consumatori de energie electrica din București.

Pe lângă proiectele legate de stațiile de transformare, au fost implementate și proiecte de modernizare a liniilor electrice aeriene sau subterane de înaltă tensiune din București, din județele Ilfov și Giurgiu. Printre acestea se numără înlocuirea liniilor electrice aeriene Militari-Grozăvești, Militari-Răzoare, Grozăvești-Răzoare. Investiția contribuie la reducerea riscurilor unor suprasarcini și asigură posibilitatea racordării de noi consumatori din zonă. În plus, proiectul duce la reducerea riscului de poluare a mediului prin înlocuirea vechii tehnologii.  Valoarea totală a investiției se ridică la peste 22.650.000 de lei și constă în înlocuirea a 12 km de linii electrice subterane de înaltă tensiune, utilizând cabluri noi cu capacitate de transport marită.

În județul Ilfov, E-Distribuție Muntenia a realizat investiții în echipamente de 110 kV și 6 kV și a introdus sisteme de telecontrol a stațiilor de transformare. În Pantelimon, compania a realizat lucrări pentru modernizarea instalațiilor energetice, precum și de construcții-montaj. Soluția tehnică aplicată în localitate îmbunătățește calitatea serviciului de distribuție pentru 9.500 de consumatori casnici și non-casnici din comună.

În județul Giurgiu, E-Distribuție Muntenia a modernizat și introdus sistemul de telecontrol la stația electrică 110/6 kV Puieni. Proiectul asigură sursa pentru alimentarea cu energie electrică a instalațiilor de irigații din localitatea Puieni, investiție cu impact major asupra dezvoltării sustenabile a zonei agricole din apropiere. Investiția în valoare de 2.3 milioane de lei a presupus efectuarea unor lucrări mari de modernizare și adaptare tehnologică. Lucrările au fost realizate în timp corespunzător astfel încât sația de transformare, respectiv cea de pompare, să fie funcționale la începutul perioadei secetoase din acest an.

Tot în județele Ilfov și Giurgiu, compania a prevăzut pentru acest an investiții pe 4 linii de înaltă tensiune pentru înlocuirea conductoarelor de protecție clasice de oțel-aluminiu cu unele moderne, având incorporate cabluri de fibră optică. Lucrările se desfășoară în zonele Jilava-Colibași, Solex-Fundulea, Ghizdaru-Giurgiu Nord, Domnești-Bujoreni și au fost deja finalizate pe 3 din aceste linii, pe o distanță totală de 83 de km. Scopul acestor lucrări este de protejare a eficienței liniilor de înaltă tensiune împotriva loviturilor de trăsnet și de realizare a unei rețele de telecomunicație care să permită exploatarea de la distanță a instalațiilor stațiilor de transformare.

În ceea ce privește rețelele de medie și joasă tensiune din București, Ilfov și Giurgiu, compania a investit peste 105 milioane de lei în proiecte de modernizare care să reducă incidența defectelor și durata acestora, precum și să asigure capacitatea de racordare pentru noi consumatori. Lucrările constau în înlocuirea vechilor echipamente din posturi de transformare și puncte de alimentare, a vechilor rețele de cabluri subterane și de modernizare a instalațiilor de măsurare a energiei electrice prin scoaterea acestora la limita de proprietate.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 6 / 87
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mihai Popa, Deputy Managing Partner și Coordonator al Departamentului de Restructurare și Insolvență din cadrul Mușat & Asociații, lector în cadrul Conferinței Naționale de Insolvență
Încă un ‘chinese wall’: Stratulat Albulescu a asistat dezvoltatorul de solutii software Cyscale si fondul de investitii GapMinder cu privire la runda de finantare de tip Seed in valoare de 3 mil. E
Cum să-ți împlinești visul de a practica avocatura în propria firmă, înființată în afara granițelor | Rețeta succesului, în varianta Florentinei Marin, fondatoarea Marin & Pasalodos, din Barcelona. ‘Planul nostru este să ne dezvoltăm și să deschidem cabinete în alte orașe din Spania, România și în alte țări’, spune avocata
LMG Life Sciences Awards EMEA 2022: Mușat & Asociații, desemnată la Londra „Firma de avocatură a anului în Europa de Est”
Tendințele ultimelelor luni pe piața muncii, analizate de avocații firmei Băncilă, Diaconu și Asociații. De vorbă cu Anca Atanasiu (Managing Associate), depre marile provocări ale anului și mandatele primite de echipa de Dreptul muncii, pe care o coordonează. Volumul, diversitatea și complexitatea proiectelor au crescut continuu
Avocații ZRVP analizează proiectul de lege, aflat pe agenda Parlamentului, care transpune în legislația națională Directiva (UE) 2019 ̸ 1023 privind restructurarea și insolvența. De vorbă cu Andreea Macașoi (Managing Associate) și Stan Tîrnoveanu (Senior Partner), numit de Legal 500 ”un guru al insolvenței”, despre legislație și proiecte, conduita juridică inovativă a echipei și riscul crescut de insolvență în această perioadă
Șansa de a lucra într-o firmă ce oferă oportunități profesionale și instruire ”fără limite” | Cristina Tudoran, numită recent Counsel la Filip & Company: Acesta este, fără doar și poate, locul potrivit pentru dezvoltare profesională la nivel înalt. Tinerii au acces la educație continuă, iar cei care și-au început deja cariera își pot dezvolta rapid și armonios atuurile profesionale. Ce ne distinge însă cu adevărat este mediul de lucru relaxat, buna dispoziție din cadrul echipei și calitatea relațiilor interumane
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Cosmin-Teodor Cotos a finalizat acum trei ani studiile de licență cu media 9,79 și are azi propriul cabinet de avocatură. ”Esența și particularitățile dreptului m-au fascinat, iar profesorii și persoanele pe care le-am întâlnit în mediul universitar mi-au schimbat complet cursul vieții”, spune azi avocatul
POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent, relevantă pentru economia circulară. Echipa de avocați a fost coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner) și Dana BIVOL (Partner)
MPR Partners câștigă, pentru clienții săi, două dispute cu pretenții de cca. 26 mil. €. Cum au lucrat avocații și ce soluții au obținut în dosarele Municipiul Bacău vs. CET și Getica vs. grupul Auchan
Tendințe noi și multiple provocări în piața muncii | Avocații RTPR au mandate multe, variate și complexe în practica de Employment, de la „stock option” plan-uri cu scheme simplificate ori cu adevărate tranzacții în care angajații devin co-investitori împreună cu acționarii majoritari, până la integrarea în activitate a refugiaților din Ucraina. Despre modul de lucru și factorii care diferențiază RTPR de ceilalți consultanți, într-o discuție cu partenerul Alina Stăvaru
LegiTeam | Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv (Litigii)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...