ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Investiţiile la bursă în prima jumătate a anului au ajuns la 6,6 miliarde de lei

13 August 2020   |   AGERPRES

Decizia autorităţilor de a tranzacţiona titlurile de stat prin piaţa de capital este în linie cu scopul BVB de a creşte comunitatea locală de investitori locală.

 
 
Investiţiile la Bursa de Valori Bucureşti au fost de 6,6 miliarde de lei în prima jumătate a acestui an, iar în prezent sunt cotate la bursă 370 de companii, a declarat, joi, Radu Hanga, preşedintele BVB, la debutul şedinţei de tranzacţionare a titlurilor de stat pentru populaţie Fidelis.

"Evoluţia bursei este una frumoasă. Dacă ne uităm în urmă cu 25 de ani, când am plecat la drum, la Bursa de Valori Bucureşti erau cotate nouă companii, iar volumul de tranzacţionare într-un an a fost de 26 de milioane de lei. La momentul actual, avem 370 de companii româneşti cotate la bursă pe piaţa principală sau pe piaţa Aero. Valoarea investiţiilor de la bursă doar din prima jumătate a acestui an este de 6,6 miliarde de lei. Practic, aceasta este măsura paşilor pe care bursa de valori românească şi întreaga economie românească i-a făcut", a spus Hanga.


La rândul său, directorul general al BVB, Adrian Tănase, a arătat că decizia autorităţilor de a tranzacţiona titlurile de stat prin piaţa de capital este în linie cu scopul BVB de a creşte comunitatea locală de investitori locală.

"Dobânzile au fost atractive şi nu le-aş compara cu depozitele bancare, ci cu yield-urile cu care se tranzacţionează titlurile similare pe piaţa interbancară. Mă aştept ca investitorii să facă şi un mic câştig de capital în primele zile de tranzacţionare. Este şi prima emisiune în euro şi mă bucur că această emisiune s-a bucurat de un interes peste aşteptări, ceea ce ne face foarte optimişti să credem că investitorii, populaţia din România începe să înţeleagă mecanismele pieţei de capital", a continuat Tănase.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat luni că populaţia a subscris, în perioada 15 iulie - 7 august, titluri de stat Fidelis în lei şi valută în valoare echivalentă de peste 2 miliarde de lei, cea mai mare sumă atrasă prin programul Fidelis.

Potrivit MFP, o premieră este emisiunea în euro, fiind prima emisiune de titluri de stat denominată în monedă europeană pe care o lansează Ministerul Finanţelor Publice pentru populaţie prin acest instrument. Celelalte două emisiuni de titluri de stat, emise în lei, reprezintă primele emisiuni pentru populaţie din ultimii patru ani.

Titlurile de stat se tranzacţionează la BVB începând de joi, 13 august, prin intermediarii autorizaţi.

Dobânda anuală pentru titlurile în euro este de 2%, în timp ce pentru titlurile în lei dobânda anuală este de 4% în cazul celor cu scadenţa în 2022 şi de 4,5% în cazul celor cu scadenţa în 2024.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7673 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...