ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Guvernul a aprobat normele metodologice pentru legea care reglementează prețul locuințelor ANL

22 Octombrie 2021   |   BizLawyer

Hotărârea de Guvern, aprobată astăzi de executiv, reglementează accesul beneficiarilor, indiferent de vârstă, care fac parte din aceste categorii profesionale și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

 
 
Guvernul României a aprobat astăzi normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor legii care vin în sprijinul celor care își doresc să achiziționeze sau să închirieze o locuință pusă la dispoziție prin programul guvernamental pentru construcţia de locuinţe al Agenției Naționale pentru Locuințe.

După cum este cunoscut, prețul de vânzare și chirie al acestor locuințe a fost majorat semnificativ, dublat în unele cazuri, odată cu majorarea din 2020 a veniturilor din industria construcțiilor. Guvernul, la propunerea MDLPA, a adoptat o ordonanță prin care se revine la prețuri similare cu cele din 2019. Pentru aplicarea acestei ordonanțe, a fost nevoie de o nouă metodologie de aplicare, a arătat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.


Ministrul a spus: a fost nevoie de aceste modificări și completări legislative, întrucât trebuie să ținem seama că locuințele ANL sunt destinate tinerilor, scopul acestora este de a asigura o chirie şi mai apoi o locuinţă proprie la un preţ accesibil.

Astfel, prin Hotărârea de Guvern se urmărește reglementarea valorii de vânzare a locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, raportată la valoarea de investiție a construcției. Mai exact, valoarea de investiție se diminuează în raport cu contravaloarea sumelor rezultate dintr-o parte a chiriei plătite până în momentul vânzării locuinței, calculată în funcție de durata normală de funcționare a clădirii.

"Echilibrul din piață trebuie să se reflecte și prin armonizarea prețurilor locuințelor în pondere conformă gradului de indice al localităţilor, astfel că locuinţele din oraşele mai mici vor fi mai ieftine decât cele din municipiile reşedinţă de judeţ sau din capitală", a declarat ministrul Cseke.

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, a afirmat că una dintre cele mai importante măsuri vizează o categorie de beneficiari foarte importantă pentru țara noastră, respectiv românii care lucrează în sistemul de sănătate și învățământ și care vor avea astfel un motiv în plus să rămână în țară și să nu mai aleagă să muncească peste hotare.

Hotărârea de Guvern, aprobată astăzi de executiv, reglementează accesul beneficiarilor, indiferent de vârstă, care fac parte din aceste categorii profesionale și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1848 / 5250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...