ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Companiile cu activitate ce implică riscul de expunere a lucrătorilor la substanţe care afectează reproducerea, obligate să ia măsuri de prevenire şi protecţie

29 Februarie 2024   |   AGERPRES

Executivul a aprobat miercuri transpunerea Directivei (UE) 2022/431 prin modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1093/2006 şi a Hotărârii Guvernului nr. 1218/2006, în vederea alinierii prevederilor naţionale la cele ale Uniunii Europene.

 
 
Companiile a căror activitate implică riscul de expunere a lucrătorilor şi la substanţe care afectează reproducerea, nu doar la agenţi cancerigeni sau mutageni, vor fi obligate să ia măsuri de prevenire şi protecţie, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale printr-un comunicat.

Executivul a aprobat miercuri transpunerea Directivei (UE) 2022/431 prin modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1093/2006 şi a Hotărârii Guvernului nr. 1218/2006, în vederea alinierii prevederilor naţionale la cele ale Uniunii Europene.

"Noile prevederi extind domeniul de aplicare şi pentru substanţe toxice pentru reproducere, stabilesc valori-limită, reglementează instruirea lucrătorilor din unităţile de asistenţă medicală care sunt expuşi la agenţi cancerigeni sau mutageni ori la substanţe toxice pentru reproducere, în special atunci când sunt utilizate noi medicamente care conţin substanţe chimice periculoase, stabilesc perioada de păstrare a listelor lucrătorilor expuşi şi a dosarelor medicale în ceea ce priveşte substanţele toxice pentru reproducere, precum şi măsuri de supraveghere a stării de sănătate a lucrătorilor, de exemplu a celor expuşi la plumb şi compuşii săi ionici", se menţionează în comunicat.


Potrivit sursei citate, angajatorul trebuie să informeze lucrătorii cu privire la instalaţiile şi la recipientele auxiliare care conţin agenţi cancerigeni sau mutageni ori substanţe toxice pentru reproducere, să asigure etichetarea clară şi lizibilă a tuturor recipientelor, ambalajelor şi instalaţiilor care conţin agenţi cancerigeni sau mutageni ori substanţe toxice pentru reproducere şi să afişeze semne de avertizare în mod cât mai vizibil.

Actul normativ prin care se asigură transpunerea integrală a Directivei (UE) 2022/431 prevede şi faptul că toate cazurile de cancer, efectele negative asupra funcţiei sexuale şi a fertilităţii ce afectează lucrătorii adulţi, bărbaţi şi femei, sau efectele toxicităţii evolutive asupra descendenţilor, identificate ca rezultat al expunerii în muncă la un agent cancerigen sau mutagen ori la o substanţă toxică pentru reproducere, trebuie raportate direcţiei judeţene de sănătate publică sau a municipiului Bucureşti.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 51 / 5131
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...