ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Hanga (BVB): Lichiditatea de pe piaţa Aero a ajuns la 10% din piaţa principală

14 Mai 2021   |   Agerpres

El a menţionat că un factor important care va fi un avantaj şi pentru Vifrana, care se listează vineri, este lichiditatea pe care o vedem pe piaţa Aero.

 
 
Lichiditatea de pe piaţa Aero a ajuns la 10% din piaţa principală, iar valoarea medie tranzacţionată pe zona de acţiuni a crescut de trei ori în primele patru luni, a declarat, joi, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Radu Hanga, la evenimentul de listare a acţiunilor producătorului de vinuri organice Vifrana pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB.
 
"Câteva cuvinte despre piaţa Aero către care v-aţi îndreptat dumneavoastră. Este o piaţă nouă pentru noi, lansată în 2015, care a avut o dinamică extrem de bună. Sigur, pentru noi gândită ca fiind o pepinieră, o pepinieră în care companiile care se află într-o fază iniţială de creştere să-şi găsească o platformă de finanţare, o platformă de vizibilitate care să le ajute să se dezvolte şi sigur, urmărim exemplele pe care le-am avut în spate deja, să se îndrepte la un moment dat spre piaţa principală. Uitându-ne la performanţa pieţei în ultimii 2 ani am avut 11 companii antreprenoriale care s-au listat şi au ridicat bani de piaţă, o capitalizare cumulată de peste 200 de milioane de euro. Am avut 25 de emisiuni de obligaţiuni în valoare de peste 45 de milioane de euro, bani care au fost ridicaţi prin intermediul pieţei Aero, un trend pe care să-l vedem accelerându-se anul acesta. Doar în 2021 la Bursa de Valori Bucureşti avem deja 9 emisiuni de obligaţiuni corporative şi 7 listări de noi companii. În total, dacă ne uităm şi la titlurile de stat, avem 19 runde de finanţare care s-au derulat prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti în acest an", a spus Radu Hanga.
 
El a menţionat că un factor important care va fi un avantaj şi pentru Vifrana, care se listează vineri, este lichiditatea pe care o vedem pe piaţa Aero.
 
"Dacă ne uităm la valoarea medie tranzacţionată pe zona de acţiuni o să vedem o creştere de trei ori în primele patru luni ale anului acesta faţă de anul 2020 şi dacă ne raportăm la media anilor 2018 - 2019 lichiditatea zilnică e de peste 5 ori mai mare, dacă ne uităm la partea de acţiuni. Dacă ne uităm la acţiuni plus obligaţiuni pe piaţa Aero, lichiditatea este de 1,2 milioane de euro, o medie zilnică, la fel creştere de peste trei ori faţă anul precedent şi de peste cinci ori faţă de 2018 - 2019. A ajuns piaţa Aero să reprezinte ca şi lichiditate peste 10% din piaţa principală", a afirmat Radu Hanga.
 
Potrivit preşedintelui BVB, Aero reprezintă o platformă dinamică spre care vin tot mai mulţi investitori.
 
Acţiunile producătorului de vinuri organice Vifrana, sub simbolul bursier BIOW, au intrat vineri la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
 
Vifrana a fost înfiinţată în 1998 şi s-a reorientat spre cultivarea viţei de vie şi producţiei de vinuri începând cu 2006, când au fost puse bazele plantaţiei de viţă de vie ecologică. În prezent, compania produce vinuri organice şi administrează crama Vifrana, care procesează întreaga cantitate struguri provenită din cultura proprie de viţă de vie (129,19 ha) din zona Adamclisi, Dobrogea.
 
La finalul anului trecut, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut un număr de 21.220.322 acţiuni la un preţ de 0,45 lei/acţiune. Capitalizarea anticipată a Vifrana este de 22.598.260,65 lei, estimată în urma derulării plasamentului privat. Goldring este Consultantul Autorizat care a intermediat realizarea plasamentului privat şi listarea acţiunilor Vifrana pe SMT.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5872 / 8626
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...