ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANAF: Nu există beneficii şi bonificaţii care să fie acordate inspectorilor antifraudă

07 Februarie 2020   |   MEDIAFAX

Cu privire la sumele colectate de inspectorii Antifraudă în 2019, ANAF anunţă că aceastea au fost în valoare totală de 40,3 mil lei.

 
 
ANAF transmite, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, că nu există beneficii şi bonificaţii care să fie acordate inspectorilor antifraudă, având la bază rezultatele activităţii desfăşurate. Răspunsul vine în contextul informaţiilor despre norma de colectare de 2,3 mil. de lei pentru fiecare inspector.

"Nu există beneficii şi bonificaţii care să fie acordate inspectorilor antifraudă, având la bază rezultatele activităţii desfăşurate", se arată în răspunsul ANAF pentru MEDIAFAX.

Cu privire la sumele colectate de inspectorii Antifraudă în 2019, ANAF anunţă că aceastea au fost în valoare totală de 40,3 mil lei.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală este structură de specialitate din cadrul aparatului propriu al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, având alocate un număr total de 2.007 posturi, ceea ce reprezintă 56% din totalul posturilor aferente aparatului propriu al ANAF. În prezent, din totalul posturilor alocate sunt ocupate un număr de 1.150, ceea ce reprezintă 48% din totalul posturilor ocupate în cadrul aparatului propriu al ANAF, precizează sursa citată.


"În vederea realizării obiectivelor strategice referitoare la asigurarea administrării impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor venituri bugetare, la nivelul ANAF a fost finalizat procesul de evaluare a eficienţei şi eficacităţii activităţilor desfăşurate. În acest sens a fost adoptată şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aceasta făcând parte dintr-un set de măsuri care vizează transformarea ANAF într-o instituţie eficientă şi transparentă.

Prin Planul de măsuri pentru eficientizarea colectării veniturilor la bugetul general consolidat, se urmăreşte şi implementarea unui set de acţiuni care vizează evaluarea şi revizuirea modului de funcţionare a Agenţiei pe principiile eficienţei şi eficacităţii, dar şi reformarea managementului şi a sistemului de evaluare a performanţei. Astfel, sunt în curs de finalizare indicatorii de performanţă care să cuantifice atât modul de îndeplinire a obiectivelor stabilite, cât şi aportul salariaţilor la atingerea acestora", transmite ANAF.

În această etapă sunt revizuite principiile de organizare şi funcţionare a DGAF.

"Astfel, acţiunile Direcţiei generale antifraudă fiscală sunt orientate atât spre creşterea conformării voluntare, cât şi pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. (...) Obiectivele trasate de conducerea ANAF în sarcina DGAF nu au în vedere stabilirea unui plan de amenzi, din următoarele considerente:

- măsura nu este în concordanţă cu Legea prevenirii;
- amenzile nu reprezintă o sursă importantă de venituri la bugetul general consolidat(în anul 2019 valoarea amenzilor încasate reprezintă 0,009% din total venituri realizate);
- aplicarea unei sancţiuni contravenţionale nu reprezintă un scop în sine", se arată în comunicat.

Răspunsul ANAF menţionează că pentru anul 2020 nu au fost aprobate de către conducerea ANAF nivelurile planificate ale indicatorilor specifici ce urmează a fi monitorizaţi la nivelul DGAF, "având în vedere necesitatea implementării unui nou sistem de indicatori de performanţă, ca urmare a reorganizării acestei structuri şi orientării acţiunilor acesteia spre creşterea gradului de conformare voluntară, precum şi pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale".

Un document trimis la sfârşitul lunii trecute de către şeful direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF şi făcut public de MEDIAFAX a atras atenţia asupra unor indicatori de performanţă pe care inspectorii Antifraudă din Bucureşti trebuie să îi îndeplinească privind numărul de sancţiuni, eficienţa cotroalelor şi valoarea amenzilor date de aceştia.

Unul dintre aceşti indicatori arată că fiecare inspector Antifraudă din Capitală are stabilită o ţintă de colectare de 2,3 milioane de lei în 2020.

" (...) În ceea ce priveşte DRAF Bucureşti au fost stabilite următoarele niveluri (ţinte) de realizat în anul 2020: (...) indicatorul "sume totale stabilite/ estimare urmare acţiunilor de control, pe un inspector antifraudă activ: 2.300.000 de lei/ inspector activ", se arată în circulara transmisă pe 21 ianuarie 2020 inspectorilor ANAF de către Carmen Elena Tatu, inspector general Antifraudă, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

MEDIAFAX a solicitat un punct de vedere şi Direcţiei Generale antifraudă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4065 / 5486
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...