ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cîmpeanu: Este imperios necesară menţinerea şcolilor deschise, cu învăţământ în format fizic, cât de mult posibil

10 Septembrie 2021   |   Agerpres

În opinia sa, este esenţial ca elevilor se li se ofere un "cadru sigur" cu măsuri de protecţie, astfel încât transmiterea noului coronavirus să fie cât mai redusă.

 
 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că noul an şcolar va începe de la premisa că este imperios necesară menţinerea şcolilor deschise, cu învăţământ în format fizic cât de mult posibil.
 
"Cât sunt eu ministru, voi face tot ce depinde de mine ca elevii să facă şcoală fizic în cele mai bune condiţii posibile. Începem noul an şcolar de la premisa că este imperios necesară menţinerea şcolilor deschise, cu învăţământ în format fizic cât de mult posibil. Trebuie să ne îndreptăm spre o normalitate în care elevii să beneficieze de activităţi didactice echitabile, în care diferenţele de acces să fie reduse la minimum. Elevii vor fi prezenţi în şcoli, aşa cum sunt obişnuiţi să facă şcoală şi aşa cum ştim că este benefic atât din punct de vedere al dezvoltării coerente a competenţelor, cât şi al sănătăţii psiho-emoţionale a acestora şi doar în situaţii excepţionale, când sănătatea lor sau a celor din jur este în pericol, vor rămâne acasă, pentru învăţare online", a afirmat ministrul.
 
În opinia sa, este esenţial ca elevilor se li se ofere un "cadru sigur" cu măsuri de protecţie, astfel încât transmiterea noului coronavirus să fie cât mai redusă.
 
"De asemenea, este esenţial să avem în vedere că acestor copii trebuie să le oferim un cadru sigur şi că e nevoie de continuarea anumitor măsuri de protecţie, aşa încât transmiterea să fie cât mai mică posibil", a susţinut ministrul Educaţiei.
 
Sorin Cîmpeanu a enumerat principalele măsuri prevăzute pentru anul şcolar 2021 - 2022:
 
* Festivităţile de deschidere vor fi organizate doar în exterior, cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie şi vor avea o durată de maximum o oră şi jumătate.
 
* În toate situaţiile de predare cu prezenţă fizică se vor respecta cu stricteţe măsurile de protecţie sanitară: purtarea măştilor este obligatorie pentru toţi cei implicaţi în procesul educaţional (cu excepţia antepreşcolarilor şi preşcolarilor), se va păstra distanţa fizică maximă posibilă între elevi şi profesori, se vor dezinfecta şi aerisi în mod regulat spaţiile de lucru.
 
* Orele de educaţie fizică şi activităţile sportive se pot desfăşura în săli de sport/spaţii interioare, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie, dacă rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică de 2/1.000. După această rată, orele de educaţie fizică se pot desfăşura doar în spaţii deschise, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie.
 
* Dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este de maximum 6/1.000 de locuitori, toţi antepreşcolarii, preşcolarii şi elevii vor merge fizic la scoală. După depăşirea acestui prag, până la instituirea stării de carantină la nivelul localităţii, toţi elevii vor participa la cursuri, în sistem online, cu excepţia antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor din învăţământul special, care vor continua să participe la cursuri cu prezenţă fizică, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
 
* La nivelul localităţilor unde este instituită măsura carantinei nu sunt permise activităţile cu prezenţă fizică pentru antepreşcolari, preşcolari şi elevi în unităţile de învăţământ, iar activitatea didactică pentru preşcolari şi elevi se desfăşoară exclusiv online.
 
* Indiferent de scenariul în care se află localitatea, activităţile de terapie cu prezenţă fizică sunt permise pentru toţi elevii cu cerinţe educaţionale speciale din şcolile speciale şi şcolile de masă, având în vedere că acest tip de activităţi sunt esenţiale pentru supravieţuirea şi echilibrul emoţional al acestor elevi.
 
"De luni îi aşteptăm pe elevi la şcoală, în siguranţă! Vă asigur că atât timp cât sunt eu ministru, voi face tot ce depinde de mine ca elevii să facă şcoală fizic, în cele mai bune condiţii posibile", a mai arătat ministrul Educaţiei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 293 / 15812
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Arbitration Rules (Powered by ZRVP)
Despe norocul de a lucra cu profesionişti care îți conferă încrederea şi gradul de libertate necesare pentru a te dezvolta şi a nu rămâne în umbra lor. Andra Constantinescu, după primii 5 ani petrecuți la ZRVP: Un loc în care nu ai cum să nu evoluezi: tipul de proiecte la care eşti expus, complexitatea problemelor dezbătute, caracterul de noutate al mandatelor creează premisele unei evoluţii constante şi vizibile
Bohâlțeanu & Asociații, alături de acționarii Agra’s SA la vânzarea companiei către Scandia Food și ai Memento Group în procedura prin care Aegean Airlines preia pachetul de control în Anima Wings Aviation. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Sunt două tranzacții importante, prin care BSMP își consolidează poziția pe piața avocaturii și își lărgește portofoliul de clienți
Credit sindicalizat de 636 milioane de lei pentru Carmistin, coordonat de BCR. Ce avocați au asistat sindicatul bancar
VIDEO | Dicționar de arbitraj: IBA rules on taking of evidence (Powered by ZRVP)
Finanțări sindicalizate | Avocații de la Mușat & Asociații spun că, în ciuda tendințelor prudente de anul trecut, s-a văzut că nu există o problemă de lichiditate în piață și se așteaptă ca numeroase proiecte de investiții să primească undă verde în viitorul apropiat. Monia Dobrescu, Partener: Analizarea sustenabilității unei companii prin prisma factorilor ESG devine noua realitate și companiile vor fi nevoite să se conformeze și să își adapteze planul de afaceri în consecință
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Soft Law Instruments (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Environmental Law
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | corporate, M&A, commercial
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associate for the legal consultancy practice | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Ce calități trebuie să demonstreze tinerii stagiari care vor să se alăture echipei Stratulat Albulescu & Asociații. Cum sunt integrați nou-veniții și care sunt beneficiile apartenenței la firma în care jumătate dintre avocați au sub 30 de ani
Cum văd viitorul finanțărilor sindicalizate, în actualul context economic, avocații de Banking & Finance de la Wolf Theiss, care au asistat în ultima perioadă peste 50 de tranzacții de acest tip, printre care și cea mai mare finanțare de pe piața imobiliară din România. Claudia Chiper, Partener: Transparență, claritate cu privire la proiect şi situații financiare satisfăcătoare sunt ingredientele esențiale pentru succesul obținerii de fonduri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...