
Popescu: Aproximativ 1, 4 miliarde de euro din Fondul de Modernizare,pentru finanţarea unor proiecte strategice în sectorul energetic
08 Aprilie 2022
AgerpresPotrivit ministrului, este vorba despre opt proiecte depuse de Complexul Energetic Oltenia pentru producerea de energie din surse regenerabile, în valoare totală de 670,802 milioane euro euro, din care 469,562 milioane euro din Fondul pentru Modernizare, producţia, la finalizare, urmând să fie de 735 MW.
Comitetul de Investiţii a dat joi aprobarea pentru a primi bani din Fondul pentru Modernizare pentru proiecte importante de investiţii, suma totală aprobată fiind de aproape 1,4 miliarde euro, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.
Potrivit ministrului, este vorba despre opt proiecte depuse de Complexul Energetic Oltenia pentru producerea de energie din surse regenerabile, în valoare totală de 670,802 milioane euro euro, din care 469,562 milioane euro din Fondul pentru Modernizare, producţia, la finalizare, urmând să fie de 735 MW.
Proiectele vizează construirea de parcuri fotovoltaice pe halda Rovinari Est, pe depozitele de cenuşă şi zgură închise din SE Isalniţa, pe depozitele de cenuşă şi zgură închise din SE Rovinari, pe depozitele de cenuşă şi zgură închise din SE Turceni, pe halda interioară din cadrul carierei Tismana 1 - Roşia-Rovinari şi pe halda interioară din cadrul carierei Tismana 2 - Roşia - Rovinari.
De asemenea, este vorba despre alte două proiecte CCGT pentru CEO, respectiv Isalniţa în valoare totală de 506,250 milioane euro, din care 253,125 milioane euro euro din Fondul pentru Modernizare, şi Turceni, în valoare totală de 335,009 milioane euro, din care 167,505 milioane euro din Fondul pentru Modernizare. Capacitate totală va fi de 1.200 MW.
Totodată, fondurile vizează şi proiecte depuse de Transelectrica în valoare totală de 475,51 milioane de euro, din care 393,675 milioane euro din Fondul pentru Modernizare, şi anume: LEA 400 kV Gădălin-Suceava, trecerea la tensiunea de 400 kV a axului Porţile de Fier - Reşiţa - Timişoara - Sacalaz - Arad. Etapa II, trecerea la tensiunea de 400 kV a axului Porţile de Fier - Reşiţa - Timişoara - Sacalaz - Arad.Etapa III, trecerea la 400 kV LEA Brazi Vest - Teleajen - Stâlpu, un proiect pilot - Retehnologizarea Staţia Alba Iulia în concept de staţie digitală, instalarea a două mijloace moderne de compensare a puterii reactive în staţiile Sibiu Sud şi Bradu, optimizarea funcţionării LEA 400 kv existente în SEN, folosite în interconexiune şi pentru evacuare putere din centrala nucleară Cernavodă şi centralele de energie regenerabilă din Dobrogea, prin montarea de sisteme de monitorizare on-line (tip SMART GRID) şi sistem de contorizare şi de management al datelor de măsurare a energiei electrice pe piaţa angro.
"Au fost aprobate fonduri şi pentru modernizarea reţelelor de distribuţie energie electrică, în valoare totală de 1,2 miliarde euro, din care peste 100 milioane de euro vor fi alocaţi anul acesta. În perioada imediat următoare vom aproba şi OUG de reglementare a cadrului instituţional şi a fluxurilor financiare pentru operaţionalizarea Fondului pentru Modernizare. Vom continua să facem investiţii ca în perioada următoare România să devină independentă energetic", a subliniat ministrul.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4297 / 9450 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...