ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mesajul investitorilor străini către Guvern: Primul set de măsuri economice a fost un pas, trebuie folosite toate resursele disponibile pentru a uşura efortul bugetului naţional

23 Martie 2020   |   BizLawyer

Aceştia încurajează autorităţile să iniţieze discuţii cu toate organizaţiile internaţionale, cum ar fi Comisia Europeană, FMI sau Banca Mondială.

 
 
Primul set de măsuri economice luate de Guvernul României a fost un pas spre a oferi continuitate companiilor aflate în dificultate, dar sunt încă multe lucruri de făcut, susţin reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini (FIC), într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Potrivit acestora, planificarea continuităţii economice este importantă acum, deoarece acţionarii fac strategii şi sondează modalităţile de a continua operaţiunile pe durata pandemiei de coronavirus.

"Întreruperea muncii şi a mobilităţii salariaţilor vor duce la scăderi ale productivităţii, ale consumului şi credem în eficienţa măsurilor care trebuie luate de Guvern pentru a atenua efectele economice care ne afectează pe fiecare dintre noi. În egală măsură, înţelegem că fiecare dintre noi are un rol responsabil şi că această perioadă dificilă ne va întări solidaritatea. Panica se răspândeşte mai repede decât COVID-19, deoarece platformele globale amplifică incertitudinile şi dezinformarea. Membrii FIC sunt dornici să păstreze un dialog deschis şi onest cu omologii lor români, cu autorităţile şi cu toţi partenerii lor sociali. Suntem, ca întotdeauna, pregătiţi şi dispuşi să aducem expertiza şi cunoştinţele noastre într-un efort constructiv, pentru a depăşi problemele economice. Mulţi dintre membrii noştri au fost proactivi şi au oferit ajutor sistemului medical. Sistemul medical din România este sistemul medical al tuturor. Depindem unul de celălalt şi suntem egali în faţa adversităţii. Autorităţile, angajaţii şi clienţii noştri pot conta că fiecare membru FIC va face tot posibilul şi va sprijini în toate modurile depăşirea acestei perioade", precizează investitorii.


Aceştia încurajează autorităţile să iniţieze discuţii cu toate organizaţiile internaţionale, cum ar fi Comisia Europeană, FMI sau Banca Mondială, şi să utilizeze toate resursele disponibile pentru a uşura efortul bugetului naţional şi, dacă va fi nevoie, membrii FIC vor sprijini acest demers cu expertiza lor şi cu cunoştinţe despre ceea ce se întâmplă în economie.

"În aceste zile de criză globală, Consiliul Investitorilor Străini (FIC) consideră, mai mult ca niciodată, că interdependenţa noastră este crucială pentru bunăstarea comună", se mai menţionează în comunicat.

FIC reuneşte peste 120 de companii multinaţionale, care consideră că dialogul dintre factorii de decizie şi comunitatea de afaceri se află în centrul atenuării riscurilor pe care COVID-19 le prezintă pentru economia românească.

"Protejarea celor 185.000 de angajaţi români din companiile FIC a fost prima noastră acţiune, primul nostru gând. Ne bazăm pe ei pentru că, împreună, realizăm o cifră de afaceri de aproximativ 23% din PIB-ul României", mai afirmă investitorii străini.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8213 / 8654
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...