
Programul de de restructurare al Complexului Energetic Oltenia ar putea fi aprobat în cel mult o lună (ministru)
24 Mai 2021
AgerpresMinistrul Energiei a explicat că este un concept "Green City".
Programul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, care să permită companiei să ajungă dintr-un producător unic pe bază de cărbune, într-un producător care să utilizeze cât mai puţin cărbune, în mix cu gazul natural şi energia verde, ar putea fi aprobat în cel mult o lună, consideră ministrul Energiei, Virgil Popescu.
"Am început deja restructurarea sistemului energetic, lucrăm la acest lucru si am ajuns pentru prima dată la o înţelegere cu privire la un faze-out pentru cărbune, la un faze-out pentru huilă în 2030 cu ecologizare până în 2032. Asta înseamnă că am reuşit împreună cu partenerii sociali să ne dăm seama şi să conştientizăm că numai aşa putem găsi alte joburi pentru oamenii care lucrează acolo, numai aşa putem dezvolta această zonă, preocupându-ne de pe acum, impunând ca ţintă anul 2030 în aşa fel încât să putem găsi soluţii viabile pentru zona Văii Jiului. Mai avem de lucru la restructurarea în zona lignitului. În această zonă lucrăm împreună cu cei de la Comisia Europeană la programul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia. Sper că, în maxim o lună de zile, să avem finalizat şi aprobat acest program de restructurare care să permită CEO să ajungă dintr-un producător unic pe bază de cărbune, într-un producător care să utilizeze cât mai puţin cărbune, în mix cu gazul natural şi energia verde", a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.
Acesta a subliniat că se lucrează la un nou concept: amestecul gazului natural cu hidrogen produs din energie regenerabilă.
"Totodată, lucrăm la un nou concept, pe care vrem să-l replicăm la nivelul întregii ţări: amestecul gazului natural cu hidrogen produs din energie regenerabilă, pe care să îl folosim pentru producerea de energie electrică. Mai mult, printr-o posibilă captare a CO2, vrem să îl putem folosi în zona agricolă, în zona de sere", a arătat Virgil Popescu.
Ministrul Energiei a explicat că este un concept "Green City".
"De exemplu, fiind cunoscut că plantele consumă CO2, ducându-ne evident, spre o reducere şi mai mare a emisiilor de dioxid de carbon şi totodată spre ţinta de reducere de până 55% în 2030 al emisiilor de CO2. Este un concept să-i spunem noi 'Green City'", a subliniat Virgil Popescu.
Ministrul Energiei a participat luni la conferinţa "Environment - Ideas and solutions for a greener Europe", alături de ministrul Mediului Barna Tanczos, europarlamentarii Cristian Busoi, Marian Jean Marinescu, comisarul european pentru Mediu - Virginijus Sinkevicius şi alţi invitaţi preocupaţi de viitorul "verde".
"Am transmis că pandemia ne-a învăţat pe toţi că dependenţa faţă de resurse, faţă de materii prime, faţă de materiale esenţiale din afara Uniunii Europene nu este un lucru bun şi aici cred că trebuie să lucrăm foarte mult. Revenind la domeniul Energiei, principala prioritate de tranziţie verde este adaptarea sistemului energetic românesc către economia verde, către tranziţia verde şi aici avem mulţi paşi de făcut. Plecăm de unde suntem, de la mixul energetic care a rezistat, care e robust, dar care din păcate sau din fericire trebuie restructurat, având în componenţa lui: cărbune, energie nucleară, gaze naturale şi evident energie verde, un potenţial foarte mare în zona hidro. Da, acest mix trebuie restructurat, trebuie să ajungă să îndeplinească dezideratele pe care ni le-am asumat ca ţară, acela de reducere a emisiilor de CO2 până la aproximativ 55% până în 2030. Ori când vorbim de neutralitate trebuie să ne gândim foarte serios cum putem ajunge la acest lucru", a precizat Virgil Popescu.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 6651 / 9470 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Leroy și Asociații a asistat ENGIE Romania în achiziția unui proiect eolian în județul Constanța. Ce avocați au fost în prima linie
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...