ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Zoltan Nagy-Bege: ANRE e pregătită să implementeze orice măsură de tranziţie pe piaţa de energie după abrogarea ordonanţei 114

05 Decembrie 2019   |   AGERPRES

Vicepreşedintele ANRE a mai afirmat că prioritatea Autorităţii pentru anul 2020 este liberalizarea pieţei de energie.

 
 
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) este pregătită să implementeze orice măsură tranzitorie care va fi luată de Guvern după abrogarea prevederilor din sectorul energetic ale OUG 114, a declarat miercuri seara vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege.

"Sper să începem anul 2020 cu o ordonanţă de urgenţă 114 abrogată, cu măsuri tranzitorii aprobate care pot fi puse în aplicare în cel mai scurt timp posibil. În calitate de autoritate de reglementare în energie, noi suntem pregătiţi să implementăm orice măsură tranzitorie care va urma abrogării acestei ordonanţe 114 atât pe domeniul energiei electrice, cât şi pe domeniul gazelor naturale şi suntem pregătiţi să pregătim piaţa pentru liberalizare completă atât pe segmentul de piaţă en-gros, cât şi pe segmentul de retail", a menţionat vicepreşedintele ANRE, la o conferinţă din domeniul energetic.


Acesta a făcut afirmaţia la câteva minute după ce ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că OUG 114 va înceta să producă efecte în domeniul energiei până la finalul anului, după care pe piaţa energiei va urma o perioadă de tranziţie pentru sectorul de gaze naturale şi pentru cel al energiei electrice.

"Ne vom asuma răspunerea pe ordonanţa 114 în Parlament în următoarele două-trei săptămâni, ne vom asuma răspunderea pe tot pachetul ordonanţei 114, astfel încât până la sfârşitul anului această ordonanţă să-şi înceteze efectele dezastruoase pe care le-a avut asupra domeniului energetic, evident cu o perioadă de tranziţie, pentru că nu vrem să bulversăm piaţa, în special în plină iarnă, o perioadă de tranziţie pentru gaze naturale şi pentru energie electrică. Vreau să vă asigur că în mine şi în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri veţi avea un sprijin, energia este o prioritate strategică a mea şi a ministerului şi a Guvernului şi ne vom asigura că această prioritate strategică să se şi înfăptuiască", le-a transmis ministrul Economiei liderilor companiilor din domeniul energetic.

În discursul său ulterior, vicepreşedintele ANRE a mai afirmat că prioritatea Autorităţii pentru anul 2020 este liberalizarea pieţei de energie.

"Cea mai importantă prioritate a ANRE pentru anul 2020 din punctul meu de vedere este o piaţă de energie electrică şi de gaze naturale liberalizată şi funcţională. Regret că pentru 2020 aceasta este o prioritate pentru ANRE, înseamnă că această ţintă importantă nu s-a atins, este un regret pentru mine, dar sper să fie un semnal bun pentru dumneavoastră că este o prioritate pentru noi", a precizat Zoltan Nagy-Bege.

El a mai cerut transportatorilor de gaze şi de energie electrică să-şi dezvolte în anul viitor capacităţile de interconectare.

"Aş mai dori ca în cursul anului 2020 cei doi transportatori din domeniul energetic, Transgaz şi Transelectrica, să-şi intensifice investiţiile în capacităţile de interconectare, pentru a-şi diversifica sursele de aprovizionare cu energie electrică şi cu gaze naturale şi în acelaşi timp suntem cu ochii pe operatorii de distribuţie de energie electrică şi gaze naturale şi urmărim să-şi îndeplinească obligaţiile asumate prin planurile de investiţii", a adăugat vicepreşedintele ANRE.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8408 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...