
ANDPDCA:Finanţarea a două Programe de Interes Naţional pentru persoane cu dizabilităţi a fost prelungită de Guvern pentru 2021
25 Septembrie 2020
AgerpresBugetul total aprobat pentru cele două programe este de peste 21 de milioane de euro, menţionează ANDPDCA.
Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, asigurarea finanţării pe anul 2021 pentru două Programe de Interes Naţional destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi şi familiilor acestora, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA).
Cele două programe pentru care ANDPDCA a propus prelungirea finanţării pentru anul viitor sunt Programul de Interes Naţional "Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre RESPIRO/centre de criză şi locuinţe protejate" şi programul "Înfiinţarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziţiei tinerilor cu dizabilităţi de la sistemul de protecţie specială a copilului către sistemul de protecţie a persoanelor adulte cu dizabilităţi", potrivit Autorităţii.
Bugetul total aprobat pentru cele două programe este de peste 21 de milioane de euro, menţionează ANDPDCA.
Până la data de 15 noiembrie 2020, ANDPDCA va lansa apelul de proiecte pentru înfiinţarea de servicii destinate adulţilor cu dizabilităţi, iar specialiştii Autorităţii vor oferi consultanţă pentru depunerea aplicaţiilor, se precizează în comunicat.
"Aşteptăm propunerile Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) pentru înfiinţarea de servicii de tip RESPIRO şi de zi, precum şi a altor servicii, conform nevoilor şi specificaţiilor", transmite Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii.
În baza prevederilor articolului 96 din Legea 448/2006, ANDPDCA poate finanţa sau, după caz, co-finanţa, Programe de Interes Naţional care au ca scop integrarea, incluziunea socială şi profesională a persoanelor cu dizabilităţi, precum şi creşterea calităţii vieţii acestora, se menţionează în comunicat.
Cele două Programe de Interes Naţional au ca scopuri dezinstituţionalizarea unui număr de 700 de persoane adulte cu dizabilităţi, care vor beneficia de servicii sociale în cele 89 de locuinţe protejate nou înfiinţate; prevenirea instituţionalizării persoanelor adulte cu dizabilităţi din comunitate, beneficiare ale serviciilor sociale nou-înfiinţate; prevenirea instituţionalizării unui număr de 300 de tineri cu dizabilităţi, proveniţi din sistemul de protecţie specială a copilului, beneficiari ai serviciilor sociale nou înfiinţate.
Conceptul de centru RESPIRO destinat persoanelor adulte cu dizabilităţi defineşte serviciul social care cuprinde un ansamblu de activităţi realizate pe durată determinată şi în anumite situaţii, pentru a răspunde nevoilor individuale specifice ale persoanelor adulte cu dizabilităţi aflate în îngrijirea asistenţilor personali, asistenţilor personali profesionişti, tutorilor sau a altor membri ai familiei, în vederea menţinerii potenţialului personal şi prevenirii instituţionalizării.
Centrul de criză pentru persoane adulte cu dizabilităţi reprezintă acel serviciu social care cuprinde un ansamblu de activităţi realizate pe durată determinată şi în anumite situaţii, pentru a răspunde nevoilor individuale specifice ale persoanelor adulte cu dizabilităţi aflate în situaţii critice de viaţă, în vederea menţinerii potenţialului personal şi prevenirii instituţionalizării, potrivit comunicatului Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 3161 / 5483 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...