ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

In-House Legal Romania: Ce calități trebuie să demonstreze avocații care vor să se alăture echipei juridice de la New Kopel România | De vorbă cu Ștefan Ichim, Legal Manager, despre competențele cerute, modul în care sunt integrați nou-veniții și beneficiile oferite ulterior

23 Ianuarie 2023   |   Ștefania Enache

Ștefan Ichim este de părere că firma din care face parte reușește să atragă talente noi prin promovarea valorilor sale.

?tefan Ichim, Legal Manager - New Kopel România

 
 
Avocatura in-house este zona către care se îndreaptă mulți absolvenți de Drept. De asemenea, există și profesioniști cu experiență care aleg să renunțe la munca din cadrul firmelor de avocatură pentru a lucra în departamentele juridice ale companiilor.Cei care fac parte deja din acest sistem spun că motivația pleacă de la faptul că există o anumită stabilitate pe care o oferă munca in-house.„Un avocat in-house, care asigură suport juridic unui grup de companii, poate avea foarte multe provocări din toate domeniile de expertiză.Celelalte elemente precum mediul de lucru, salariul etc. sunt variabile și depind de profilul de activitate al companiei, de top management, de asociați sau de obiectivele trasate”, explică Ștefan Ichim, Legal Manager - New Kopel România, intervievat de In-House Legal România, parte a grupului BizLawyer.


Momentele dificile pe care le traversează economia, ca urmare a crizei medicale și, ulterior, a războiului din Ucraina, au determinat angajatorii să strângă rândurile și să se concentreze foarte mult pe resursa umană. Reprezentanții firmelor își contruiesc proiectele de dezvoltare având la bază salariatul. Acesta este motivul care a dus, în ultimul an, la o accelerare a recrutărilor.

Noii angajați trebuie să se identifice cu logo-ul grupului, „Always Yes

New Kopel România nu a făcut excepție, grupul primind în ultimele 12 luni angajați noi, care au acoperit posturile vacante.

În acest moment, în cadrul departamentului coordonat de Ștefan Ichim nu mai există poziții deschise pentru avocații interni, dar lucrurile se pot schimba în funcție de dimensiunea proiectelor pe care echipa le are de soluționat.

„Competențele pe care ar trebui să le dețină un profesionist care ar putea intra în echipa de Legal ar fi: comunicarea verbală și scrisă; relaționarea; analiza și logica; cunoașterea procedurilor legale; abilități tehnologice; abilități de gestionare a timpului și organizare; capacitatea de analiză și cercetare a conceptelor juridice, a jurisprudenței, a avizelor judiciare, a statutelor, a reglementărilor legale în vigoare”, subliniază Legal Managerul New Kopel România.

Ștefan Ichim este de părere că firma din care face parte reușește să atragă talente noi prin promovarea valorilor sale. Este vorba despre profesionalism, seriozitate, flexibilitate și corectitudine, completate de orientarea către client, lucrul în echipă, excelență juridică și o echipă de management care are o viziune dincolo de situația socio-politică și economică din acest moment.

„Nu cred că facem ceva foarte diferit de celelalte companii. Majoritatea angajaților sunt recomandați de agențiile de recrutare. După aceea urmează un proces lung și anevoios de cunoaștere a noului angajat, ceea ce include în anumite cazuri și o evaluare psihologică. Dorim să avem angajați serioși și dedicați, care să fie parte din familia SIXT atât în perioadele de glorie cât și în cele în care piața ne provoacă să ne creștem eficiența și calitatea serviciilor. Noii angajați trebuie să se identifice cu logo-ul grupului, „Always Yes”. Pe lângă profesionalism, un angajat trebuie să fie proactiv, să se autoperfecționeze și să găsească întotdeauna soluții fiabile pentru orice problemă”, punctează Ștefan Ichim.

Sunt apreciate bagajul de cunoștințe, seriozitatea și implicarea

Pe lângă cursurile de perfecționare, angajații au acces la programe legislative și publicații de specialitate. De asemenea, un senior din cadrul echipei oferă suport noilor angajați pentru a-și îmbunătăți sau dezvolta aptitudinile. „Evaluarea se face în timp real, în cadrul ședințelor sau în cadrul proceselor de lucru. Rezultatul evaluării se comunică în particular angajatului”, completează interlocutorul In-House Legal România.

New Kopel România nu țintește doar angajați cu experiență profesională sau doar tineri absolvenți. De exemplu, în cadrul Departamentului Legal există, în acest moment, un echilibru între aceste două categorii. „Preferința ar fi să avem angajați tineri cu energie frumoasă spre dezvoltare. Examenul de Barou nu este o cerință. Apreciem că bagajul de cunoștințe, seriozitatea și implicarea sunt atribute care pot câștiga o cauză. La acest moment, Departamentul juridic din cadrul grupului este compus din trei profesioniști. În funcție de volumul de lucru sau proiecte specifice, folosim și suport extern”, arată Legal Managerul New Kopel România.

În principiu, recrutarea unui nou membru în echipă vizează doar bazinul de candidați existent pe plan intern (național), dar nu este exclusă extinderea acestei sfere de interes și la nivel extern, dacă persoana respectivă deține abilitățile necesare pentru această poziție.

Formarea unui avocat intern competitiv nu este simplă. Totul diferă de la o persoană la alta, în funcție de gradul de adaptabilitate, nivelul de cunoștințe cu care începe, flexibilitatea și dorința de a acumula noi cunoștințe, mediul de lucru sau chiar și managementul superior. „Ca perioadă, cred ca în primii doi ani abia aprofundezi procesele din cadrul unei companii mari, iar cinci ani ar fi o perioadă în care profesionistul ar fi într-o condiție optimă. Asta nu înseamnă că trebuie să intervină plafonarea”, argumentează Ștefan Ichim.

Munca avocaților in-house este una complexă și vine „la pachet” cu foarte multe avantaje profesionale. Dintre acestea, Ștefan Ichim nominalizează mediul de lucru stabil și accesul la programe de perfecționare. De asemenea, acest tip de job implică domenii de activitate diverse și spețe din diferite ramuri ale dreptului. În plus, oferă posibilitatea  de a avea parteneri specializați pe diferite arii de expertiză cu care avocatul in-house poate face schimb de experiență.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9 / 70
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi | Restructurare & Insolvență | Litigii
NNDKP, desemnată Firma Anului în România în Dispute Fiscale de către International Tax Review. Distincția confirmă încă o dată rezultatele excepționale obținute de consultanții fiscali și de avocații NNDKP din cadrul CELF pe parcursul ultimului an
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
Ce sume au primit firmele de avocați implicate în arbitrajul ICSID inițiat de Gabriel Resources după ce a pierdut proiectul aurifer Roșia Montană și cu cât au fost plătiți arbitrii. White & Case LLP și TZA s-au luptat timp de 8 ani cu LDDP și Lalive, iar acum se așteaptă decizia Tribunalului arbitral în litigiul cu pretenții de aprox. 4,4 miliarde usd
Cum se desfășoară programul de internship organizat de SIMION & BACIU pentru studenții de la Drept și cum își alege firma viitorii colaboratori. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai dinamice echipe de avocați | Echipa apreciază o viziune logică și coerentă asupra conceptelor teoretice studiate în facultate, dar curiozitatea, gândirea critică și orientarea către rezolvarea problemelor reprezintă atuuri esențiale
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Excepția de arbitraj (Powered by ZRVP)
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners: Junior Associate to join our litigation team
„The Lawyer European Awards 2023” | Popescu & Asociații, singura firmă independentă locală aflată pe lista scurtă a premianților. Trei firme internaționale cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe”
Promovări în prima linie la Wolf Theiss | Adelina Iftime-Blăgean, coordonatoarea practicii de Dreptul Muncii în cadrul biroului din Bucureşti, intră în rândul partenerilor. Promovarea nu reprezintă doar o recunoaștere la nivel personal, ci onorează și efortul colectiv al echipei locale
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Instanțele de judecată și procedura arbitrală. Reguli și principii, competența punctuală a instanțelor judecătorești în contextul existenței unei convenții arbitrale valide, probleme practice” | Curs online, în intervalul 16 octombrie – 30 noiembrie
Noi avocați colaboratori coordonatori în cadrul PNSA. Alexandru Stan și Răzvan Alexandru Popa fac un pas înainte în carieră
LegiTeam: MPR|Partners is looking for consultancy lawyers
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...