ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dănilă(BVB): 2021, un an care a adus 20 de companii noi pe piaţa AeRO şi trei companii noi pe piaţa principală

21 Ianuarie 2022   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al BVB, în primul an de prezenţă pe piaţa AeRO, MAM Bricolaj a crescut cu 20% numărul de clienţi şi a investit într-un nou magazin în Bucureşti.

 
 
MAM Bricolaj (MAM), companie românească din industria de bricolaj, şi-a îndeplinit obiectivele stabilite în primul an de la listarea pe piaţa AeRO, utilizând banii atraşi din piaţă pentru creştere şi pentru extindere, a declarat, vineri, Remus Dănilă, director Relaţii cu Investitorii şi Dezvoltare, Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
 
"În urmă cu un an, început de 2021, compania MAM a fost un deschizător de drumuri în ceea ce s-a dovedit a fi un an excepţional, un an care a adus 20 de companii noi pe piaţa AeRO şi trei companii noi pe piaţa principală - şi ne bucură foarte mult că, la un an distanţă, vedem cum MAM Bricolaj şi-a îndeplinit obiectivele stabilite către investitori, a utilizat banii atraşi din piaţă pentru creşterea companiei, pentru extinderea acesteia. Am remarcat o creştere semnificativă a numărului de clienţi ai MAM Bricolaj şi ne bucură foarte mult, deoarece credem că avem un merit mic, dar avem un merit în această creştere. Ne vom bucura pe viitor să auzim astfel de poveşti şi de la alţi emitenţi, alţi parteneri ai noştri şi sperăm, în ceea ce priveşte MAM Bricolaj, să rămânem aproape şi să vă putem ajuta şi pe viitor în îndeplinirea obiectivelor şi în finanţarea activităţii şi a creşterii şi în anii care urmează", a declarat Remus Dănilă, la evenimentul organizat cu ocazia primului an de la listarea pe piaţa AeRO a companiei MAM Bricolaj.
 
Potrivit unui comunicat al BVB, în primul an de prezenţă pe piaţa AeRO, MAM Bricolaj a crescut cu 20% numărul de clienţi şi a investit într-un nou magazin în Bucureşti.
 
Acţiunile MAM au deschis sezonul listărilor din 2021, iar compania are în prezent o capitalizare de 47 de milioane de lei (9,4 milioane de euro). În primul an de la listarea pe piaţa de capital, MAM Bricolaj a accelerat proiectele de dezvoltare strategică, respectiv extinderea reţelei şi creşterea numărului de clienţi.
 
Astfel, MAM Bricolaj a finalizat investiţia într-un nou magazin în Bucureşti şi a câştigat un client nou la fiecare cinci deja existenţi, respectiv o creştere de 20% a numărului de clienţi. Numărul tranzacţiilor a crescut cu 22%, iar valoarea cumpărăturilor efectuate şi a serviciilor solicitate aferente unui bon mediu per tranzacţie a fost cu 12% mai mare decât anterior listării.
 
"Listarea pe piaţa de capital a fost o decizie foarte bună, pentru că ne-a adus mult mai multă vizibilitate şi, pe lângă investitorii care au venit alături de noi, am câştigat foarte mulţi clienţi şi furnizori, care şi-au dat seama de calitatea business-ului nostru şi de capacităţile companiei. Cel mai important lucru atunci când eşti listat pe bursă este că, fiind o companie auditată, totul este transparent şi la vedere, iar investitorii caută transparenţă şi seriozitate ca să vină către tine şi să-şi dea din banii lor pentru investiţii şi dezvoltare. Trăgând linie, după un an de prezenţă pe piaţa AeRO a BVB, putem spune că am intrat într-o altă ligă a actorilor economici, iar listarea a ajutat MAM Bricolaj să crească extrem de rapid într-un context economic nu tocmai favorabil. Bursa este cea mai bună soluţie pentru companiile care au în plan extinderea rapidă, pentru că vine la pachet cu o infuzie de resursă financiară, rezultată din încrederea investitorilor în planurile tale, în compania ta. Listarea vine la pachet cu vizibilitate şi cu ajutor din partea investitorilor care sunt lângă tine pe termen lung. Recomand tuturor antreprenorilor care îşi doresc o companie puternică să se listeze pe bursă, pentru că acest lucru te forţează să fii mai bun, mai eficient, mai competitiv în piaţă şi, în consecinţă, te face mai profitabil şi cu orizonturi de dezvoltare mai mari", a declarat Cristian Găvan, fondator şi director general al MAM Bricolaj.
 
În primul an de la listare, investitorii de pe piaţa AeRO au tranzacţionat aproape 1,3 milioane de acţiuni MAM. Valoarea totală a tranzacţiilor realizate în această perioadă cu acţiunile MAM a fost de 30,1 milioane de lei. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele BET AeRO cu o pondere de 2,6%.
 
Acţiunile MAM au intrat la tranzacţionare în 21 ianuarie 2021, după derularea unui plasament privat intermediat de TradeVille prin care compania a atras de la investitori aproape 8,5 milioane lei, fonduri destinate deschiderii de noi magazine, în Bucureşti şi alte oraşe din ţară.
 
"La ceas aniversar dorim să le urăm celor de la MAM Bricolaj o viaţă lungă şi sănătoasă în calitate de companie listată la BVB şi ne dorim să îi vedem cât de curând şi pe Piaţa Principală. Este o mare bucurie pentru noi, cei din echipa TradeVille, să observăm cum o companie antreprenorială listată de noi începe să adune aniversări. Sperăm ca acest exemplu să inspire atât antreprenorii, cât şi investitorii în a veni la bursă pentru a susţine din ce în ce mai mult creşterea economică a României", a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, director general adjunct TradeVille.
 
MAM Bricolaj a fost înfiinţată în 2011 de Cristian Găvan, având ca principale direcţii de business comercializarea de materiale şi accesorii de mobilă şi produse conexe, bricolaj în mobilă şi oferirea de servicii de proiectare în mobilă. În prezent, compania operează trei magazine în Bucureşti (Morarilor, Luica, Prelungirea Ghencea) şi un magazin online.
 
MAM Bricolaj a încheiat prima jumătate a anului trecut cu o cifră de afaceri netă de aproape 25 milioane de lei, în creştere cu 48% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, şi cu un profit net de jumătate de milion de lei. La jumătatea anului trecut, compania avea 134 de angajaţi, aproape dublu faţă de primele şase luni din 2020. Compania ia în calcul pentru următorii cinci ani dezvoltarea reţelei de magazine până la un număr de 12 magazine la nivel naţional, în Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, inclusiv deschiderea celui de-al patrulea magazin în Bucureşti.
 
Fondatorul MAM Bricolaj, Cristian Găvan, deţine 67,34% din acţiunile companiei, iar restul acţiunilor sunt deţinute de persoane fizice şi juridice, conform ultimelor date disponibile. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4071 / 8644
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...