
Burduja: La Depogaz suntem în etapa finală de întocmire a raportului Corpului de Control; vom publica extrase din raport
18 Februarie 2025
AgerpresEl a subliniat că la Depogaz se verifică dacă au fost respectate procedurile şi, dacă nu, măsurile ce vor fi luate vor fi "exemplare".
Corpul de Control este în etapa finală de întocmire a raportului privind Depogaz, iar în zilele următoare vor fi publicate extrase din acest raport, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la finalul şedinţei Comandamentului de Iarnă.
"La Depogaz suntem în etapa finală de întocmire a raportului Corpului de Control. În zilele următoare, poate chiar mâine, vom publica, cel mai probabil, extrase din acest raport de control, având în vedere că anumite măsuri vor face obiectul unor alte analize din partea altor instituţii şi atunci raportul nu poate fi publicat integral", a spus Burduja.
El a subliniat că la Depogaz se verifică dacă au fost respectate procedurile şi, dacă nu, măsurile ce vor fi luate vor fi "exemplare".
"La Depogaz suntem în etapa finală de întocmire a raportului Corpului de Control. În zilele următoare, poate chiar mâine, vom publica, cel mai probabil, extrase din acest raport de control, având în vedere că anumite măsuri vor face obiectul unor alte analize din partea altor instituţii şi atunci raportul nu poate fi publicat integral", a spus Burduja.
El a subliniat că la Depogaz se verifică dacă au fost respectate procedurile şi, dacă nu, măsurile ce vor fi luate vor fi "exemplare".
"Dânşii au de respectat nişte proceduri. Atunci când deviază de la programul de extracţie trebuie să sesizeze autoritatea de reglementare, de exemplu. Noi verificăm dacă au respectat aceste proceduri, pentru că, dacă nu le-au respectat, e o problemă şi vom lua măsuri exemplare", a precizat ministrul Energiei.
Conform unei declaraţii transmise, ulterior, presei, raportul se încheie cu o listă de măsuri, printre care poate fi, sau nu, sesizarea organelor de anchetă penală, dacă se constată ca au fost încălcate prevederi legale.
"Dacă se va întâmpla asta, vom comunica la finalizarea raportului, iar raportul nu va fi integral disponibil public, pentru ca în acea ipoteză ar face parte din eventuale şi ulterioare cercetări penale. Nu eu voi face o eventuală plângere penală, ci Corpul de Control va înainta întreg raportul către organele abilitate. Este un mecanism reglementat. Corpul de Control nu a constatat, până la acest moment, încălcări ale legii din partea furnizorilor", a transmis Sebastian Burduja.
Ministrul Energiei a anunţat, pe 7 februarie, că a decis să trimită Corpul de Control la Depogaz pentru a verifica dacă regulile sunt respectate, inclusiv programul de extracţie.
Cu două zile înainte, Depogaz anunţase un grad de umplere al depozitelor de gaze de 42,8% din capacitatea tehnică de stocare şi că, începând de vineri, 7 februarie,va diminua programele agreate de extracţie.
"Având în vedere: gradul de umplere al depozitelor la această dată, de 42,8% din capacitatea tehnică de stocare; gradul de umplere de 26%, respectiv 20% al depozitelor Bilciureşti şi Urziceni, depozite care asigură aproximativ 75% din capacitatea zilnică de extracţie; cantităţile de gaze extrase în luna noiembrie 2024, suplimentar faţă de programul lunar de extracţie agreat cu beneficiarii serviciului de înmagazinare; diminuarea capacităţii zilnice de extracţie în lunile decembrie 2024 - martie 2025, datorită utilizării depozitelor Bilciureşti şi Urziceni la capacitate ridicată pentru acoperirea nominalizărilor zilnice solicitate de beneficiarii serviciilor de înmagazinare în luna noiembrie 2024; influenţa gradului de umplere al depozitelor asupra capacităţii de extracţie zilnică, vă aducem la cunoştinţă că începând cu 7.02.2025 vom fi nevoiţi să diminuăm programele agreate de extracţie", au anunţat reprezentanţii Depogaz printr-un comunicat postat pe site-ul companiei.
Astfel, în perioada 7-23 februarie 2025 programele de extracţie vor fi diminuate cu 20%, în perioada 24-28 februarie cu 40%, 1-12 martie cu 14% şi 13-31 martie cu 75%.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 543 / 9778 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...